^
A
A
A

Erectiestoornissen bij mannen en een gebrek aan seksuele opwinding bij vrouwen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Erectiestoornissen bij mannen en een gebrek aan seksuele opwinding bij vrouwen is een gevolg van de opwindingsfase in de cyclus van seksuele reacties. Mannen die aan deze aandoening lijden hebben moeite om een erectie (impotentie) te bereiken en te behouden of een erectie is niet voldoende uitgedrukt. Bij vrouwen met een dergelijke aandoening kan het vermogen om vaginaal glijmiddel uit te scheiden verminderd zijn.

Sommige mensen met dergelijke schendingen hebben een lange geschiedenis (geschiedenis) van schendingen van erectiele of seksuele prikkelbaarheid, terwijl in andere deze afwijkingen plotseling optreden, na een lange periode van normaal seksleven. Dus, een 50-jarige man gedurende 25 jaar huwelijk had zelden moeite om een erectie te krijgen. Een jaar na de dood van zijn vrouw, ging hij een nieuwe relatie aan en bij de eerste poging om met zijn uitverkorene te slapen, had hij geen erectie. In een ander geval ervoer een 27-jarige vrouw geen seksuele opwinding, hoewel ze seks wenste. In het verleden, tijdens haar vorige relatie, ervaarde ze altijd fysieke opwinding tijdens een liefdesspel. Verder onderzoek wees uit dat haar partner haar niet stimuleerde op de manier zoals ze gewend was.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Oorzaken van erectiestoornissen bij mannen

Als zich plotseling problemen voordoen met erectie of prikkelbaarheid en na een lang, bevredigend seksleven, moet u een verklaring van een arts vragen. Zoals we al vermeldden, veroorzaken verschillende medicijnen en ziektes een afbraak in de cyclus van seksuele reacties.

Als een man een erectiestoornis krijgt, moet hij waarschijnlijk naar de uroloog gaan om erachter te komen of de oorzaken van deze aandoeningen organisch of psychologisch zijn. Vaak hebben problemen zowel organische als psychologische wortels, zoals het geval was bij een man die niet een voldoende volledige erectie had. Het probleem begon een jaar na de diagnose van zijn diabetes (een veel voorkomende oorzaak van impotentie) en zijn benoeming van insulinebehandeling. De klachten van zijn vrouw over een gebrek aan erectie zorgden ervoor dat hij bang was dat hij helemaal geen erectie zou kunnen hebben.

Studies van organische aandoeningen omvatten bloedstroomniveaus en het bewaken van de conditie van de slagaders en aders van de penis, die ook de waarschijnlijkheid van neurologische schade bepalen. Bij de meeste mannen wordt in dergelijke gevallen het niveau van de nachtelijke erectie bepaald. Voor twee of drie nachten slapen de patiënten in een speciaal ingericht laboratorium. Apparaten bepalen de toestand van het organisme in verschillende fasen van de slaap, met name tijdens de REM-fase. Daarnaast werd ook een zeer praktische test voor thuisgebruik aangeboden: als een erectie niet optreedt tijdens de snelle slaapfase, kunnen we aannemen dat de onderliggende oorzaak van de disfunctie de organische oorzaak is. Helaas loopt de ontwikkeling van methoden voor het vaststellen van organische factoren voor seksuele stoornissen bij vrouwen achter bij die bij mannen, hoewel somatisch onderzoek en hormonale tests kunnen helpen om hun organische oorzaken te verhelderen.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Behandeling van erectiestoornissen bij mannen

Bij stoornissen van erectie of seksuele prikkelbaarheid wordt gedragspsychotherapie getoond die de vermindering van angst bevordert. In de regel worden sensibiliserende oefeningen aanbevolen. In dit geval wordt het geslacht zelf uitgesteld en in ruil daarvoor wordt het als eerste aanbevolen voor tactiele contacten en emotionele stimulatie. Tegelijkertijd moeten zowel man als vrouw elkaar aanmoedigen en ondersteunen tijdens de behandeling van hun partner, vooral als seksuele problemen verband houden met moeilijkheden in relaties.

De problemen van erectie bij veel mannen zijn te wijten aan de faalangst. Ze ontstaan ofwel vanwege verhoogde zelfcontrole (de "rol van de waarnemer") of vanwege overmatige bezorgdheid over de mate van erectie. Mannen met potentieproblemen zijn bijzonder gevoelig voor de kritische opmerkingen van hun partner over het ontbreken van hun erectie; ze ervaren een gevoel van minderwaardigheid en schuldgevoelens. Therapie concentreert zich in dergelijke gevallen op kennis van partners met andere vormen van seksuele relaties, behalve voor directe genitale coïtus.

Voor mannen met organisch veroorzaakte erectiestoornissen, kan implantatie van de prothese van de penis worden gebruikt als een middel om het penetratievermogen te realiseren. Elke operatie moet gebaseerd zijn op expert-opinies van psychologen, psychiaters, seksuologen en urologen. In sommige gevallen, wanneer het genot van seks belemmerd wordt door mentale problemen, worden zowel langdurige psychotherapie als seksuele gedragstherapie getoond.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.