^

Gezondheid

Het spijsverteringsstelsel

Tandglazuur

Oppervlaktebekleding van de tand is de moeilijkste substantie in het menselijk lichaam. Dit kan worden verklaard door de hoge mate van mineralisatie - het anorganische gehalte in het glazuur bedraagt 97%, met een watergehalte van maximaal 3%.

Vorming van de lever en galwegen tijdens de embryogenese

De lever met het kanaalsysteem en de galblaas ontwikkelt zich van de hepatische divertikels van het ventrale endoderm van de primaire middendarm. Het begin van de ontwikkeling van de lever is de 4e week van de intra-uteriene periode. Toekomstige proximale galkanalen vormen van het proximale diverticulum en de hepatische bundels van het distale kanaal.

Hepatische lobule, als een morfofunctionele eenheid van de lever

Hepatische lobule is een morfofunctionele eenheid van de lever. In het midden van de lobulus bevindt zich de centrale ader. Centrale aders, die met elkaar verbonden zijn, vallen uiteindelijk in de hepatische aderen, de laatste stromen beurtelings naar de lagere vena cava.

Functies van de lever

De lever is het grootste orgaan van de mens. Leverfuncties zijn divers. Het neemt deel aan de processen van spijsvertering, hematopoiese en vervult tal van functies in het metabolisme.

Babygebit: uitbarsting en hun verlies

Melkachtige tanden braken na de geboorte uit in een bepaalde volgorde. De kronen van de melktanden eerst (in de 11e week), en later de permanente.

Menselijk speeksel

Menselijk speeksel is een geheim dat wordt afgescheiden door speekselklieren (groot en klein). Het totale volume speeksel dat gedurende de dag wordt geproduceerd, varieert van 1.000 tot 1.500 ml (pH 6.2 - 7.6).

De structuur van de speekselklieren

De structuur van menselijke speekselklieren bestaat uit het delen in alveolaire, buisvormige en alveolaire buisjes. Ze vertegenwoordigen een goed ontwikkeld systeem van kanalen die aansluiten op een groot uitscheidingskanaal.

Kleine speekselklieren

Onderscheid slijm, sereuze en gemengde kleine speekselklieren die afzonderlijk en in groepen voorkomen in een submucosale laag, een dikte van het slijmvlies en tussen de spiervezels in de mondholte orofarynx, bovenste luchtwegen.

Ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel

Vanaf de 20e dag van intra-uteriene ontwikkeling samentrekt het intestinale endoderm in het lichaam van de foetus in de buis en vormt de primaire darm. De primaire darm is gesloten in de voorste en achterste delen en bevindt zich voor het akkoord.

Buikvlies

Peritoneum (peritoneum) is een dunne sereuze plaat (membraan) die de buikholte bedekt en veel van de daarin gelegen organen bedekt.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.