Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Pijn met syringomyelie

Medical expert of the article

Neuroloog, epileptoloog
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 11.04.2020

Syringomyelia wordt gekenmerkt door aandoeningen van pijngevoeligheid die leiden tot hypo-esthesie en zogenaamde pijnloze brandwonden. Tegelijkertijd wordt het pijnsyndroom met syringomyelie waargenomen bij 50-90% van de patiënten. De klinische kenmerken van pijn zijn zeer variabel. Sommige patiënten klagen over pijn in de radiculaire aard in de handen, pijn in het interblade gebied, soms in de rug. Bij 40% van de patiënten wordt dysesthesie en brandende pijnlijke yulia opgemerkt. Kenmerkend voor hyperesthesie en allodynie in de handen, samen met hypotrofie en vegetatief-trofische stoornissen.

De pathogenese van pijn met syringomyelie wordt geassocieerd met een schending van de sensorische balans in het thermoregulerende systeem, evenals met ontremming. Er zijn gegevens over de pathologie van neurotransmitters in het ruggenmerg [overmatig gehalte aan substance P en deficiëntie van y-aminoboterzuur (GABA) in achterpoten]. Op basis van de resultaten van recente onderzoeken met functionele MRI wordt gesuggereerd dat centrale neuropathische pijn bij deze ziekte niet eenvoudig kan worden beschouwd als een verbetering van normale nociceptieve afferentie. Er is geen directe correlatie tussen de mate van vermindering van gevoeligheid en de intensiteit van pijn. Het is aangetoond dat verschillende klinische manifestaties van neuropathische pijn (spontane pijn, verschillende types van allodynie, enz.) Geassocieerd zijn met verschillende pathofysiologische mechanismen, wat belangrijk is vanuit het oogpunt van het uitvoeren van gedifferentieerde therapie.

Behandeling van neuropathische pijn met syringomyelie is een moeilijke taak. Gecontroleerde studies over het gebruik van farmacologische geneesmiddelen zijn nog niet uitgevoerd. Een rationele gecombineerde farmacotherapie (antidepressiva in combinatie met anticonvulsiva, lokale anesthetica en opioïden) is wenselijk.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.