^

Gezondheid

Oren

Behandeling voor jeukende oren

Wanneer het oor jeukt, is het onmogelijk om volledig te werken en te rusten. Alleen een arts kan echter voorstellen hoe je jeuk in het oor kunt verlichten, effectieve medicijnen kunt voorschrijven na het onderzoek, nadat de oorzaak van het ongemak is vastgesteld.

Jeuk in de oren: oorzaken, diagnose

De wens om aan je oor te krabben is niet zo zeldzaam. We realiseren het ons vrijwel onmiddellijk onwillekeurig, soms zonder zelfs maar belang te hechten aan deze actie. Meestal wordt een dergelijke reactie veroorzaakt door een stukje zwavel dat tot aan de uiterste rand van de gehoorgang is gekomen.

Behandeling van oorcongestie

Alle patiënten die geconfronteerd worden met het probleem van gehoorverlies zijn geïnteresseerd in de vraag: "Hoeveel gaat de oorcongestie door?". De periode van herstel van normaal gehoor hangt af van de redenen voor de overtreding. Als de congestie wordt veroorzaakt door ontstekingsprocessen, verdwijnen de onaangename symptomen binnen 10-14 dagen.

Oorcongestie zonder pijn en met pijn

Tinnitus of tinnitus is een aandoening waarbij de hersenen falen als ze geluidsgolven uit de externe omgeving waarnemen. Vaak wordt het gevoel van ruis aangevuld door een gehoorverlies in een of beide organen op hetzelfde moment.

Oorzaken van oorcongestie

Heel vaak ontwikkelt oorcongestie als gevolg van een sterke verandering in de druk van de externe omgeving. Bijvoorbeeld tijdens de vlucht of bij het springen in het water. Voor sommige mensen kan zelfs een snelle afdaling / klim van de trap ongemak veroorzaken.

Oorcongestie bij volwassenen en kinderen

De meest voorkomende oorzaken van overlapping van de gehoorgang zijn ontstekingsprocessen. In dit geval is de pathogenese van oorcongestie geassocieerd met de werking van pathogene micro-organismen: streptokokken, stafylokokken, pneumokokken.

Tinnitus: wat is het, de redenen om het te behandelen

Meestal is deze pathologie een bijkomende aandoening en uiterst zelden een onafhankelijke ziekte. 

Sterke, aanhoudende piep in de oren en andere bijbehorende symptomen

In de medische praktijk krijg je vaak te maken met een klacht over oorsuizen. Als u naar medische termen verwijst, klinkt deze diagnose als tinnitus. Deze ziekte bestaat niet alleen, het is een teken van een ziekte.

Oorzaken van oorsuizen

Heel vaak klinken er mensen in hun oren. Deze pathologie kan pijnloos verlopen, maar het brengt psychologisch ongemak met zich mee, stress, maakt mensen nerveus. In de geneeskunde wordt dit fenomeen gedefinieerd als tinnitus.

Gevoel van geluid en benauwdheid in het oor zonder pijn: wat te behandelen?

Soms hoor je een piep in je oor en je eigen stem lijkt vreemd. Bijzonder ongemak doet zich voor wanneer beide oor betrokken zijn bij het pathologische proces. Van wat het kan gebeuren?

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.