^

Gezondheid

Geneesmiddelenbewaking

Een van de moderne trends op het gebied van klinische biochemie is geneesmiddelenbewaking. Monitoring of monitoring van geneesmiddelen tijdens de behandelingsperiode is een complex analytisch probleem.

Analyse voor het gebrek aan vitamine D3, B12, E voor een volwassene en een kind

Vitaminen zijn een aantal zeer belangrijke stoffen, zonder welke de normale activiteit van alle cellulaire structuren onmogelijk is. Gebrek aan vitamines heeft een grote invloed op de algemene indicatoren van de menselijke gezondheid en de functies van individuele organen.

Cyclosporine in het bloed

Cyclosporine wordt veel gebruikt als een effectief immunosuppressivum voor het onderdrukken van de "graft-versus-host" -reactie na beenmergtransplantatie, nier, lever, hart en bij de behandeling van sommige auto-immuunziekten.

Lithium in serum

Lithiumionen worden opgenomen in het spijsverteringskanaal. Het wordt uitgescheiden in de urine (95%), uitwerpselen (1%) en vervolgens (5%). De concentratie van lithium in speeksel is veel hoger dan de concentratie in het serum. De bloed-hersenbarrière is permeabel voor lithium en de concentratie ervan in liquor is 40% van die in serum.

Theofylline in serum

Theofylline remt fosfodiësterase, verhoogt het niveau van cAMP in cellen, is een antagonist van adenosinereceptoren in de longen, waardoor bronchiën uitzetten. Van de groep xanthinen is theofylline de meest effectieve bronchodilatator.

Fenobarbital in het serum

Fenobarbital wordt voornamelijk gebruikt als anticonvulsivum. Het wordt oraal ingenomen, het medicijn is bijna volledig (tot 80%) opgenomen in de dunne darm. De maximale concentratie van het medicijn wordt bereikt in 2-8 uur na een enkele orale inname tot 1,5-2 uur na intramusculaire injectie.

Digitoxin in serum

Digitoxine is een hartglycoside, dat verschilt van digoxine door de duur van de werking, wat gepaard gaat met een betere oplosbaarheid in lipiden. Digitoxine wordt bijna volledig opgenomen in het spijsverteringskanaal. In het bloedserum bindt digitoxine aan albumine.

Digoxine in serum

Digoxine is een van de meest gebruikte hartglycosiden. Het wordt meestal een maand geduurd. Absorptie in het maagdarmkanaal is 60-80% van de dosis. Van het bloed wordt het grootste deel van het medicijn uitgescheiden door de nieren. Stel digoxine voor, voornamelijk bij hartfalen en als een antiaritmicum, samen met andere geneesmiddelen.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.