Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Pijn onder de kaak

Medisch expert van het artikel

Oncoloog, radioloog
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 24.06.2018

Pijn onder de kaak kan optreden als gevolg van mechanische beïnvloeding of verworven ziekte. Het gevaar van pijn onder de kaak is een hele lijst van mogelijke gevolgen die niet alleen verantwoordelijk zijn voor de integriteit van de kaak zelf, maar ook voor het harde gehemelte, de neusholte en zelfs de ogen.

In het geval van pijn onder de kaak, moet u contact opnemen met een arts zoals een chirurg, neuroloog of tandarts, om onaangename gevolgen te voorkomen. Waarom zouden deze artsen moeten worden behandeld?

Pijn onder de kaak kan oorzaken veroorzaken die verband houden met trauma, dentale en neuralgische oorzaken, die we hieronder in meer detail zullen bespreken.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Oorzaken van pijn onder de kaak

Dus, op welke gronden kan er pijn onder de kaak zijn?

 1. Breuken van de onderkaak. Dit is mogelijk door een krachtige slag in het gezicht, een toevallige gebeurtenis, waarbij een fractuur mogelijk is. Ernstige hoofdletsel kan tegelijkertijd een bron van breuk van beide kaken zijn, dat wil zeggen de bovenste en onderste kaken.

Breuken zijn onderverdeeld in verschillende groepen:

 • direct en gereflecteerd;
 • enkel en meervoudig;
 • met en zonder offset;
 • verkleind;
 • open en gesloten.

Als de onderkaak is gebroken, dan ervaart een persoon ernstige pijn eronder; resultaat "op gezicht": oedeem van zachte gezichtsweefsels, bloeding; kauw pijnlijk of onmogelijk.

 1. Osteomyelitis van de kaken is een ziekte op basis van een infectieus ontstekingsproces dat alle details van het kaakbot beïnvloedt. Osteomyelitis heeft verschillende typen:
 • traumatische,
 • hematogene,
 • odontogyennyi.

Het laatste type osteomyelitis wordt gevormd als gevolg van aandoeningen van de microflora van de wortelkanalen van de wortels en dentogingival pockets. De veroorzakers van odontogene osteomyelitis zijn stafylokokken, streptokokken, anaëroben.

Acute osteomyelitis wordt bepaald door symptomen zoals pijnlijke pulsatie onder de kaak, koude rillingen, koorts die 40 graden bereikt, hoofdpijn.

In dit geval is het noodzakelijk om een "probleem" -tand te identificeren, waar necrotische pulp of een verzegeling aanwezig is. Het is niet moeilijk om het te detecteren als naburige tanden "bewegen", en op deze plaats is een scherpe pijn merkbaar. Het gezicht wordt gezwollen en asymmetrisch. Pijnlijk en vergroot karakter krijgen lymfeklieren.

Mogelijke gevolgen: abces, phlegmon.

De toestand van het bloed verandert ook niet ten goede: een verhoogd niveau van ESR, neutrofiele leukocytose.

Wat de algemene gezondheidstoestand betreft, is het moeilijk te zeggen, omdat alles afhangt van de complexiteit van de ziekte.

 1. Disfunctie van het temporomandibulair gewricht veroorzaakt pijnsyndromen in verschillende zones:
 • onderkaak,
 • voor het oor,
 • voorhoofd
 • cue.

Het heeft ook andere karakteristieke kenmerken, die voornamelijk zijn:

 • klikken,
 • beperkte beweging.

De pijn zelf heeft de bodem van het myofasciaal syndroom in de kauwspier, malocclusie, inflammatoire of degeneratieve veranderingen in het gewricht.

 1. Scherpe en sterke impulsen, veroorzaakt door de aangedane hersenzenuwen, hebben een ernstige consequentie - schedelneuralgie. In de meeste gevallen gaat het om een neuralgie van een ternaire zenuw.
 2. Een variant van neuralgie van de bovenste larynx-zenuw is mogelijk, waarbij de belangrijkste kenmerken zijn:
 • paroxysmale unilaterale of bilaterale pijn in het strottenhoofd en in de hoek van de onderkaak,
 • bestralende pijn nabij het oog, oor, borst, schouder,
 • hikken, geeuwen, hypersalivatie, hoesten, pijn bij het slikken.
 1. Zeer zeldzaam verschijnsel - neuralgie van de nervus glossopharyngeus.

Deze ziekte wordt gekenmerkt door paroxismale pijn, die in de regel zijn oorsprong vindt in de wortel van de tong of amandelen en het strottenhoofd, het oor, de kaakhoek bedekt. Er zijn gevallen waarin het pijnsyndroom zich ook naar de oogbol verspreidt. Zeer zelden treedt pijn in de nek op. Pijnaanvallen verschijnen plotseling op het moment van bewegingen van de keelholte of tong, namelijk tijdens slikken of praten. De duur van pijnlijke aanvallen is ongeveer 1 - 3 minuten en de pijn brandt en schiet. De aanval gaat gepaard met een droge mond, droge hoest. Verbeterde salivatie vindt plaats na een aanval. De patiënt houdt meestal zijn hoofd op zijn zij, dat wil zeggen, de helling vindt plaats in de richting waar zijn pijnpunten liggen.

 1. Met neuralgie van de oorknoop klaagt de patiënt over paroxysmale pijnen, waarvan de duur 1 uur bereikt, in het gebied van de tempel vanaf de uitwendige gehoorgang onder de onderkaak. Bovendien veroorzaakt de ziekte een "klik" in het oor. Pijn kan optreden tijdens de ontvangst van warme of koude gerechten, evenals op het moment van onderkoeling van het gezicht.
 2. Arteritis - laesie van de slagader.

Symptomen zijn brandende pijn, beginnend met de onder- of bovenkaak, waarbij het eindpunt de hoek van het oog is.

 1. Carotidinia is te wijten aan een ontsteking van de halsslagaders. In het geval van deze ziekte, heeft een persoon pijn die optreedt in de nek, gezicht, tanden, onder de onderkaak, in het oor. De pijn duurt enkele uren.
 2. Odontogene pijn onder de kaak ontstaat op basis van gebitsproblemen, waarbij de belangrijkste oorzaak zenuwirritatie is als gevolg van cariës, tandpulpziekte of parodontale abcessen. Meestal verstoort intense pijn iemand 's nachts. Na het uitvoeren van tandheelkundige manipulaties met betrekking tot de aangetaste tand, is de mogelijkheid van het hebben van een ternaire zenuwneuropathie mogelijk, gedurende welke de kauwende musculatuur verzwakt en de gevoeligheid in het onderste lipgebied afneemt.
 3. Osteogeen sarcoom is een kwaadaardige niet-epitheliale kaaktumor, waardoor het aangetaste bot wordt vervormd. De pijn is matig.
 4. Erythrotalgie of roodoor syndroom. Wanneer we spreken over de redenen, kunnen er: spondylosis, verslaan de temporo-mandibulaire, thalamische laesies, neuralgie, glossopharyngeus, idiopathische verhoogde gevoeligheid van pijn vezels met een hoge temperatuur.

Wat betreft de pijnsymptomen, de belangrijkste plaats van lokalisatie is het oor, soms geeft het aan de achterkant van het hoofd, het voorhoofd en de onderkaak. Het oor wordt rood en wordt heet.

Symptomen van pijn onder de kaak

Pijn onder de kaak, die optreedt bij mensen een beugel, met duidelijke significante unsteadiness tanden normaal, zoals geïnstalleerd odontogene model zal voor correctie van tanden en occlusie waarbij de tanden worden verplaatst.

Als de pijnklachten niets met braces te maken hebben, zijn dit tekenen van mogelijke post-traumatische effecten of ziekten, waarvan de symptomen hieronder worden weergegeven:

 • bij artrose lijdt de patiënt aan aanhoudende pijn in de kaak, vergezeld van een knelpunt. De pijn komt in een stroomversnelling met een sterke opening van de mond, kauwen;
 • Bij artritis zijn de belangrijkste symptomen een crunch en pijn onder de kaak en in de buurt van het oor. Deze ziekte belemmert de kaakbeweging.

Artrose en artritis zijn vooral 's morgens pijnlijk, en alles, de patiënt kan het geluid horen. Bepaal de exacte diagnose kan alleen x-ray als de symptomen van de ziekte op elkaar lijken (en niet alleen bij artritis en artrose).

Tumoren:

 1. Goedaardig kan helemaal geen symptomen hebben. Het is mogelijk dat een persoon zich lange tijd niet bewust is van het bestaan van deze of gene ziekte, bijvoorbeeld met het gebruikelijke osteoom. Maar er zijn soorten ziektes die nog steeds voelbaar zijn, waardoor pijnlijke pijnen ontstaan:
 • symptomen van osteoïde osteoom: hevige pijn in de kaak, die vooral 's nachts optreedt; asymmetrie van het gezicht. Dit zijn tekenen van verwaarloosde vorm, omdat een tumor van dit type zich langzaam ontwikkelt en zich in het beginstadium van zijn bestaan helemaal niet manifesteert;
 • Osteoblastoclastoma wordt aanvankelijk gekenmerkt door pijn in de kaak. Samen met de groei van de tumor neemt het pijnsyndroom toe. Onmiddellijk, de koorts van het lichaam, fistel op de huid van een persoon die niet gewapend met een oog is te zien een lichtroze formatie op het tandvlees. In de laatste stadia van de ziekte is de asymmetrie van het gezicht merkbaar;
 • De verdikte kaak is het eerste teken van adamantioma. Tijdens de periode van tumorgroei is de kauwfunctie verstoord. Late vormen van de ziekte worden gekenmerkt door ernstige scherpe pijn in de kaak, waarvan de ernst toeneemt met kauwen.

Goedaardige tumor van welke aard dan ook is onderhevig aan behandeling - chirurgie.

 1. kwaadaardige tumoren:
 • kanker met grote snelheid beïnvloedt de zachte weefsels rond de kaak, die het gevolg is van tandverlies. Meteen is de pijn bijna onzichtbaar, maar na verloop van tijd kan de patiënt niet zonder anesthesie;
 • osteogeen sarcoom - komt voort uit botweefsel. De patiënt voelt gedurende lange tijd ondraaglijke pijn in de kaak of eronder.

Pijn onder de onderkaak

De onderkaak heeft veel anatomische receptoren, waarvan de beschadiging tot pijn leidt. Voornamelijk is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de pathologieën gerelateerd aan de submandibulaire lymfeklieren. De mogelijkheid van lymfadenitis, een ontstekingsproces dat is opgetreden als gevolg van de introductie van infecties in de lymfeklieren, is niet uitgesloten. Acute lymfadenitis veroorzaakt ernstige pijn onder de kaak, hoge lichaamstemperatuur en algemene zwakte. Weigering van tijdige behandeling kan leiden tot een chronische vorm van de ziekte. Hier is de pijn al acuut. In beide vormen van lymfadenitis is ettervorming mogelijk, in de geneeskunde bekend als abces en phlegmon.

Neoplasma's in de submandibulaire lymfeklieren zijn meestal metastasen die uit alle organen zijn doorgedrongen. De pijn kan in dit geval compleet anders zijn. Andere symptomen zijn onder meer: na verloop van tijd neemt de lichaamstemperatuur toe, gewichtsverlies, zwakte.

Wanneer de overgevoeligheid van de tong (glsalgii) pijn in de onderkaak geeft. Wat kan in dit geval de pijn onder de kaak wekken? Lange gesprekken, te harde producten kauwen, hete - koude, zure, scherpe en andere producten consumeren.

Ontsteking van de tong (gloss) met iets dat lijkt op de symptomen lijkt op de vorige versie, maar de taal in dit geval onderscheidt zich door verdikking en helderrode kleur. Kan een phlegmon of een abces veroorzaken.

Speekselziekte (sialolitis) wordt aangegeven door ernstige pijn en unilaterale zwelling onder de onderkaak; een onaangename geur uit de mond, die een gevolg is van etter, afgescheiden uit het kanaal van de klier; koorts, zwakte.

Met de ontwikkeling van ontstekingsprocessen van speekselklieren (sialoadenitis) klaagt de patiënt ook over pijn onder de onderkaak en algemene verwondingen. Het uiteindelijke resultaat kan phlegmon of abces zijn.

Angina kan ook een provocateur van pijn onder de onderkaak worden. Hier neemt de pijn onder de kaak en in de keel toe op het moment van slikken. Vaak kan de patiënt geen voedsel inslikken, waarvan hij helemaal niet wil eten. Andere symptomen: oorpijn, hoge lichaamstemperatuur, tekenen van acute ademhalingsziekte of influenza.

Pijn onder de kaak rechts

De pijn onder de kaak rechts of links kan om verschillende redenen worden verklaard:

 • letsel
 • inflammatoire processen waarbij het kaakbot betrokken is,
 • gebitsproblemen,
 • lymfatische veranderingen, inclusief kanker.

Het maakt niet uit welke symptomen gepaard gaan met pijn onder de kaak rechts, overleg met een arts is verplicht.

Als de pijn geen bepaald ongemak veroorzaakt, is het nog geen feit dat de basis van dit onderzoek niet serieus is. Het is voor niemand een geheim dat aanvankelijk veel ziektes helemaal niet worden uitgedrukt door zichtbare tekens. Alleen dan, met de tijd, kan een zwakke pijn uitgroeien tot uitputting. Dat is waarom, niet de lotions en pijnstillers die je nodig hebt om pijn te elimineren, en een bekwame medische behandeling.

Pijn in de nek onder de kaak

Meestal wordt pijn onder de kaak en in de nek geassocieerd met lymfatische ontsteking of angina pectoris. Zowel deze als andere oorzaken houden verband met een infectie in het lichaam: in de lymfeklieren of amandelen.

Ook onder de categorie ziekteverwekkers van pijnlijke symptomen in de nek onder de kaak behoren de volgende ziekten:

 • migraine is een neurologische ziekte. Pijn heeft meestal een eenzijdige lokalisatie. Het wordt intenser bij helder licht of bij een scherpe verandering in verlichting; op luide geluiden, op scherpe geuren. Migraine gaat gepaard met een sterke dorst, misselijkheid, braken, visusstoornissen, visuele eigenaardigheden: "bliksem" of "vliegen" in de ogen, spraakstoornissen, verhoogde slaperigheid. De aanval kan 4 uur - 3 dagen duren.
 • Carotidinia is een van de soorten migraine.
 • infectieziekten van tanden.

Pijn onder de kaak aan de linkerkant

De pijn onder de kaak links kan een van de bovengenoemde oorzaken opwekken, evenals:

 • angina pectoris of een hartaanval zijn gerelateerd aan pathologieën geassocieerd met een bloedstromingsstoornis met betrekking tot de coronaire vaten van het hart. Symptomen zijn meestal: brandende pijn in de borststreek. Atypische tekens omvatten pijn onder de kaak aan de linkerkant. Bij angina pectoris of een hartinfarct kent de patiënt vaak acute pijn in het kaakgebied toe aan de pijnlijke tand. Hier is nog een bewijs van dat, niet in anesthesie, redding, maar in professionele medische zorg. Anders is de dodelijke afloop geen uitzondering.

Pijn onder de kaak met druk

Pijn onder de kaak met palpatie of druk kan worden aangegeven door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld:

 • Neuralgie van de oorknoop,
 • osteosarcoom,
 • Ontsteking van de lymfeklieren,
 • Sialolitami.

En dit is niet de hele lijst van mogelijke ziekten, die elk ernstige gevolgen hebben. De meest betrouwbare manier om het waarschijnlijke probleem te achterhalen is door naar een dokter te gaan:

 • tandarts,
 • neuroloog (met pathologieën van een neuropatholoog),
 • KNO-arts,
 • de chirurg.

De pijn onder de kaak, of beter gezegd de oorzaak ervan, de artsen bepalen niet alleen de beschrijvingen van de symptomen, maar ook het gebruik van röntgen en analyse.

Pijn onder de kaak bij het slikken

In de regel treedt pijn onder de kaak bij het slikken op als gevolg van angina pectoris, waarbij typische symptomen tekenen van verkoudheid zijn, in het bijzonder koorts, hoofdpijn, algemene malaise, zwakte. Vaak geeft pijn in de zere keel in het oor.

Een meer zeldzame oorzaak met deze symptomen is de neuralgie van de glossofaryngeale zenuw. Hier verschilt de pijn aanzienlijk van de pijn veroorzaakt door angina. In dit geval ontwikkelt een persoon een soort aanval, met een duur van 1 tot 3 minuten.

Pijn onder de kaak bij het slikken kan bestaan uit een combinatie van "schieten" in de oren, verlies van eetlust - met angina pectoris; met de helling van het hoofd naar één kant - met neuralgie van de glossofaryngeale zenuw.

Keelpijn onder de kaak

Pijn onder de kaak, waar de hoofdbron de keel is, vormt:

 • angina,
 • Faryngitis is verdeeld in vormen en soorten:
 1. acute:
 • geprovoceerd door de invloed van beïnvloedende factoren,
 • traumatische,
 • allergisch,
 • virale,
 • schimmel,
 • bacteriële,
 • chronische;
 1. catarrale:
 • atrofische,
 • hypertrofische,
 • gemengd.

Acute of catarrale faryngitis hebben enkele veel voorkomende symptomen, waaronder pijn onder de kaak, keelpijn, uitbreiding van de lymfeklier, koorts, verlies van eetlust, zwakte,

 • lymfadenitis,
 • afteuze stomatitis - eenvoudig gezegd is ulceratieve stomatitis, welke van alle soorten stomatitis, het meest complex en pijnlijk. Onmiddellijk verschijnt op het slijmvlies van de mondholte een klein vlekje, dat in afmeting niet 1 cm bereikt. Al na enkele uren wordt een grijze erosie van necrotisch karakter gevormd uit een wit stipje. Een paar dagen later vindt de afwijzing van necrotische massa's plaats,
 • angina linguale tonsil, die op verschillende manieren kan voorkomen, afhankelijk van het type ziekte:
 1. catarrale,
 2. folliculaire,
 3. abces.

Het gebruikelijke beeld van de ziekte gebeurt op deze manier: de patiënt ervaart hevige pijn bij het slikken, tijdens de beweging van de tong. Het belangrijkste punt van de ziekte - amandelen, soepel stromend naar het intermusculaire en bindweefsel, die vervolgens een interstitiële etterende ontsteking van de tong kan provoceren.

In het phlegmonale type van de ziekte, waar de oorzaak een mechanisch effect op de linguale amandel is, zit bijvoorbeeld een visbot vast, is er een scherpe pijn, neemt de intensiteit toe tijdens slikken, koorts en verslechtering van de algemene toestand.

 • paratonsillar en zaglugal abces,
 • abces.

Pijn onder de onderkaak aan de linkerkant

Elke vorm van pijn en overal kan alles veroorzaken, zoals trauma, ontstekings- of infectieziekten, tumoren. Hetzelfde wordt tegen ons gezegd door de pijn onder de kaak, hetzij van de rechter- of de linkerzijde, van het onderste of bovenste deel.

Maar! Naast alles wat aan de linkerkant van het menselijk lichaam wordt gezegd, is het hart, en in het geval van een hartaandoening, geeft pijn het in de regel aan de linkerkant. Pijn onder de onderkaak links kan infarcten of angina veroorzaken, waarvan de oorzaken en symptomen hierboven al zijn besproken.

Met wie kun je contact opnemen?

Diagnose van pijn onder de kaak

Stel op verschillende manieren pijn onder de kaak vast, afhankelijk van het type oorsprong:

 • tandheelkundige,
 • op basis van de ziekte van de KNO-organen,
 • traumatische,
 • tumor,
 • hartproblemen,
 • neurologische.

In eerste instantie wordt een medisch onderzoek uitgevoerd, waarna de arts een röntgenfoto voorschrijft. In het geval van verdenking van angina pectoris of een mogelijke hartaanval met behulp van ECG, wordt het hart bepaald.

De otolaryngoloog moet naast de röntgenfoto de exacte aard van de infectie bepalen (virussen, bacteriën, schimmels), respectievelijk is een bloedtest onvermijdelijk. Laten we zeggen dat vergrote lymfeklieren zowel angina als HIV kunnen veroorzaken.

Met betrekking tot tumoren is het diagnoseproces veel moeilijker, omdat het nodig is om een goedaardige of kwaadaardige persoon te identificeren, haar stadium, de aanwezigheid van metastasen, enzovoort.

trusted-source[6], [7], [8]

Behandeling van pijn onder de kaak

Elimineer pijn onder de kaak door een verdoving, maar dit zal het probleem niet voor altijd oplossen. Het is noodzakelijk om de ziekte zelf te behandelen, namelijk:

 1. verwondingen van de kaak:
 • dislocatie - gecorrigeerd door de methode om de kaak naar zijn oorspronkelijke positie te richten, waarna een fixatiezwachtel wordt aangebracht om de onbeweeglijke staat van de kaak te verzekeren,
 • blauwe plek - als eerste hulpmiddel is de meest nauwkeurige manier een koud kompres op de gewonde zone en het aanbrengen van een verband. Verder is het noodzakelijk om een arts (traumatoloog) te bellen, omdat er geen garantie is dat het slachtoffer een blauwe plek heeft, en niet een breuk. Bovendien kunnen de gevolgen van letsel zeer ernstig zijn, bijvoorbeeld disfunctie van de bewegingen van de kaakgewrichten of botweefselaandoeningen. De arts brengt een strak verband aan, natuurlijk, na de diagnose. Natuurlijk, dat een dergelijke blauwe plek behandeling volledige rust vereist voor de kaak,
 • breuk is de meest ernstige verwonding. Hier plaatst de traumatoloog zijn toevlucht tot shiniruvaniju of tot intermaxillaire fixatie. Als de breuk open is, wordt de behandeling uitgevoerd door osteosynthese van titaniumplaten.

Alternatieve middelen. Eerlijk gezegd is het zelfs beangstigend om te denken dat iemand in onze tijd zijn gezondheid kan riskeren en op alternatieve manieren zijn toevlucht kan nemen tot behandeling. In elke andere situatie kunnen kruiden en infusies de loop van de gebeurtenissen positief beïnvloeden, maar in het geval van blessures is het erg gevaarlijk. Een alternatieve behandelingsmethode kan in onze variant worden gebruikt als een extra middel voor de traditionele methode.

Recepten:

 • een blad van een weegbree of de verbrijzelde alsem moet worden aangebracht op het gebied van een trauma,
 • tinctuur wodka - 0.5 l, moerasspirea bloemen - 20 g, gryzhnika gras - 20 g, duizendknoop - 20 g, paardestaart - 20 g, korenbloem blauwe bloemen - 20 g Corn stigma - 30 g, droog bean pods - 30 g, berk nieren - '30 Alle kruiden worden vermalen en met elkaar vermengd. Dan 4 eetlepel verkregen kruidenmengsel gegoten wodka en toegediend gedurende 3 dagen. Dan stam. De voorbereide instrument wordt gebruikt voor uitwendig gebruik als een kompres, die op de plaats van letsel worden bewaard niet meer dan 4 uur. Duur van de behandeling - 7 dagen,
 • tinctuur: wodka - 0,5 l, moeder-en-stiefmoeder - 20 g, oregano - 20 g. De bereidingswijze is hetzelfde als de bovenstaande optie. De geëxtraheerde extracten de zieke zone, die moet worden ingepakt. Dergelijke manipulaties moeten gedurende 14 dagen 's nachts worden uitgevoerd.
 1. behandeling van de osteomyelitis van de kaken is het verwijderen van de aangedane kies. Het is duidelijk dat alternatieven, met name alternatieve middelen en thuissituaties, hier niet kunnen zijn.

Bij het verwijderen van de tand, neemt de tandarts gewoonlijk zijn toevlucht tot het gelijktijdig openen van purulente haarpunten in het bot, in zachte weefsels en onder het periosteum. Maxillaire purulente foci worden operatief geopend (onder lokale of algemene anesthesie), waarbij intraorale of extraorale incisies worden gemaakt.

Wonden verkregen na de operatie moeten zorgvuldig worden behandeld, bijvoorbeeld met nitrofuran-oplossingen. Het complex van postoperatieve behandeling wordt bepaald door de ontwikkeling van complicaties en de duur van ontstekingsprocessen.

Als gevolg van het normale verloop van acute osteomyelitis wordt behandeling voorgeschreven, die ontstekingsremmende, desensibiliserende, herstellende, stimulerende, symptomatische middelen omvat. Natuurlijk hebben we het over antibiotica, sulfonamiden, nitrofuranen, metronidazolpreparaten, vitaminepreparaten, pijnstillers en zo verder. Als we het hebben over de namen van medicijnen, dan worden ze opnieuw voor elk afzonderlijk geselecteerd.

Hyperergische loop van acute osteomyelitis, waarbij botnecrose inherent is, vereist meer intensieve therapie, die drie hoofdmethoden heeft. De behandelmethode wordt bepaald door de arts, gebaseerd op het stadium van het ontstekingsproces, dat reactief, toxisch en terminaal is.

Diffuse vormen, evenals andere vormen van osteomyelitis, vereisen chirurgische interventie. Er zijn ook geen duidelijke aanbevelingen met betrekking tot drugsgebruik, aangezien de behandelingsmethode wordt geselecteerd door een arts in overeenstemming met beschikbare gegevens over ontstekingsprocessen, botlaesies en dergelijke.

 1. behandeling van disfunctie van de temporomandibular joint moet worden uitgevoerd door een tandarts, waar complexe procedures worden gebruikt:
 • Orthodontische therapie gericht op het corrigeren van de occlusie,
 • snelle introductie,
 • "Herwerken" van tanden of protheses,
 • fysiotherapie,
 • iglorefleksoterapiya.

Alternatieve middelen zijn in dit geval niet effectief.

 1. Behandeling van een zere keel gebeurt meestal thuis onder toezicht van een arts. Natuurlijk, in de behandeling omvat antipyretica ( "Paracetamol", "Nurofen", "Flue Cold", "Koldreks", etc.), antivirale middelen ( "Arbidol", "Rimantadine," "ribavirine" en anderen), en dergelijke preparaten , zoals "Septefril", "Sinupred", "Furatsilin" en anderen.

In de alternatieve geneeskunde zijn er veel voorschriften tegen keelpijn, bijvoorbeeld thee met honing. Duindoornolie, driemaal per dag op een theelepel gedronken, verzacht niet alleen de keel, maar is ook een uitstekend antisepticum. Aloë met honing en uien kan bijna elke micro-bacterie doden, dus het consumeren van een mengsel van deze ingrediënten (één op één) een theelepel 3 keer per dag kan voor een snel herstel zorgen.

Het moet gezegd worden dat de behandeling van angina afhankelijk is van de mate van ernst, daarom wordt deze vraag alleen door een arts beslist, namelijk een ENT.

Als de pijn onder de kaak wordt veroorzaakt door neurologische of cardiovasculaire aandoeningen, kan er geen sprake zijn van een onafhankelijke behandeling. Nou, bijvoorbeeld, de neuralgie van de glossofaryngeale zenuw of het infarct zijn zeer gevaarlijke verschijnselen, die noodzakelijkerwijs speciale controle door artsen vereisen.

Hoe pijn onder de kaak te voorkomen?

Het is vrijwel onmogelijk om pijn onder de kaak te voorkomen, omdat de oorzaken van het optreden ervan veel zijn en meestal te maken hebben met verwondingen (bijna onmogelijk voorkomen) tot verkoudheid.

Een tijdig onderzoek door een tandarts kan een persoon redden van een mogelijke pathologie die pijn onder de kaak kan wekken. Wat betreft reguliere preventieve onderzoeken in het algemeen, wil ik zeggen dat dit de beste oplossing is in verband met het uitsluiten van allerlei soorten problemen, waaronder een hartaanval. Een bijkomend voordeel is het gebruik van vitamines, vooral de C-groep in de winter; vermijd overkoeling (tocht) en het nemen van te warme of koude gerechten; Uitsluiting van stressvolle situaties waarvan bekend is dat ze een nadelig effect hebben op het werk van het hart.


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.