^

Gezondheid

A
A
A

Inversie van darmen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Acute chirurgische pathologie van het buikvlies, dat bestaat uit het draaien van elk deel van de darm of zijn deel rond het mesenterium of zijn as. Het darmlumen is overlapt, de mesenterische zenuwen en bloedvaten zijn platgedrukt, een mechanisch obstakel ontstaat in het spijsverteringskanaal.

Tekenen van inversie van de darmen moeten niet alleen alertheid veroorzaken, maar maken het ook dringend om medische hulp in te roepen, aangezien deze aandoening een reële bedreiging voor het leven vormt. Snelle toename van intoxicatie en uitdroging kan leiden tot de dood van de patiënt tijdens de eerste dag.

Epidemiologie

Over het algemeen is deze ziekte twee keer zo groot als die van een man dan een vrouw, hoewel vrouwen voorlopen op de prevalentie van blindheid van de blindedarmkanker.

Gemiddeld is deze pathologie gebruikelijk bij mensen van middelbare en ouderdom.

De meest voorkomende is het draaien van de dikke darm, waaronder 80% van de wendingen in de sigmavormige sectie; 15% - in de blindedarm; 3% - in de dwarsgestreepte; 2% - in de zone van buiging van de milt.

De gemiddelde leeftijd van patiënten met pathologie van de sigmoïd colon is 60 jaar oud, de kans op deze pathologie neemt toe met de leeftijd.

De draai van de blindedarm wordt beïnvloed door de jongere bevolking (de gemiddelde leeftijd is 50 jaar). De gemiddelde leeftijd van de zieken in sommige landen, bijvoorbeeld India, waar de meerderheid vegetariërs is, is zelfs minder - 33 jaar.

Kinderen bijna alle gevallen - met lokalisatie in de dunne darm en worden veroorzaakt door misvormingen.

Afrikanen lijden aan deze pathologie twee keer zo vaak als anderen. Volgens Amerikaanse medische statistieken: patiënten met darmspoeling zijn ongeveer de twintigste van alle patiënten met obstructie; onder hen is de kromming van de dikke darm een tiende van het totale aantal obstakels voor deze lokalisatie.

In de regio's van de "darmklep", waar de dikke darm zwelling voornamelijk wordt veroorzaakt door de obstructie, omvat een aantal Afrikaanse landen, Azië (India, Iran), Brazilië en Rusland. In Brazilië wordt deze ziekte geassocieerd met de verspreiding van de ziekte van Chagas.

De tweede belangrijkste reden voor de ontwikkeling van obstructie van de sigmoid colon tijdens de periode van de zwangerschap is zijn draai. Vermoedelijk verplaatst de snelgroeiende baarmoeder deze darm, die een verdraaiing van de dikke darm veroorzaakt. De overweldigende meerderheid van wendingen in toekomstige moeders (3/4) wordt waargenomen in de laatste drie maanden van de zwangerschap.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Oorzaken volvulus

De oorzaken van deze aandoening zijn heel verschillend en soms, op het eerste gezicht, heel onschuldig. Het kan zelfs tijdens de slaap voorkomen - een verandering in de houding kan een stoelgang veroorzaken. Dit kan een persoon overkomen die jarenlang een ongezonde leefstijl leidt, verkeerd eet en als gevolg daarvan problemen heeft met het maag-darmkanaal.

Ouders maken kinderen vaak bang, beweren dat er misschien een lef komt van lef, misschien geloven ze het zelf. De kauwgom veroorzaakt echter geen actieve intestinale peristaltiek, wordt niet verteerd door de werking van maagsap en wordt in de overgrote meerderheid van de gevallen uitstekend door de darm met calorische massa's uitgescheiden.

Maar de draai van lef van dadelpruimen is vrij waarschijnlijk. Persimmon, met meer dan tannines, de maag van kinderen verteert niet, het kleeft in een grote knobbel die de darm niet naar de uitgang kan brengen. Dit kan intussusceptie veroorzaken - een deel van de ene dikke darm naar de andere trekken. Natuurlijk, hiervoor moet je meer dan een fruit of een half eten. Inversie van de darmen bij kinderen kan niet alleen persimmon veroorzaken, maar ook overmatige opname van mandarijnen, bananen en ongeschikt voedsel voor het kind (gerookt vlees, haring, enz.).

De redenen voor de kromming van de darmen zijn vaak verborgen in de anatomische kenmerken van de structuur van de organen van het spijsverteringsstelsel. Het zijn foetale ontwikkelingsstoornissen die deze ziekte bij zuigelingen veroorzaken, meestal een abnormaal lang mesenterium en actieve peristaltiek van de darm. Congenitaal gigantisme van de dikke darm, aangeboren afwezigheid van darmmotiliteit, aangeboren diafragmatische hernia, minder vaak, maar kan leiden tot de zwelling van de darmen bij de baby. Vroege kunstmatige voeding kan deze ziekte veroorzaken. Gevallen van intussusceptie bij zuigelingen - het aanhalen van het deel van de vernauwde darm tot in het lumen van de normaal, wat leidt tot obstructie, is niet ongebruikelijk in de pediatrische praktijk.

De oorzaak van congenitale inversie van de darmen wordt misvorming van de darmbuis van het embryo of een anomalie van fixatie van de midden-darm genoemd.

Soms wordt het lumen van de darm geblokkeerd door meconium, dat een abnormale dichtheid heeft.

Bij patiënten ouder dan een jaar worden de darmrotaties strikt genomen veroorzaakt door twee factoren:

 • het defect van de ontwikkeling van het mesenterium, dat een lengte heeft, die het mogelijk maakt om in verschillende richtingen te bewegen,
 • het onvermogen van de darm om de inhoud die erin is terechtgekomen te bevorderen, dan leidt elke beweging van zijn musculatuur tot een verdraaiing van de darmbochten.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Risicofactoren

Risicofactoren:

 1. Verlaten van een langdurig vastenregime, vergezeld van te veel eten, wat de darmmotiliteit activeert en een wending kan veroorzaken.
 2. Systematisch overeten (vooral 's nachts) veroorzaakt overmatige vulling van de darmbochten, terwijl tegelijkertijd de motorische vaardigheden worden geactiveerd, wat kan leiden tot het keren van een of meerdere darmlussen.
 3. De sterke toename van de druk in het peritoneum, zelfs onbeduidend, door trauma, ongewoon zware lichamelijke arbeid, belasting van zwakke persspieren kan dislocatie van de darm veroorzaken en deze pathologie teweegbrengen.
 4. Cicatriciale en adhesieve veranderingen in het bindweefsel van de buikholte, die het gevolg zijn van chirurgische ingrepen en ontstekingen.
 5. Een dieet met veelal ruw, vochtig, vezelrijk voedsel dat intestinale peristaltiek activeert.
 6. Frequente, zogenaamde voedselvergiftiging, d.w.z. Infectie met pathogene micro-organismen, vergezeld van dyspeptische manifestaties.
 7. Constipatie (constipatie) is een uitlokkende factor van sigmoïde dikke darm zwelling, meestal gebeurt dit bij oudere mensen.
 8. Mesosigmoiditis, het resultaat hiervan kan een misvorming zijn van het mesenterium en de wending van de sigmoid colon
 9. Het vreemde lichaam kan het lumen van de darm sluiten (obturatie), en het neoplasma, de zwangerschap knijpt het van de buitenkant (wurging), wat tot verdraaien zal leiden.
 10. Vergiftiging, inname van sterke medicijnen (onderdrukken van darmperistaltiek, laxeermiddelen), bepaalde aandoeningen van het centrale zenuwstelsel veroorzaken spasmen of verlamming van de darmspieren.
 11. Enorme worstelinvasie veroorzaakt soms ook een wending in de darmen.

Over het algemeen wordt het draaien van de dunne darm veroorzaakt door ontwikkelingsstoornissen, littekens en hechtingsveranderingen in bindweefsel, hernia.

Kromming van de dikke darm, meestal verworven pathologie. De oorzaken van deze lokalisatie zijn de groei van littekens en verklevingen in het peritoneum, zwangerschap, neoplasmata, chirurgische manipulaties in de darm. De overgrote meerderheid van de wendingen van de dikke darm komen voor in het sigmoïde gedeelte.

Met een volledige kromming van de darm, wordt een gesloten obstructie van de aangetaste secties gevormd, hun innervatie en ischemie veroorzaken uiteindelijk gangreen en perforatie van de darmwand.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25]

Pathogenese

Ongeacht de oorzaak van de pathologie ontwikkeling vindt plaats als volgt: - darm geroteerd, en soms herhaald en de klaring volledig overlapt, worden de darminhoud aanslagen gedrukt mesenterische zenuwen en bloedvaten, doorbloeding houdt darmen en ze necrotiserende. Necrose van de darm verhoogt de doorlaatbaarheid voor giftige stoffen die krijgen in het buikvlies, en ontwikkelt fecale peritonitis.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34]

Symptomen volvulus

Onmiddellijk na het draaien van de lussen van de darm, verschijnen de eerste tekenen van de ziekte - het direct bestrijden van acute pijn, vaker in de navelzone, dan begint reflex-braken. Specifiek kenmerk - een deel van de buik is opgezwollen en er zijn darmlieren op te zien. Als je op het gezwollen deel van de buik klopt, zal het geluid vergelijkbaar zijn met de trommelrol.

Begeleidende symptomen - hypotensie, constipatie en gasvorming zonder gasontwikkeling, zwakte, grijs-aardse bleekheid. Zweet verschijnt op het gezicht, zelfs delirium kan beginnen. De patiënt met moeite spreekt en ademt zwaar, in zijn maag hoor je geluiden die lijken op een scheutje water.

Intestinale lussen kunnen overal in de darm worden gedraaid, waar sprake is van een mesenterium. Het niveau van ontreddering bepaalt de pathologiekliniek en de behandelingstactieken.

Soorten bloat worden geclassificeerd volgens de niveaus waar het zich heeft voorgedaan:

 • dunne darm;
 • de blindedarm;
 • sigmoid colon;
 • transversale colon.

Normaal gesproken is de hoek van de bocht van de dunne darm maximaal 90 °. Een draai onder een hoek van meer dan 180º veroorzaakt klinische symptomen, een of meer bochten van de dunne darm kunnen in deze beweging worden getrokken. De blindedarm is in de buurt, daarom zullen de tekenen van zijn kromming er ongeveer hetzelfde uitzien.

De draaiing van de kleine (blinde) darm wordt gekenmerkt door de volgende kliniek:

Het optreden van hevige pijn tijdens een inversie wordt bepaald door het stoppen van de bloedtoevoer naar dit deel van de darm. Scherpe pijn die niet afneemt, continu is, hecht of snijdt, wordt gevoeld in de bovenbuik. Het wordt voortdurend groter en ondraaglijk.

Bij dit soort omzwervingen vertonen patiënten angst, opwinding, soms schreeuwend van pijn. Als regel drukken ze op hun knieën naar de borst, maar dit verlicht de pijn niet.

Voor het plaatsen van de twist gevormd cluster van darminhoud dat er geen blokkade van de darm lussen provoceert, stimuleert de peristaltiek, merkbaar visueel, kan dit gepaard gaan met gorgelende geluiden en buikkrampen.

Indien de verdraaide lus van het onderste deel van de dunne darm of blinde darm, de waargenomen asymmetrische zwelling in de navel gebied vanwege de ophoping van uitwerpselen boven de inversie.

De draaiing van de dunne darm gaat gepaard met braken, dat gelijktijdig begint met pijn (eerste uitbarstende braken met gal, later - met een mengsel van ontlasting). Braken verlicht de toestand van de patiënt niet.

Constipatie en de accumulatie van gassen die geen uitlaatklep vinden, begint later, omdat de motorische activiteit van de dikke darm nog steeds normaal is, ontlasting en gassen blijven vrijkomen. Als u onmiddellijk contact opneemt met een arts met het vermoeden van het draaien van de dunne darm, kan deze fase worden vermeden, maar in het geval van langdurige tijd kan het vrijkomen van ontlasting en gassen stoppen.

De algemene toestand is verbroken - er zijn tekenen van uitdroging, zwakte, duizeligheid, flauwvallen. De symptomen van de intoxicatie van een organisme nemen toe: spierpijn, tachycardie, bleekheid, hoge koorts, zweet op het voorhoofd.

Zwelling van de zwelling komt vaker voor, de meest frequente lokalisatie bevindt zich in de sigmoïde dikke darm.

Zijn symptomen zijn vergelijkbaar met die van een dunne darm, maar er zijn enkele verschillen.

Pijnsyndroom treedt sterk op, maar kan zich soms geleidelijk ontwikkelen. Het wordt voornamelijk in de onderbuik gevoeld en kan aan de zone van de taille worden gegeven. De aard van pijn is constant, af en toe - paroxysmale.

Braken is niet verteerd voedsel en gal verschijnt gelijktijdig met de pijn en wordt twee of drie keer herhaald, zonder verlichting te brengen. Braken wordt in dit geval meer veroorzaakt door pijnlijke irritatie. Braken begint later met uitwerpselen, met de ontwikkeling van peritonitis.

Constipatie en geen gasontwikkeling begint onmiddellijk. Ten eerste kan actieve beweeglijkheid van de darm merkbaar zijn, uiteindelijk vervaagt het.

De maag is merkbaar gezwollen en asymmetrisch. De bovenste delen aan de rechterkant van de buik zijn vergroot - de sigmoïde colon is verplaatst nadat hij is gedraaid. De opeenhoping van gassen en ontlasting in haar strekt haar lussen, steeds groter wordend. Het beweegt omhoog de buikorganen, die op het diafragma drukken, die het volume van de borst verminderen, die de longen drukken en het ademhalingsproces frustreren, verstoren het werk van het hart. Dit manifesteert zich door moeite met ademhalen, aritmie, tachycardie, pijn achter het borstbeen.

Af en toe verandert de transversale colon in een vagus, een symptoom dat lijkt op de kromming van de sigmoïde colon.

trusted-source[35], [36], [37]

Vormen

Indeling van de krullen volgens de rotatiehoek van de darmen: gedeeltelijke kromming van de darmen (tot 270 °), volledig (270-360 °), als de darm meerdere keren wordt gedraaid - herhaald. In de regel zijn de bochten van de darm gedraaid in de richting van de wijzers van de klok.

Congenitale inversie van de darmen manifesteert zich in de eerste uren van het leven van het kind. De eerste symptomen zijn pijnsyndroom (een rusteloze baby, altijd wispelturig, huilend), braken, hypotensie, abdominale asymmetrie, verminderde darmperistaltiek. Verstoringen van gassen, meconium kunnen eruit komen, maar normale feces worden niet waargenomen, slijm wordt vrijgegeven uit de anus (volledige kromming) of de ontlasting laat kleinere delen achter, waarvan het volume kleiner (gedeeltelijk) wordt.

De kromming van de darmen bij kinderen manifesteert zich door hoge koorts, acute pijn in de buik, braken, bloed of slijm in de ontlasting. Het kind eet niet goed en slaapt, vaak huilt, is wispelturig, duwt zijn benen naar de maag. Aanvallen ontstaan en verdwijnen onverwacht, in de intervallen tussen ons kan het kind twee keer rukken. Er is intense gasvorming, na een tijdje begint constipatie en stoppen de gassen weg. Bij onderzoek heeft het kind een merkbare verdichting in de onderbuik.

Kromming van de darmen van de foetus is moeilijk te diagnosticeren, het wordt behandeld na de geboorte van het kind. Deze pathologie vergezelt vaak mnogovodye bij de moeder en andere misvormingen, bijvoorbeeld de ziekte van Down.

trusted-source[38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45]

Complicaties en gevolgen

Als de patiënt geen arts raadpleegt met de eerste symptomen, begint een paar uur later de ontwikkeling van peritonitis. De lichaamstemperatuur stijgt en een verkeerde verbetering van de gezondheidstoestand. De patiënt kan denken dat je je geen zorgen hoeft te maken. Deze misvatting kan fatale gevolgen hebben.

Bij het draaien houdt de bloedtoevoer naar het gedraaide deel van de darmwand en de innervatie ervan volledig op. Volgens tal van bewijzen van medisch onderzoek, hangt de verdere levenskwaliteit van een patiënt, en vaak ook het leven zelf, rechtstreeks af van de tijdigheid van de geleverde medische zorg.

Mogelijke complicaties: uitdroging, perforatie en necrose van de darmwand; systemische etterende infectie en intoxicatie; hechting en hersluiting van de darmen.

Degidratatsiya:

 • de draai van de darmen komt tot uiting door veelvuldig overgeven, wanneer het lichaam veel water en elektrolyten verliest;
 • tijdens het absorberen van een persoon, wordt de vloeistof geabsorbeerd in de dikke darm, en wanneer deze wordt aangezet, vooral de dunne darm, komt deze daar niet binnen.

Het resultaat van uitdroging is een toename van de belasting van het hart, hypotensie, de afbraak van metabole processen, zwakte, flauwvallen (tot comateus). Als het lichaam ongeveer een vijfde van het water verliest, is een dodelijke afloop mogelijk.

De wand van de darm, verstoken van bloedtoevoer, verliest zijn kracht, breekt door en de geaccumuleerde inhoud stroomt uit in het peritoneum en veroorzaakt zijn ontsteking (fecale peritonitis). Het veroorzaakt necrotische veranderingen in het weefsel van de darmwand (gangreen ontwikkelt zich). In dit geval is dringende chirurgie vereist met verwijdering van het deel van de darm en antiseptische behandeling van de buikholte.

Adhesieve ziekte - de vorming van fusies van het bindweefsel die verschijnen in de ontstekingsgebieden. Veroorzaakt de dislocatie van de darmen van de darm, die de herhaling van elke vorm van obstructie van het spijsverteringskanaal kan uitlokken.

trusted-source[46]

Diagnostics volvulus

De diagnose van inversie van de darmen, zoals elke andere ziekte, is gebaseerd op een onderzoek, onderzoek, laboratoriumtests en instrumentele onderzoeken. Onderzoek en onderzoek van de patiënt helpen om de oorzaak van de ziekte te raden en een nader onderzoek aan te wijzen.

Er zijn geen laboratoriumtests die de diagnose van braken bevestigen of weerleggen. Er zijn echter enkele tests gedaan om complicaties te identificeren (gangreen, peritonitis) en voor differentiële diagnose.

Als u vermoedt dat een volvulus benoemd CBC, die helpt om het kenmerk van deze ziekte indicatoren afwijking te identificeren: boven de normale witte bloedcellen en erythrocytensedimentatiesnelheid; daling van de norm van het aantal rode bloedcellen en het hemoglobinegehalte. Deze gegevens suggereren de aanwezigheid van peritonitis en intestinale bloedingen.

Een biochemische bloedtest kan een toename van het lactaatdehydrogenase niveau, een daling van de indexen van albumine, kalium en chloor, laten zien.

Levertests in ons geval zijn meestal normaal, deze analyse wordt gedaan voor differentiële diagnose.

Analyse van faeces toont soms de aanwezigheid van bloed (necrose van het darmslijmvlies).

Studies van de zuur-alkalische staat van het bloed - in verschillende perioden vertonen verschillende afwijkingen van de norm.

Instrumentele diagnose - röntgenonderzoek van de buikholte (overzicht, irrigatie, oraal contrast), computertomografie, diagnostische laparoscopie.

Gewone röntgenfoto toegankelijk obstructie darm lussen en de aanwezigheid van obstructie en X-stralen met een bariumklysma bepaalt de typische lokalisatie volvulus, orale toediening van barietsuspensie voor de röntgenstralen wordt gebruikt voor het twisten van de dunne darm (bijvoorbeeld pediatrie) bevestigen.

Computertomografie is geschikt in gevallen van blinde en dunne darmflap. Op het tomogram wordt een spiraal, het zogenaamde "stormteken" gezien, obstructieve veranderingen in de darm en verdikking van de wanden, zwelling van het mesenterium.

Bij kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 maanden, in gevallen van ontwikkeling van een obstructie, wordt de inversie van de invaginatie gedifferentieerd (terugtrekking van het vernauwde deel van de darm in de darm met normaal lumen).

Als u vermoedt dat een volvulus bij vrouwen tijdens de zwangerschap diagnose wordt bemoeilijkt door het feit dat de X-ray studie is gecontra-indiceerd en wordt alleen toegepast in de meest extreme gevallen, diagnostische laparoscopie niet van toepassing is vanwege de onwenselijkheid van anesthesie, colonoscopie - als gevolg van een mogelijke miskraam.

Ongeacht de term, wordt echografie gebruikt, het kan obstructieve veranderingen, vocht in het peritoneum en dergelijke detecteren.

trusted-source[47], [48], [49], [50], [51], [52], [53]

Wat moeten we onderzoeken?

Differentiële diagnose

Differentiële diagnose is gebaseerd op medische geschiedenis, laboratorium- en instrumentele onderzoeken. Krullen van de dunne darm zijn gedifferentieerd van neoplasma's, diverticulose, adhesieve en berekenende formaties. Met deze pathologie van de sigmoid colon, zijn kwaadaardig neoplasma, diverticulosis, mesenteriaal mesenterium, enz. Uitgesloten. Het verdraaien van de blindedarm moet worden onderscheiden van appendicitis, scheuring van de cyste van de eierstokken, andere obstructies, infecties van de urogenitale organen.

De gegevens van visuele inspectie hebben een beslissende betekenis bij differentiatie.

Met wie kun je contact opnemen?

Behandeling volvulus

De ziekte is een ernstig gevaar voor het leven van de patiënt, met de eerste symptomen die u nodig hebt om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Hoewel de ambulance niet arriveerde, is het noodzakelijk om de patiënt gemakkelijk te plaatsen. Voed niet of drink niet, omdat de bewegingen van de darm het draaien alleen maar kunnen verergeren en tot overgeven kunnen leiden. Geef in geen geval medicijnen, ze kunnen het klinische beeld veranderen en de diagnose bemoeilijken. Was de maag niet, plaats geen klysma, verwarm de maag niet.

Ziekenhuisopname en chirurgische behandeling is het enige dat het mogelijk maakt het leven van een patiënt te redden.

De uitzondering is de ongecompliceerde wending van de sigmoïde colon. Het vermogen om de kromming van de sigmoïde colon door de anus te verspreiden, wordt gedicteerd door de nabijheid van de anus. Deze procedure wordt door specialisten in een medische instelling uitgevoerd. Het bestaat uit het dwingen van een oplossing van barium naar de plaats van het draaien door het rectum. Er is een verhoogde druk en een opgeblazen gevoel kan optreden. Als onttwisten niet plaatsvindt, wordt een operatie gebruikt.

Chirurgische technieken worden individueel geselecteerd, gegeven de locatie van de kromming, de conditie van de beschadigde delen van de darm en het welzijn van de patiënt.

Bewerkingen om dit defect te elimineren worden uitgevoerd onder algemene anesthesie. Een laparotomische incisie (van de bovenkant langs de middellijn van de buik, de navel blijft aan de rechterkant) is nodig voor een goed zicht op het operatieveld en de toegankelijkheid onder verschillende manipulaties.

Maak door de incisie de lussen van de darm los en verwijder de opgehoopte inhoud. Als de darmlussen levensvatbaar zijn - nadat het herstel is hersteld naar hun normale uiterlijk, motor en bloedtoevoer, is de operatie voltooid. Was de buikholte met antiseptica, installeer een drainagebuis en hecht de
Wond af.

Bij het detecteren van de werking hoeveelheid complicaties toeneemt: verwijderen van dode loop gesuperponeerd anastomose of intestinale peritonitis uitgangseinden van het oppervlak van de buikwand (ileostomie), waarmee de patiënt de stroom aan te passen tijdens het proces darm losmaken en verder anti-inflammatoire behandeling. Wanneer de aandoening genormaliseerd is, wordt de patiënt geopereerd om de integriteit van de darm te herstellen.

De principes voor het uitvoeren van bewerkingen met verschillende lokalisaties van de kromming zijn vergelijkbaar, met enkele specifieke verschillen.

Als de operatie is afgelopen zonder een deel van de darm te verwijderen, herstellen de patiënten snel. Na resectie van de darmafwijking wordt verwacht dat de patiënt een lange revalidatie heeft, gedurende deze periode moeten bepaalde beperkingen in acht worden genomen. Restoratieve postoperatieve maatregelen bestaan uit bedrust, anesthesie, postoperatieve wondbehandeling, fysiotherapieprocedures, respiratoire gymnastiek, voedingsvoeding.

Postoperatieve patiënten moeten voldoen aan strikte bedbeperking om divergentie van hechtingen te voorkomen. Een dag na de operatie kun je beginnen met eenvoudig gymnastiek doen met je handen (omhoog heffen, buigen buigen), voorzichtig bochten maken van de ene naar de andere kant. Na nog een dag of twee wordt aanbevolen om uit bed te stappen en een korte tijd in de afdeling en in de gang te lopen. Gemakkelijke fysieke belasting na een operatie verbetert de bloedcirculatie, gaat vooraf aan het optreden van decubitus en vermindert het risico op bloedstolsels.

Een belangrijk punt in het revalidatieproces is effectieve anesthesie.

Afhankelijk van de toestand van de patiënt en de individuele gevoeligheid, worden pijnstillers van verschillende groepen gebruikt.

Helemaal aan het begin van de operatie worden verdovende middelen gebruikt die ernstige pijn effectief verlichten, bijvoorbeeld morfine of omopon.

Omnupon is een complex medicijn dat bestaat uit drie narcotische analgetica (morfine, codeïne, tebain) en papaverine, die spastische samentrekkingen van de gladde spieren van de darm voorkomen. Remt pijnsensaties zonder het bewustzijn uit te schakelen, terwijl de resterende sensaties behouden blijven.

Patiënten worden subcutane injecties voorgeschreven in een dosering van 10 mg van het geneesmiddel van drie tot vier keer per dag.

Kan misselijkheid, braken, ademhalingsdepressie veroorzaken. Voortgezet gebruik veroorzaakt drugsverslaving.
Gecontra-indiceerd bij ademhalingsstoornissen, dystrofie, patiënten van hoge leeftijd.

Om de manifestaties van ontsteking en pijn in het gebied van de postoperatieve hechting te verwijderen, gebruikt u niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, bijvoorbeeld indomethacine of ketorolac.

Ketorolac - een actieve pijnstiller, verlicht koorts, zwelling en ontsteking. Prostaglandine-productie-inhibitor. Voorkomt trombose. Het is geïndiceerd voor postoperatieve pijn.
U kunt combineren met verdovende pijnstillers. Patiënten worden intraveneus voorgeschreven in een dosering van 30 mg met een interval van zes uur. Zoals alle niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zijn er veel contra-indicaties en bijwerkingen van allergieën voor neuropsychische stoornissen. Het wordt niet gebruikt bij pediatrie, tijdens zwangerschap en borstvoeding.
Om de darmspieren te ontspannen, de motorische vaardigheden te inactiveren en spasmen te voorkomen, gebruik je antispasmodica.

Drotaverin is een actief krampstillend middel dat ontspant op de gladde spieren van het maagdarmkanaal en de bloedvaten. Heeft een analgetisch effect, waardoor de bloedvaten zich uitbreiden en bijdraagt aan hun verzadiging met zuurstof.

Drotaverinahydrochloride penetreert de placentabarrière. Zwangere en zogende vrouwen en kinderen van 0-12 jaar oud worden niet toegewezen.

Patiënten worden intramusculair voorgeschreven voor 40 - 80 mg met een interval van acht uur. Het medicijn wordt goed verdragen, allergische reacties en andere ongewenste verschijnselen zijn uiterst zeldzaam.

Behandeling van de wond na de operatie wordt uitgevoerd vanaf de eerste dag tot volledige genezing, één of twee keer per dag, volgens de indicaties. Het wordt uitgevoerd om etterende infectie en ontstekingsprocessen te voorkomen. Telkens tijdens wondverbanden gewassen antiseptische middelen, bijvoorbeeld met betadine en alcohol (70%), inspecteren en opnieuw toegepast meerdere lagen gaas geïmpregneerd met een antiseptisch indraaien en met een steriel verband.

Betadine is een complex antisepticum, dat een jodiumverbinding is met polyvinylpyrrolidon. Contact met de huid geeft een actief ion van jodium vrij uit de verbinding, dat reageert met cellulaire eiwitten om iodaminen te vormen. Het kan lange tijd worden gebruikt zonder het risico van het ontwikkelen van immuniteit. Heeft een bacteriedodend, fungicide effect, vernietigt virussen en protozoa. Het gaat langer mee dan de producten die anorganisch jodium bevatten, praktisch irriteert het te behandelen oppervlak niet. Invloeden, totdat de kleur van het oppervlak van de huid verdwijnt. Gecontra-indiceerd in het geval van overgevoeligheid voor jodium, verhoogde schildklierfunctie, zwangere en zogende vrouwen, zuigelingen. Het wordt niet gebruikt in combinatie met andere antiseptische middelen voor uitwendig gebruik die zilver, hydroperiton, chloorhexidine, enzymatische preparaten en kwikbevattende geneesmiddelen bevatten.

Tijdens de herstelperiode kan de patiënt fysiotherapeutische behandeling worden voorgeschreven: therapie - ultrahoge frequentie, laser, magnetisch; diadynamics; elektroforese.

Alle patiënten na de operatie krijgen ademhalingsoefeningen: versnelde diepe ademhalingen en uitademingen of inflatie van luchtballen voor ventilatie van de longen als preventie van de ontwikkeling van hypostatische pneumonie en andere complicaties van de ademhalingsorganen. Deze gymnastiek wordt aanbevolen om meerdere keren per dag te worden gedaan, in het bijzonder tijdens een langere bedrust.

Dieet voedsel

Gedurende enkele dagen onmiddellijk na het elimineren van de kromming van de darmen met de ectomie van het deel van de ingewanden, worden voedingsstoffen, vloeistof, sporenelementen en vitaminen via een druppelaar intraveneus aan de patiënt toegediend. Na drie of vier dagen is de toestand van de patiënt gestabiliseerd en is het mogelijk om van nature te eten.

Begin het natuurlijke dieet met een nul-dieet, waarvan het doel is om het lichaam te voorzien van een minimum aan essentiële voedingsstoffen, terwijl het een actieve reductie van de gladde darm musculatuur en gasvorming voorkomt, die de genezing van weefsels in het geopereerde gebied negatief beïnvloedt.

Nul dieet bestaat uit frequente (8 keer per dag) voedselinname in kleine porties (niet meer dan 300 g) alleen in vloeibare vorm. Eten en drinken worden verwarmd tot 45 ° C, de dagelijkse vloeistofnorm is ongeveer twee liter, het voedsel is niet zout.

Je kunt eten: een zwakke bouillon van dieetvlees - kalfsvlees, konijn, kalkoenfilet en aardappelpuree; afkooksel van rijst puree; schuim wrongelmassa en een drankje van rozenbottels; gelei en gebakken appel; gelei en geen sterke thee.

Dan dieet № 1а, ervan uitgaande dat ze zes keer per dag eten, allemaal - in een warme, vloeibare en gerafelde vorm

Je kunt eten: veegde boekweit, rijst, griesmeelpap op bouillon of melk, verdund met water (1: 4); wreef soepen van graangewassen op plantaardige bouillon; eiwitomelet voor stomen; gestoomde vis van magere soorten in de vorm van een soufflé; gelei, geen sterke thee, vers van zoet fruit.

Bij afwezigheid van complicaties gaan ze door naar dieet nummer 1b, dat, naast het vorige, omvat: crackers uit witbrood; gestoomde gehaktballen en gehaktballen; gekookte (stoom) groenten, vlees en vis in de vorm van puree; zure room.

Ongeveer twee tot drie weken na de operatie, bij ontslag uit het ziekenhuis, wordt dieet nr. 1 voorgeschreven. Beperkingen zijn minder - de temperatuur van het voedsel is warm of binnen, de producten die de uitscheiding van maagsap en intestinale peristaltiek activeren, worden niet aanbevolen. Het is toegestaan om melkzuurproducten, koekjes, vetarme koekjes, brood van gisteren te gebruiken. De eerste en tweede gerechten worden gekookt en gestoomd, hun ingrediënten worden gemalen.

De overgang naar de gebruikelijke manier van leven gebeurt ongeveer anderhalve maand.

trusted-source[54], [55], [56], [57]

Alternatieve geneeskunde

Inversie van de darmen kan niet thuis worden geprobeerd. Het gebruik van alternatieve geneeswijzen of homeopathische geneesmiddelen lost het probleem niet op, maar verergert het alleen maar. Maar als een preventieve maatregel van kromming van de darmen, in de herstelperiode, kunnen alternatieve behandelingen en homeopathie helpen. Voordat u echter een alternatieve behandeling neemt, moet u een verantwoordelijke arts raadplegen.

Inversie van de darmen kan verschillende oorzaken veroorzaken. Voor sommige van hen, bijvoorbeeld aangeboren pathologieën, is het onwaarschijnlijk dat recepten voor alternatieve geneeskunde werken. De meeste anderen zijn vatbaar voor aanpassing.

De factor van een ernstig risico op zwelling van de darmen wordt chronische constipatie genoemd. Hier kunt u een alternatieve behandeling succesvol toepassen.

De meest eenvoudige aanbevelingen - neem 's morgens op een lege maag een eetlepel plantaardige olie in je mond en babbel het zo lang mogelijk in je mond, spuw de restjes eruit (ze moeten verkleurd zijn) en spoel je mond. Deze procedure verwijdert ook de roes van het lichaam.

Er is 's ochtends voor ontbijt salade "bezem" van rauwe shabby bieten, wortels en fijngehakte kool met plantaardige olie.

Infusie van bieten op het water. 0,5 kg wortelgewassen schoonmaken, fijnhakken, een liter kokend water gieten, drie tot vier uur laten trekken. Giet vervolgens 150 g suiker en een theelepel droge gist, op een dag op een donkere plaats. Na een dag, drain. Eet 1/2 kop drie tot vier keer per dag. Ontspant de musculatuur van de darm, heeft een anticonvulsief en antiseptisch effect, normaliseert de peristaltiek.

Wei kvass met stinkende gouwe. Voor 3 liter serum heeft u een glas fijngehakte kruiden stinkende gouwe nodig, en kristalsuiker. Reinig de stinkende gouwe met suiker, giet het op een stuk gaas, bind het in een knoop, plaats het in een kom met serum, bedek het met gaas en zet het op een donkere plaats gedurende 14 dagen. Verwijder de bundel, wring uit, laat uitlekken. Bewaar de pot met kwas in de koelkast, onder de dop nylon. Eet een half kopje twee keer per dag gedurende een half uur voor de maaltijd. Cursus - 14 dagen, na twee of drie dagen om het schema van de overblijfselen van kwas af te maken.

Behandeling met kruiden kan niet alleen helpen bij obstipatie, maar ook bij overeten en voedselvergiftiging.

Als laxeermiddel kunt u een afkooksel bereiden uit de duindoornschors: 100 g verpulverde grondstof giet een liter water, brand een uur in een zwakke vlam (niet koken). Laat afkoelen, afvoer.

Eet vijf of zes keer per dag, één eetlepel een half uur vóór of een uur na het eten.

Bij overeten helpt de wortel van de calamus heel goed , eet een halve theelepel van de geplette wortel van de calamus en drink het met water.

Het helpt duizendblad infusie : een theelepel met top brouwen kokend water, een minuut later - af te voeren, een beetje koel - om te drinken.

De gevolgen van voedselvergiftiging kunnen worden genivelleerd door het nemen van cichorei-infusie : 25 g gemalen droge grondstoffen om een glas steil kokend water te brouwen, in te pakken en de nacht in te laten gaan. Drink een dag in drie of vier maaltijden voordat je een half uur gaat eten. Om infusie van cichorei te drinken, is het noodzakelijk om, na een maag in de aanloop te hebben genomen, drie glazen van het gezouten water te drinken. Je kunt de maag meerdere malen schoonmaken.

Een infuus van gedroogde frambozenblaadjes of muntblaadjes wordt ook bereid . Ze zijn 's morgens en' s nachts dronken op een lege maag. Je zou langzaam moeten drinken, met kleine slokjes.

Homeopathie verwijst ook naar conservatieve behandelingsmethoden, daarom is het onaanvaardbaar om dit probleem met homeopathische preparaten op te heffen.

Om opzwellen te voorkomen en chronische constipatie te bestrijden, evenals inflammatoire darmziekten, zijn er veel medicijnen, zoals:

Causticum (Causticum) - wordt gebruikt voor obstipatie met harde, droge ontlasting, soms met slijmafscheiding; ontlasting gebeurt met veel moeite en stress;

Bryonia (Bryonia) - met droge slijmvliezen van de anale passage, rectum, dezelfde sensaties in de mond, sterke dorst, in de tong - plaque, is er geen aandrang tot ontlasting; opgeblazen gevoel; kan worden gebruikt bij zwangere vrouwen;

Hydrastis (Hydrastis) - chronische constipatie bij patiënten die al langere tijd laxeermiddelen gebruiken; zwanger, die vlees wil eten, geen groentegerechten;

Natrium muriaticum (Natrium muriaticum) - scheuren, anus fracturen met bloedingen; Uitgestoken na ontlasting; slijmvliezen overgedroogd; dit alles zorgt ervoor dat de patiënt boos is; rectale rectale parese; constipatie bij patiënten met een dislocatie van de inwendige organen van het bekken; patiënten zijn bezweet, erg zwak, zoals zout.

Homeopathische geneesmiddelen moeten worden voorgeschreven door een homeopathische arts die de anamnese, levensstijl, gewoonten en verslavingen van de patiënt zal bestuderen. Dit wordt allemaal in aanmerking genomen bij afspraken en zelfmedicatie zelfs met homeopathische geneesmiddelen die in verwaarloosbare kleine doses worden gebruikt, is onveilig.

trusted-source[58], [59], [60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68]

Het voorkomen

Preventie van inversie van lef is een manier van leven die niet vatbaar is voor de ontwikkeling van deze ziekte. Dit is met name van groot belang voor mensen met aangeboren anatomische kenmerken van de buikorganen.

Preventief onderhoud van de betreffende ziekte bestaat allereerst uit het volgen van een dieet. Langdurig vasten met een te grote verzadiging achteraf, verhoogt de consumptie van een grote hoeveelheid voedsel van plantaardige oorsprong het risico van een verdraaiing van de darmen.

Het wordt aanbevolen om kleine maaltijden te eten op een regelmatige en gevarieerde manier, 4-5 maaltijden per dag, en mensen met een risico moeten de voorkeur geven aan vloeibaar, versnipperd voedsel. Verwijder uit het dieet zeer warme of koude, vette, gerookte, zoute voedingsmiddelen, alcohol.

Het is noodzakelijk om zich te ontdoen van schaamte in de tijd. Met een neiging tot constipatie vanwege een zwakke peristaltiek van de darm, moet men meer plantaardig voedsel consumeren, waardoor de mobiliteit van de darm wordt genormaliseerd en een snellere bevrijding van het lichaam uit de ontlasting wordt bevorderd.

Voor constipatie veroorzaakt door bijvoorbeeld neoplasmata, moeten producten die de darmmotiliteit stimuleren uit het dagelijkse menu worden verwijderd. Aangezien in dit geval actieve intestinale motiliteit een draai van de darm kan veroorzaken.

Na verloop van tijd acute ontstekingsprocessen van peritoneum- en darminfecties behandelen, die kunnen leiden tot de ontwikkeling van verklevingen en andere complicaties.

trusted-source[69], [70], [71], [72]

Prognose

De voorspelling van een keerpunt is direct afhankelijk van de snelheid van de referentie voor medische hulp. Met een tijdige behandeling is het gunstig, en het uitstellen van de tijd kan tot de dood leiden.

trusted-source[73], [74]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.