^

Stofzuigen (peeling)

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Gebruik van vacuüm aspiratie om overtollige huidafscheiding, comedonen, verhoogde bloedcirculatie te verwijderen.

Stofzuigen wordt uitgevoerd door het apparaat voor vacuümtherapie. De luchtcompressor genereert een negatieve druk. Een set nozzles met verschillende gebieden en verschillende diameters wordt bij het apparaat geleverd. De dunste van hen - canules met een diameter van 0,2 mm - zijn bedoeld voor de reinigingsprocedure. De rest is voor een vacuümmassage.

Indicaties voor geleiding

  • olieachtige, poreuze huid met brede monden van talgkanalen;
  • gecombineerde huid met comedonen.

Directiviteit van de methode

Reinigt de huid van geile schubben;

  • onthulling van "poriën";
  • verwijdering van comedonen.

trusted-source[1]

De methode van vacuüm gezichtsreiniging

Bij het uitvoeren van de stofzuigprocedure wordt het gehele oppervlak van de huid in het gezicht behandeld met een minimale vacuümzuiging om overtollig talg te verwijderen. Het verplaatsen van de canule wordt strikt uitgevoerd op de massagelijnen om te voorkomen dat de huidflap wordt uitgerekt. In de gebieden van congestie van de comedonen, wordt de canule gepositioneerd op de plaatsen van hun projectie en wordt een toename in de hoeveelheid aspiratie geproduceerd om de stilstaande inhoud te extraheren.

Stofzuigen gaat gepaard met de instroom van bloed en verbetering van de microcirculatie, waardoor de huid actiever wordt verzadigd met voedingsstoffen en zuurstof. Voor behandeling stofzuigen wordt aanbevolen om verdamping Desincrustatie, brossazh (het combineren van deze technieken met elkaar en alternerend) of andere methoden en vouw sposobstvuyushie lipolyse. Helaas niet altijd de eerste procedure voor alle comedonen verwijderen, aangezien een verhoging van het fenomeen van de canule huidletsel, de vorming van petechiae en bloeden kan veroorzaken.

Afhankelijk van de conditie van de huid kan deze procedure alleen of in combinatie met mechanische reiniging en bij complexe huidverzorging in het gezicht worden gebruikt. Het is minder effectief dan mechanische reiniging.

Alternatieve methoden

  • brossazh;
  • ultrasone peeling;
  • oppervlakkige microdermabrasie.

trusted-source[2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.