^

Hoe om gewicht te verliezen op de juiste manier?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Wilt u nuttige tips over effectief afvallen horen? Deze mogelijkheid is te danken aan diëtetiek en mensen die feedback geven over de meest hoogwaardige methoden voor gewichtsverlies.

trusted-source[1], [2], [3]

Tips voor het juiste gewichtsverlies

Om te beginnen zou uw slaap niet minder dan 7-8 uur moeten duren, onthoud dit. Deze slaaptijd is niet alleen bedoeld om ervoor te zorgen dat het lichaam normaal gewicht kan verliezen, maar ook om gewoon een toon te behouden.

Elke ochtend in de tijd dat het lichaam begon te ontwaken - doe oefeningen (ongeveer een half uur). Na het opladen zet je de rustige, ontspannende muziek aan en ga je naar de douche. De douche in de ochtend is niet alleen aangenaam, maar zal u ook de hele dag aanmoedigen.

Probeer zo weinig mogelijk om een taxi, metro en ander vervoer te rijden, de maximale hoeveelheid vrije tijd die je kunt lopen.

Als je een lift in huis hebt, probeer deze dan zo min mogelijk te gebruiken. Rustig lopen op de trap heeft een gunstige invloed op de gezondheidstoestand. Als je een wandeling door de trap hebt gekozen - niet veel haasten, moet lopen worden gemeten. Hiermee kunt u overtollig vet verbranden.

Zware fysieke activiteit beschadigt gewichtsverlies

Weigeren gewichtheffen, sprintraces, bars met halters, krachtsimulators. Dergelijke oefeningen zullen je koolhydraten verbranden, maar geen overtollig vet.

Vettige weefsels in de sport verdwijnen alleen wanneer je belasting gelijkmatig is (je hebt zelfs ademhaling, zonder kortademigheid). Hardlopen is geweldig, maar in een langzaam tempo en met regelmatige, lange lessen. Nuttige fysieke oefeningen zijn aerobics, fietsen, zwemmen, dansen.

Pas je bewegingsregime op tijd aan. Als je het lichaam eerder begint te belasten met een ongewone sport, haast je dan niet meteen, de ladingen moeten geleidelijk zijn - van 20 tot 45 minuten.

Afvallen altijd tijd hebben

Haast je niet, verlies geleidelijk gewicht. Met deze manier van leven, die u zult ontwikkelen: een gezond dieet en haalbare lichaamsbeweging, begint het lichaam geleidelijk af te vallen (3-5 kg binnen een maand).

Met dit "soepele" gewichtsverlies, zullen de huid, interne organen en het immuunsysteem geweldig aanvoelen. Het lichaam zal wennen aan zijn gewicht, het resultaat van afvallen zal lang zijn en het gewicht zal niet terugkeren als de gymnastiek, douche, fysieke oefeningen en gezond voedsel veranderen in een manier van leven.

Ga maar twee keer per maand op de weegschaal staan. Om zeker te zijn van het resultaat, meet de taille en heup maat 1 keer in 2 weken. Uw resultaten zullen een stabiele verbranding van vetweefsel laten zien.

Lekker en met wilskracht

De belangrijkste regel: niet alleen wilskracht overwint overgewicht, maar ook geduld en doorzettingsvermogen, je wil om te winnen. Deze eigenschappen, samen genomen, zullen u helpen het gewenste resultaat te bereiken - harmonie.

Wanneer je constant en regelmatig leert sporten, jezelf beheersen, kun je jezelf geen heerlijk product ontzeggen. Maar met mate. Je zult de situatie bezitten, en het organisme dat zich aan het nieuwe regime heeft aangepast, zal je hierin helpen.

Een zeer goede optie voor een gezonde levensstijl is drie maaltijden per dag. Als je gedurende de dag onnodige snacks weigert, dan zul je het perfect begrijpen - het is realistisch om 4-6 uur te blijven zonder eten te eten.

Je eten kan gevarieerd zijn, maar niet in grote hoeveelheden. Voordat u naar bed gaat, is het raadzaam om een glas kefir te drinken, dit zal gunstig zijn voor gewichtsverlies.

Afvallen en aan jezelf werken

Om gewicht te verliezen goed en efficiënt, zonder het verlies van het lichaam, natuurlijk, het vergt veel inspanning. Als je jezelf overwint en begrijpt dat alles in je handen ligt, zal het leven ten goede veranderen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.