^

Gezondheid

Echografie diagnose (echografie)

Transabdominale echografie van de bekkenorganen

Echografie is een diagnostische methode die het mogelijk maakt om gereflecteerde echografie van bepaalde frequenties te gebruiken om de interne organen zichtbaar te maken, waaronder in de bekkenholte: de blaas en het rectum, de baarmoeder met zijn aanhangsels en eierstokken

Transvaginale echografie: voorbereiding, zoals doen

Echoscopie wordt beschouwd als een van de meest informatieve en veilige methoden om de inwendige organen van een persoon te bestuderen.

Transvaginale cervicitometrie van de cervix: hoe het wordt uitgevoerd en hoe vaak

Cervicometrie betekent een procedure die is ontworpen om de lengte van de baarmoederhals te bepalen. Voor dit doel wordt een speciaal ultrasoon apparaat gebruikt.

Hyperechoïsche formatie: met anechogene insluitsels, akoestische schaduw, inhomogeen, avasculair

Elk gebied van weefsel met verhoogde dichtheid voor ultrageluidsgolven is een hyperechoische formatie. Overweeg de oorzaken van dit fenomeen, soorten, methoden voor diagnose en behandeling.

Echografie van scrotum en testikels

De echografie van de scrotumorgels begint in de positie van de patiënt op de rug met een ultrasone sensor met een frequentie van minstens 7 MHz. Als het nodig is om de vergrote aderen van de lobaire plexus te visualiseren, wordt het onderzoek ook uitgevoerd in de positie van de patiënt.

Echografie van de baarmoederhals

Echografie van de baarmoederhals is een methode die een van de meest informatieve methoden is die ons in staat stelt om de belangrijkste oorzaken van de pathologieontwikkeling te identificeren, niet alleen van de vrouwelijke geslachtsorganen, maar ook van de bekkenorganen.

Doppler-echografie van de bloedvaten van de prostaatklier

Ultrasone dopplerografie van de vaten van de prostaatklier is een effectief hulpmiddel voor niet-invasieve evaluatie van de bloedstroom in de prostaat. Om bloedstroming in de prostaatklier te beoordelen, in de regel, kleursnelheid en energie Doppler.

Transrectale echografie (TRUS)

Transrectale echografie (TRUS) wordt nu beschouwd als de belangrijkste methode voor het herkennen van prostaatziekten.

Elastometrie (fibroscanning) van de lever

De methode van elastometrie van de lever maakt het mogelijk om de aanwezigheid van fibrose vast te stellen door het genereren van trillingspulsen en, afgaand op de resultaten van computeranalyse, om de veranderingen in de elastische eigenschappen en snelheid van progressie van fibrose te beoordelen.

Echografie in de urologie

Echografie is een van de meest toegankelijke diagnostische methoden in de geneeskunde. In de urologie wordt echografie gebruikt om structurele en functionele veranderingen in de urogenitale organen te detecteren.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.