Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het drinken van een dieet gedurende 30 dagen

Medisch expert van het artikel

Gastro-enteroloog
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 02.03.2021

De uitdrukking "30 dagen lang een dieet drinken" lijkt voor niet-ingewijden een manier om af te vallen met gewoon water. Het is met water dat de woorden "drinken" en "drinken" voornamelijk worden geassocieerd. In feite hebben we het over een verscheidenheid aan vloeibaar voedsel: gehomogeniseerde soepen, sappen met vruchtvlees, bouillon en bouillon. Is het gemakkelijk om "lichte maaltijden" te eten, wat kost het en wat levert het uiteindelijk op?

Water vormt 75% van het lichaamsgewicht bij zuigelingen tot 55% bij ouderen en is essentieel voor cellulaire homeostase en leven. [1] Er zijn echter veel onbeantwoorde vragen over dit belangrijkste onderdeel van ons lichaam en onze voeding.

Als we het over water hebben, letten we allereerst op alle soorten water, of het nu zacht of hard is, bron of bron, koolzuurhoudend of gedestilleerd. Bovendien halen we water niet alleen direct als drank, maar ook uit voeding en in zeer geringe mate ook als gevolg van de oxidatie van macronutriënten (metabolisch water). Het aandeel water dat bij dranken en voedsel wordt geleverd, hangt af van het aandeel fruit en groenten in het dieet. Geschat wordt dat in de Verenigde Staten ongeveer 22% van het water uit voedsel komt, terwijl in Europese landen, vooral in landen als Griekenland, waar de consumptie van fruit en groenten hoger is, of in Zuid-Korea, dit cijfer veel hoger zal zijn.. [2][3]

Het percentage water in verschillende voedingsmiddelen.

 • 100% water
 • 90-99% - Magere melk, meloen, aardbei, watermeloen, sla, kool, selderij, spinazie, augurken, courgettes (gekookt)
 • 80-89% - Vruchtensap, yoghurt, appels, druiven, sinaasappels, wortelen, broccoli (gekookt), peren, ananas
 • 70-79% - Bananen, avocado, kwark, ricotta, aardappelen (gebakken), maïs (gekookt), garnalen
 • 60-69% - Pasta, peulvruchten, zalm, ijs, kipfilet
 • 50-59% - Rundergehakt, hotdogs, fetakaas, ossenhaas (gekookt)
 • 40-49% - Pizza
 • 30-39% - Cheddarkaas, bagels, brood
 • 20-29% - Pepperoniworst, cake, koekjes
 • 10-19% - Boter, margarine, rozijnen
 • 1-9% - Walnoten, pinda's (droog geroosterd), chocoladekoekjes, crackers, ontbijtgranen, pretzels, tacoschelpen, pindakaas
 • 0% - Oliën, suikers

* Bron: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Issue 21 verstrekt door Altman. [4]

Indicaties

Afvallen met een drinkdieet gedurende 30 dagen is een super extreme manier om gewicht te corrigeren. Met dit dieet kun je in een maand tijd 15+ kg afvallen. Optimisten geloven dat het niet nodig is om te verhongeren, realisten zeggen dat een hele maand op deze manier eten geen gemakkelijke taak is.

Er is geen informatie over de therapeutische indicaties voor de afspraak. Meestal initieert een persoon zelf een extreme optie, wanhopig om op een zachtere manier af te vallen. Soms wordt een maandelijks dieet gevolgd door degenen die het relatief gemakkelijk vinden om een drinkregime gedurende één of twee weken vol te houden.

Het dieet helpt de belasting van de spijsverteringsorganen te verminderen, het lichaam te reinigen en de stofwisseling te stimuleren. Dit alles brengt het afvallen dichter bij het bereiken van het hoofddoel: afvallen.

Algemene informatie dieet drinken

De methode om 30 dagen lang een dieet te drinken is niet het uithongeren, uitladen of behandelen van water, zoals je zou kunnen denken bij het lezen van de titel. Het systeem voorziet in de weigering om te kauwen als een gegeven door de aard van de reflex. De essentie van het dieet is om vast voedsel om te zetten in een homogene vloeibare toestand - aardappelpuree, ontbijtgranen, smoothies. Het verschil tussen een langdurig drinkdieet en een kort dieet is dat er een reële dreiging is van een ernstige stofwisselingsstoornis.

 • Om deze toestand te voorkomen, wordt aangeraden om gepureerde soepen niet alleen tijdens de lunch te eten, maar driemaal daags bij de hoofdmaaltijden.

Het concept van het dieet is ook gebaseerd op het feit dat caloriearm vloeibaar voedsel helpt om de ruimte in de maag te verkleinen. Naar verluidt is het het verhoogde volume dat de problemen van mensen met overgewicht veroorzaakt, omdat het constant een verhoogde eetlust opwekt. Overtollig voedsel rekt weer de muren uit - en alles beweegt zich in een vicieuze cirkel.

Door vloeibare gerechten te eten, leert een persoon tevreden te zijn met minder voedsel, waardoor de wanden worden aangescherpt en het lumen van de maag wordt verminderd. Als gevolg hiervan neemt het overgewicht geleidelijk af, waardoor optimale prestaties worden bereikt.

De techniek is ontworpen om de belasting van de spijsverteringsorganen te verminderen, terwijl de meeste noodzakelijke voedingsstoffen toch het lichaam binnenkomen. Voedsel wordt snel verteerd zonder dat er vet wordt opgeslagen. In plaats daarvan vinden er positieve processen plaats: zuivering van gifstoffen en toxines, activering van het metabolisme. Dit alles draagt bij aan gewichtsverlies.

Toelating tot het drinkdieet gedurende 30 dagen

Ze schrijven dat de moeilijkste periode van het 30-daagse drinkdieet het begin is. Vooral de eerste dag. En dit is begrijpelijk, omdat het voor het lichaam altijd moeilijk is om zich weer aan te passen aan een nieuw dieet. Om hem hierbij te helpen, moet u de toegang tot het drinkdieet gedurende 30 dagen goed organiseren.

Een bekwame aanpak is om je voor te bereiden op het komende regime voor een week: op dit moment is het noodzakelijk om junkfood (fast food, vette, pittige, zoete gerechten) uit te sluiten, porties te verminderen en de hoeveelheid water die je drinkt te verhogen. Zoete, koolzuurhoudende, alcoholische dranken zijn uitgesloten van de gebruikelijke drankenlijst.

 • Hierdoor kunt u zich snel aanpassen aan het nieuwe dieet.

Tijdens het voorbereidingsproces moeten aanpassingen worden aangebracht in de dagelijkse routine. Voor degenen die op simulatoren trainen, is het noodzakelijk om het verbranden van spieren te voorkomen, wat in dergelijke gevallen waarschijnlijk is. Hiervoor wordt een eventuele intensieve training tijdelijk stopgezet.

 • Het is bekend dat je jezelf niet kunt verbieden om direct en langdurig te kauwen.

Bij de voorbereidende voorbereiding wordt ook op dit punt rekening gehouden. Een week voor de start van het dieetprogramma beginnen ze het volume van porties te beperken en meer vloeibare maaltijden in het dieet op te nemen. Maak er een gewoonte van om elke dag een fles water te drinken. Deze eenvoudige regels helpen om maximale efficiëntie te bereiken en schadelijke gevolgen voor het lichaam te vermijden.

Verlaat het drinkdieet gedurende 30 dagen

Het correct verlaten van het drinkdieet gedurende 30 dagen duurt langer dan het daadwerkelijke dieet. Het doel van de exit is om de resultaten te consolideren, om het spijsverteringssysteem te helpen zich opnieuw te oriënteren op standaardvoedsel, om terugkeer van massa te voorkomen. Anders veroorzaakt een scherpe overgang van een drinkdieet gedurende 30 dagen naar het eten van vast voedsel voedselafwijzing, constipatie en winderigheid.

 • De eerste periode van zeven dagen voorziet in de opname van slijmpap als ontbijt. Meestal wordt havermout gekozen.

De tweede week begint anders. Het ontbijt bestaat uit een gestoomde omelet, harde eieren of kaas, de lunch is pap en het diner blijft drinkbaar.

In de derde week verschijnt er een productgroep groenten en fruit op het menu. Ze worden gebruikt voor het avondeten (vers). Het ontbijt wordt drinkbaar gemaakt en het avondeten wordt voortgezet met pap.

In de vierde week vinden ingrijpende veranderingen plaats. In het lunchdieet van afvallen komen mager vlees en vis voor, mogelijk gekookt. Het diner bestaat uit salades, fruit en het ontbijt blijft drinkbaar.

De vijfde en volgende weken bevelen het volgende aan: Neem elke week één drinkdag. Of maak een drinkbaar diner, waarbij u 's avonds kefir, puree soep, gelei eet. Je moet goede gewoonten ontwikkelen: eet niet te veel, gebruik niet te veel snoep, eet geen junkfood. En ga ook elke dag sporten, wandelen of lichamelijk werken.

Voordelen

De taken van het drinkdieet gedurende 30 dagen zijn het verminderen van lichaamsgewicht, het verwijderen van visceraal vet dat de activiteit van de spijsverteringsorganen belemmert, en het herverdelen van de vrijgekomen energie naar andere activiteiten.

De voordelen van de voeding worden onder meer bepaald door het lagere caloriegehalte van vloeibare voeding in vergelijking met vaste voeding: als je alleen verschillende dranken gedurende de dag drinkt, zal het totale caloriegehalte niet hoger zijn dan 1200 kcal. En dit bevordert gegarandeerd gewichtsverlies.

En als u later terugkeert naar normaal voedsel, de caloriewaarde niet overschrijdt, stabiliseert het resultaat zich op de bereikte indicator. Bovendien wordt met een dergelijk systeem een gezonde gewoonte ontwikkeld om niet veel voedsel tegelijk te eten.

 • Niet iedereen kan een hele maand overleven met vloeibaar voedsel. Zelfs voor gezonde mensen is dit een krachtige test; sommige voedingsdeskundigen noemen het direct marteling.

Minus 20 kg is natuurlijk een geweldige motivatie, en degenen die zijn afgevallen, bevestigen dit. Artsen waarschuwen daarentegen voor de risico's en contra-indicaties die gevaarlijk zijn voor het spijsverteringsstelsel en de gezondheid in het algemeen. Het gebeurde dat als gevolg van het drinken van voeding in een persoon, nieuwe pathologieën werden ontdekt. Daarom benadrukken experts dat het veiliger is om een kortdurende kuur te herhalen dan om lange tijd op een eentonig dieet te "zitten". Het resultaat is waarschijnlijk net zo optimistisch, en de schade is zeker minder.

Wat kan en wat kan niet?

Voordat u de vraag in meer detail beantwoordt: wat kunt u eten? - het belang van schoon water in de dagelijkse voeding van mensen die afvallen, moet worden benadrukt. Bij haar beginnen ze elke ochtend: op een lege maag drinken ze een glas hoogwaardig water, aangezuurd met een paar druppels citroensap. Overdag moet het totale volume op 1,5 liter worden gebracht.

 • Als het mineraalwater is, moet het zonder gas zijn.

De rest van de drank tijdens het drinkdieet gedurende 30 dagen bestaat uit de volgende componenten: zuivelproducten en gefermenteerde melkproducten, bouillon, vissoep, gepureerde soepen en afkooksels van groenten, verse sappen, ook met vruchtvlees, vruchtendrank, kruidenthee of gewone thee, compotes, gelei - van bessen, fruit, granen. Dit is de helft van het dieet. De tweede helft, anderhalve liter, is zuiver water, zonder gas en zoete onzuiverheden.

Aanbevelingen voor het kiezen van voedsel en het bereiden van vloeibaar voedsel:

 • Zure melkproducten, indien mogelijk, bereidt u zich voor. Ze moeten een minimaal vetgehalte hebben en mogen geen onzuiverheden bevatten.
 • Kook bouillon niet van blokjes, maar van natuurlijke, met dezelfde smaakmakers. Filter de afgewerkte schaal.
 • Maak sappen en smoothies gemaakt van ongezoet fruit en niet-zetmeelrijke groenten direct voor gebruik.
 • In beperkte hoeveelheden is ongezoete koffie, cacao toegestaan.
 • Breng de groentesoepen met een blender tot een gladde massa.

Om het behaalde resultaat te behouden, begint na het einde van de hoofdperiode het exitproces. En in de toekomst, om overgewicht te voorkomen, wordt het aanbevolen om wekelijkse vastendagen te regelen. Vet, meel en gefrituurd voedsel moeten tot een minimum worden beperkt, te veel eten moet worden vergeten en lichamelijke activiteit moet worden verhoogd.

Wat mag er niet gegeten worden? Bijna alle diëten sluiten alcohol, koolzuurhoudende en andere suikerhoudende dranken, industriële sappen met een hoge concentratie aan zoete componenten en allerlei soorten vulstoffen uit. Het drinken van een dieet gedurende 30 dagen "houdt ook niet van" dergelijk voedsel. Bovendien worden te veel eten, late diners en eten buiten het schema niet aanbevolen. En natuurlijk de inname van vast voedsel.

Het is niet alleen belangrijk wat je niet eet, maar ook wanneer en hoeveel. Een deel van de drank mag dus niet meer zijn dan een glas, het dagtarief moet in vijf recepties worden verdeeld en het avondeten moet uiterlijk drie uur voor het slapengaan worden gegeten. Anders kan het lichaam reageren met zwelling.

 • Het dieetprogramma verbiedt het eten van vetrijke en suikerrijke, calorierijke en alcoholische dranken. Koffie wordt niet aanbevolen, cacao is beperkt en alleen met toevoeging van magere melk.

Je kunt geen zoet water en ingeblikte sappen, rijke bouillon, alcohol, gefermenteerde melkproducten met een hoog vetpercentage drinken. Zelfs als u terugkeert naar uw normale dieet, kunt u deze dranken het beste vermijden. [5]

Kruidig, gefrituurd, gerookt, te vet voedsel is ongewenst, zelfs na de volledige voltooiing van het dieet en na een periode van 2 maanden. Dit, samen met te veel eten en gebrek aan activiteit, zijn de belangrijkste oorzaken van overgewicht.

Contra

Tijdens een lange kuur van een drinkdieet gedurende 30 dagen treedt een onbalans in het lichaam op. De reden hiervoor is dat niet alle voedingsproducten in vloeibare toestand kunnen worden omgezet, waardoor de ene groep voedingscomponenten mogelijk ontbreekt, terwijl andere juist in overmaat aanwezig zijn. Hierop zijn gebaseerd contra-indicaties die gelden voor de volgende groepen mensen:

 • zwanger en zogend;
 • ernstige spijsverteringsproblemen hebben;
 • diabetici van elk type;
 • nierpatiënten, vatbaar voor zwelling;
 • met schildklieraandoeningen;
 • kernen, hyper- en hypotoon;
 • met fysieke, mentale uitputting, verzwakte immuniteit.

U moet weten dat drastisch gewichtsverlies op zichzelf gecontra-indiceerd is voor het lichaam. Als u binnen een maand 15 of meer kilogram verliest, zoals het drinkdieet belooft, dan is dit beladen met gezondheidsrisico's, en door stofwisselingsstoornissen kan de massa daarentegen toenemen.

Mogelijke risico's

Een van de risico's van een dieet is de grote kans op pech. Met zulke strenge beperkingen en een lange periode kan het verlangen om op iets te kauwen overweldigend worden. Dit verlangen kan op een eenvoudige manier worden gestopt: kauw op een appel of een soort groente, maar slik de "pap" niet door, maar spuug het uit.

 • Jezelf afleiden met iets interessants van je gedachten van eten is een andere manier om je drinkdieet 30 dagen lang rustig over te dragen.

Het drinken van een dieet veroorzaakt de risico's van ziekten - gastritis en bloedarmoede, nierfalen en oedeem. Mogelijke problemen met de vorming van huid, hart en bloed, verminderde hemoglobine. Afvallen kan erg moeilijk zijn om honger te bestrijden, en de verkeerde uitweg is beladen met anorexia.

Complicaties na de procedure

In eerste instantie wil het drinkdieet voor 30 dagen echt eten, evenals de kauwreflex bevredigen. Dat wil zeggen, om op de gebruikelijke manier te eten, waarbij u het caloriegehalte en de consistentie van voedsel vergeet. Mogelijke complicaties manifesteren zich in de vorm van hongeraanvallen, krachtverlies, slecht humeur, slaperigheid.

 • Er komt een geur uit de mond, een karakteristieke plaque vormt zich op de tong.

Door een lange loop in het lichaam treedt een onbalans van voedingscomponenten op. Gastritis, bloedarmoede, verschillende complicaties tot anorexia kunnen optreden. Het lichaam wordt erg vatbaar voor verschillende ziekten. De mentale toestand verandert: apathie of prikkelbaarheid wordt opgemerkt.

 

 

Gedetailleerd menu voor elke dag

Bij het samenstellen van een gedetailleerd menu voor elke dag, is het noodzakelijk om voort te bouwen op de principes van het systeem. Ze zijn als volgt:

 • Drankjes moeten hartig en minimaal vet zijn.
 • De norm voor vloeibare producten is 1,5 liter voedsel en dezelfde hoeveelheid zuiver water.
 • Dit volume wordt fractioneel gebruikt: glas per keer.
 • De laatste afspraak is drie uur voor het slapengaan.
 • Het dieet is niet vaker dan één keer per jaar toegestaan.

Het drinken van een 30-dagen dieet beperkt het aanbod aan traditionele voedingsmiddelen bijna niet. Het belangrijkste is om er gerechten van te bereiden volgens de vereisten: vloeibaar, homogene consistentie, zonder vetten, hete kruiden, zoete componenten. Om de voordelen te maximaliseren, is het raadzaam om industriële koolzuurhoudende dranken, alcohol en sterke koffie te verlaten.

Het dagmenu moet bevatten:

 • verse sappen in assortiment;
 • compotes, vruchtendranken, gelei;
 • Kruidenthee en industriële theeën;
 • vleesbouillon, visoor;
 • soepen en afkooksels van groenten, vlees, melk;
 • melk en zuivelproducten.

Een vloeibaar dieet is gemakkelijker verteerbaar dan een vast dieet. Binnen een maand verliezen de spijsverteringsorganen de gewoonte van vast voedsel, daarom is het na voltooiing van het dieet noodzakelijk om hen te leren traditioneel op een nieuwe manier te eten. Voeg in de eerste week één product per keer toe (bijvoorbeeld een ei, havermout of salade). Vervolgens wordt de set gerechten geleidelijk uitgebreid tot een normaal dieet.

Gerecht recepten

Het dieet vereist geen exotisch voedsel en complexe recepten. Een van de voordelen is de mogelijkheid om naar wens te koken, zonder beperkingen en strikte aanbevelingen met betrekking tot het dagmenu. Neem bijvoorbeeld de verschillende soorten voedsel die door het drinkdieet worden aanbevolen gedurende 30 dagen.

 • Een populair voedingsmiddel om af te vallen is havermoutgelei.

Het is bereid uit vlokken 0,5 kg, kefir 1% 100 ml, water 1,5 liter. Doe alle ingrediënten in een pot van 3 liter (water op kamertemperatuur), sluit het deksel en zet ze twee tot drie dagen op een donkere plaats. Bellen en een karakteristieke geur zijn tekenen van de bereidheid van de gefermenteerde massa om te worden omgezet in gelei. Het wordt gefilterd door een vergiet en gekoeld in een pot in de koelkast.

Vijf eetlepels van het concentraat, verdund in 2 kopjes water, breng aan de kook en kook op laag vuur tot het ingedikt is. Om dit te doen, moet je de massa ongeveer 5-10 minuten roeren.

 • Het is moeilijk om een drinkdieet voor te stellen zonder fruitdrank.

Het wordt bereid uit het vruchtvlees van bessen dat door kaasdoek is geperst. Giet het vruchtvlees met kokend water en laat 10 minuten koken. De bouillon wordt gefilterd, gekoeld en gemengd met puur sap. Neem voor een liter water 50 g frambozen, rode en zwarte bessen. Heerlijke tonische drank is een geweldig tussendoortje.

Een avocado-komkommersmoothie wordt bereid in een blender met olie en water. Een portie vereist een halve avocado, 2 komkommers, 2 eetlepels. Lijnolie, 0,5 kopjes water. De dikke drank is vrij vol en bevredigt de honger goed.

Beoordelingen

In positieve recensies benadrukken vrouwen de effectiviteit van de techniek. De 30-jarige Anna verloor 8 kg in een maand, en om het resultaat te behouden, organiseert eenmaal per maand een drinkweekend. Olga, 26, voelt zich geweldig na een drinkdieet van 10 dagen gedurende 30 dagen; heeft slechts 2 kg verloren, maar stopt daar niet en is van plan 30 dagen te weerstaan. De 41-jarige Inga is tevreden met het resultaat, evenals met het feit dat ze tijdens het dieet verliefd werd op thee en de ingewikkeldheden van thee begon te begrijpen "niet slechter dan een geisha."

Resultaten

Wat het resultaat zal zijn, kan niemand betrouwbaar voorspellen. We hebben het over gemiddelde indicatoren, en meer specifieke zijn grotendeels afhankelijk van individuele nuances. Vooral zwaarlijvige mensen vallen intensiever af.

 • De effectiviteit hangt ook af van de hoeveelheid vloeistof die u drinkt, fysieke activiteit en de duur van de cursus.

Gewoonlijk neemt het gewicht tijdens een drinkdieet van 30 dagen af met 2 à 2,5 kg per week. Per maand komt er 8 tot 10 kg uit. Maar dit is opnieuw het gemiddelde cijfer, de limiet kan volgens verschillende publicaties 15 kg bedragen.

Om de bereikte resultaten te behouden, wordt gezorgd voor een bijzonder zorgvuldige en geleidelijke uitgang uit het vloeistoftoevoersysteem. Zonder voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen de verloren kilo's in niet minder hoeveelheden terugkeren dan vóór het dieet.

Mensen die een drinkdieet van 30 dagen willen volgen, kunnen zich beter eerst testen op de lichtere opties. Dit kan een wekelijkse of 14-daagse cursus zijn, wat goede resultaten geeft. Nadat u ze met succes hebt voltooid, kunt u doorgaan met een langer programma, maar alleen op voorwaarde van een sterke wil en het ontbreken van contra-indicaties. Gezien de kans op complicaties, is het riskant om af te vallen met een drinkdieet zonder medisch toezicht.


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.