Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Botpijn bij kinderen

Medical expert of the article

Orthopedist, onkoortoped, traumatoloog
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 11.04.2020

Botpijn worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan botaandoeningen, bloedvaten, gewrichten, spieren, zenuwen, sensorische stoornissen, uitstralende pijn bij ziekten van het hart, longen, pleura, lever en milt en maag en urogenitalis.

Slechts een klein deel van de pijn, door patiënten gezien als botpijn, is echt geassocieerd met de nederlaag van het ondersteuningsapparaat. Vaker - dit zijn ziekten van spieren, vaten, zenuwen, bindweefsel. Tegelijkertijd gaan veel pathologische processen in de botten lange tijd pijnloos door. Daarom moet de diagnose botziekte vaak worden gesteld op basis van uitsluiting en noodzakelijkerwijs met behulp van röntgen- en isotopische onderzoeksmethoden.

Gegeneraliseerde metabole botaandoeningen manifesteren zich in de regel in de eerste plaats in de wervels, d.w.z. In botten, ervaart een constante belasting. De pijn is stom, vaak zonder precieze lokalisatie. Osteoporose lijkt niet lang klinisch te bestaan. Het wordt bijna uitsluitend aangetroffen in het stadium van compressiefracturen van de wervels of nek van de dij met minimale en vaak niet-gefixeerde verwondingen. Botpijnen die optreden bij statische belasting (lendenwervels, bekkenbodems, benen) hebben de neiging toe te nemen of af te nemen of kunnen volledig verdwijnen in een horizontale positie.

Bottumoren hebben een nogal karakteristieke lokalisatie. Goedaardige tumoren bevinden zich voornamelijk in het gebied van de knieën (35%). De meeste goedaardige tumoren komen voor in de kindertijd, maar ze worden bij volwassenen gevonden. Op elke leeftijd is chondrosarcoom vaak voorkomend en wordt osteosarcoom meestal gevonden bij kinderen en adolescenten. Kritiek in de diagnose van bottumoren zijn röntgenonderzoeksmethoden.

Osteonecrose is aseptisch (osteochondrose, gelokaliseerde osteochondritis). Aseptische necrose van botten, waarvan de diagnostische criteria lokale pijn zijn, vooral onder belasting, die weken aanhoudt. Radiografisch onthullen verlichting. Dan consolidatie en herstel met behoud van een defect in een bepaald gebied van het bot.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Wat moeten we onderzoeken?


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.