Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Antibiotica voor kiespijn

Medisch expert van het artikel

Internistische infectieziekte
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 11.04.2020

Antibiotica voor kiespijn - dit is een noodgeval, dat de pijnlijke tand kan kalmeren voordat hij naar de tandarts gaat. Laten we eens kijken naar de meest populaire en effectieve antibiotica voor kiespijn en het principe van hun actie.

Kiespijn is een nogal onplezierig fenomeen dat nogal onverwacht kan voorkomen. Antibiotica voor kiespijn is een soort toverstokje zamchalochka, dat het welzijn verbetert, het pijnsymptoom verlicht en het ontstekingsproces elimineert. Het wordt niet aanbevolen om antibiotica te nemen onafhankelijk van pijn in de tanden, omdat alleen de tandarts kan vertellen hoe dit of dat medicijn op uw lichaam zal werken en of het zal helpen om de pijn het hoofd te bieden. Neem daarom bij de volgende tandheelkundige wandeling contact op met uw arts over effectieve en veilige antibiotica. Tandartsen schrijven zelf antibiotica voor bij pijn die optreedt na tandextractie, bij tandziekten of ontstekingsprocessen in het lichaam.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Welk antibioticum voor kiespijn moet worden ingenomen?

Welke antibiotica voor kiespijn te nemen en hoe het juist te kiezen? Professioneel antwoord op deze vraag kan alleen de tandarts. Er zijn veel antibiotica, medicijnen en alternatieve medicijnen die kiespijn elimineren. Maar benoem een geschikt medicijn kan alleen een arts, na het onderzoeken van de mondholte en het diagnosticeren van de oorzaak, die pijn veroorzaakte.

Antibiotica vormen een afzonderlijke groep geneesmiddelen, omdat ze de oorzaak van pijn niet behandelen, maar alleen pijnsymptomen verlichten. Het onnodig nemen van antibiotica is zeer gevaarlijk, omdat dit een allergische sensibilisatie van het lichaam kan veroorzaken. Met deze ziekte hebben patiënten verhoogde gevoeligheid voor geneesmiddelen en een allergische reactie daarop. Bovendien vermindert frequente inname van antibiotica de effectiviteit van hun werking, omdat het lichaam went aan de werkzame stof van het medicijn.

Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt om ontstekingen veroorzaakt door microben te verlichten. Dit suggereert dat de inname van antibiotica moet worden uitgevoerd volgens een speciaal schema. Om dit te doen, onderzoek de symptomen van pijn, evenals de oorzaken ervan. Als de pijn het gevolg is van tandextractie, dan is het noodzakelijk om antibiotica te nemen die niet alleen pijn verlichten, maar ook het lichaam beschermen tegen de verspreiding van infecties en het ontstekingsproces lokaliseren. Als de kiespijn is verschenen vanwege een trauma of een blauwe plek, zullen antibiotica niet helpen. Dit alles suggereert dat het nemen van antibiotica moet worden gerechtvaardigd, en het kan alleen worden vastgesteld door een tandarts. Anders kan het nemen van antibiotica ernstige problemen met het lichaam en het immuunsysteem veroorzaken.

Naam van antibiotica voor kiespijn

De naam van antibiotica voor kiespijn helpt om zich te oriënteren tussen de medicijnen die in de apotheek worden gepresenteerd.

Lincomycine voor kiespijn

Lincomycine in geval van kiespijn wordt voorgeschreven bij etterende en ontstekingsziekten. Het medicijn is effectief bij de behandeling van ulceratieve gingivitis, dat wil zeggen, ontsteking van het tandvlees, etterende parodontale processen, de ontwikkeling van abcessen en fistels. Het medicijn heeft twee vormen van afgifte: injecties en tabletten. In injecties wordt lincomycine gebruikt bij inflammatoire en purulente processen in de mondholte, die vernietiging van botweefsel veroorzaken.

Lincomycine voor tandpijn is ook effectief voor de preventie van etterende processen die optreden tijdens de postoperatieve periode van behandeling van peri-getande weefsels. Het medicijn wordt gebruikt om de verspreiding van etterende infecties te voorkomen en om eventuele schade aan de mondholte te behandelen. Lincomycin is een populair antibioticum in de tandheelkunde, dat wordt gewaardeerd om zijn effectiviteit en een breed scala aan activiteiten.

Tsifran met kiespijn

Tsifran met kiespijn heeft een bactericide effect. Tsifran vernietigt bacteriecellen, wat hun verspreiding voorkomt. Het antibioticum werkt zeer snel en effectief. Hiermee kunt u pijn in korte tijd elimineren. Het medicijn is niet verslavend en vertoont altijd een hoge effectiviteit van de behandeling. Tsifran met kiespijn dringt diep door in het weefsel, het maakt het onvervangbaar in de behandeling van infecties, die moeilijk te verwijderen zijn.

Tsifran werkt perfect samen met andere antibiotica, waardoor het proces van behandeling kan worden versneld. Het antibioticum heeft een minimale overweldigende concentratie, wat betekent dat er maar heel weinig nodig is om de ziekte te behandelen. Bovendien vecht het figuur tegen stafylokokkeninfecties en andere pathogenen van infectieuze en bacteriële ziekten.

De ontvangst van antibiotica voor kiespijn kan binnen of lokaal worden uitgevoerd. Om dit te doen heeft u nodig:

  • Maak de tablet zacht en doe een zieke tand op.
  • Als het medicijn vloeibaar is, dat wil zeggen, in ampullen, giet dan een beetje op watten en hechten aan een zieke tand.
  • Er zijn ook speciale tanddruppels die op de aangetaste tand worden aangebracht en pijn veel sneller elimineren dan tabletten.

Laten we ook kijken naar de populairste medicijnen die worden ingenomen met kiespijn.

  • Analgin - tabletten die kiespijn effectief elimineren. Het wordt aanbevolen om 3 maal daags 2 tabletten in te nemen. Maar analgin heeft een aantal contra-indicaties. Het medicijn is verboden voor gebruik in geval van bloed- en longaandoeningen, nier- en leveraandoeningen. Zwangere vrouwen worden ook niet aangeraden om analgin te nemen.
  • Ibuprofen is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel. Het verlicht kiespijn pijnlijk, evenals de temperatuur die optreedt wanneer de tanden ontstoken raken. Neem het medicijn één tablet drie keer per dag. De belangrijkste contra-indicaties voor het nemen van dit medicijn zijn individuele intolerantie, zwangerschap en lactatieperiode, hartfalen en nier- en leveraandoeningen.
  • Ketanov is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel dat een ontstekingsremmend en analgetisch effect heeft. Het wordt aanbevolen om één tablet maximaal vier keer per dag in te nemen. Contra-indicaties voor het gebruik van de bereiding van ketonen zijn vergelijkbaar met de contra-indicaties voor ibuprofen.
  • Paracetamol - heeft een analgetisch en effectief antipyretisch effect. Tabletten duren maximaal vier keer per dag voor 1 stuk. Het medicijn is gecontra-indiceerd voor alcoholisme, schendingen van het werk van de nieren en de lever, maar ook tijdens zwangerschap en borstvoeding.
  • Citramon - heeft een analgetisch, ontstekingsremmend en koortswerend effect. Het medicijn neemt twee tabletten tot vier keer per dag in. Citramon is een combinatiegeneesmiddel dat aspirine, cafeïne en paracetamol bevat. Wat betreft contra-indicaties voor het gebruik van dit medicijn, ze zijn hetzelfde als die van de bovenstaande antibiotica.

Antibiotica voor kiespijn zijn effectieve en betaalbare medicijnen die pijnklachten kunnen wegnemen. Veel ziektes die tandpijn veroorzaken, lijken te wijten aan pathogenen, en in dit geval is de inname van antibiotica effectief. Antibiotica elimineren op zichzelf geen pijn, dus hun eenmalige gebruik zal niet het juiste resultaat opleveren. Elk antibioticum heeft zijn eigen werkzaamheid tegen de behandeling van pijn en de eliminatie van pathogenen. Dit suggereert dat alleen een tandarts antibiotica voor kiespijn moet voorschrijven.


Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Antibiotica voor kiespijn" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.