Borst

Pijn bij acute en chronische bronchitis: de redenen voor wat te doen?

De pijn vergezelt vele ziekten: in sommige gevallen is het een van de tekenen van ontsteking en in andere gevallen is dit het gevolg van eventuele stoornissen in het lichaam.

Pijnlijkheid van tepels

Veel vrouwen ervaren op bepaalde momenten pijnlijke tepels. Het kan verschillende redenen hebben, omdat de tepels een van de meest gevoelige delen van het lichaam zijn.

Pijn in de rechterborst

Laten we eens kijken wat de pijnreceptoren signaleren als we pijn in de rechterborst voelen. Verhelder meteen dat de "borst" - een concept dat in het dagelijks leven sterk gevarieerd is. Als je vasthoudt aan de concepten van de menselijke anatomie, dan is dit een van de delen van het lichaam gevormd door het borstbeen, de ribben, de wervelkolom en de spieren, dat wil zeggen, de borst (in het Latijn - bevat thoracis).

Pijn in de linkerborst

Pijn in de linkerborst wordt slechts in sommige gevallen geassocieerd met hartaandoeningen. Het menselijk lichaam als gevolg van het zenuwstelsel is er één. Zenuwprocessen die zich uitstrekken van een enkele stam, zijn gelijktijdig verbonden met verschillende inwendige organen, zoals het hart, de lever, de maag.

Borstpijn goed

De pijn in de borst rechts is een vrij algemeen symptoom van vele ziekten. Het is erg belangrijk om de aard van pijn en de duur van krampachtige reacties te bepalen om de ziekte correct te diagnosticeren.

Pijn in de spieren van de borst

Om de pijn te classificeren in de borstspieren vereist een complex, uitgebreide diagnose, met inbegrip van de specifieke anatomische topografische benaming van pijn.

Pijn in het gebied van scapula

De pijn in de rug, en vooral op het gebied van scapula, is tegenwoordig een vrij algemeen verschijnsel. De waarheid kan niet worden omschreven als de groep mensen die het vaakst pijn in de rug heeft - pijn in het gebied van de schouderbladen kan zowel bij ouderen als bij jonge mensen worden waargenomen.

Pijn in het middenrif

Pijn in het middenrif kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder: • verwondingen (open of gesloten); hernia diafragma (geassocieerd met trauma of niet-traumatische, die op zijn beurt aangeboren of verworven kan zijn).

Pijn in de regio van het hart

Volgens statistieken is pijn in het hart de meest voorkomende reden voor mensen om naar de ambulancedienst te gaan. Vaak is dit symptoom echter helemaal geen teken van een overtreding in het werk van de hoofdspier van het menselijk lichaam.

Pijn onder de linkerborst

De pijn onder de linkerborst is geen specifiek symptoom dat duidt op een bepaalde ziekte, hoewel het in de eerste plaats zorgen baart over mogelijke cardiologische problemen.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.