^

Gezondheid

Het lichaam reinigen volgens de Neumyvakin-methode

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 15.07.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Voorstanders van alternatieve geneeswijzen beweren dat ons lichaam, vanwege zijn vitale activiteit, veel gifstoffen en gifstoffen ophoopt, en dit heeft een nadelige invloed op de toestand ervan. En hoewel een dergelijke theorie sceptisch wordt waargenomen door de wetenschappelijke gemeenschap, zijn er veel methoden om het lichaam te reinigen, waaronder volgens Neumyvakin, een persoon met een graad (doctor in de medische wetenschappen), en tegelijkertijd een aanhanger van alternatieve geneeskunde.

Indicaties voor de procedure

Hoe te begrijpen dat het lichaam slakken is, dat er parasieten in leven en dat het tijd is om te reinigen? Indicaties voor de procedure zijn de volgende symptomen:

 • slaperigheid, apathie voor alles;
 • snelle vermoeidheid;
 • verhoogde vatbaarheid voor infecties;
 • frequente hoofdpijn;
 • verlies van eetlust;
 • constipatie;
 • uitslag op het lichaam;
 • allergische manifestaties;
 • belasting van de tong;
 • slechte adem;
 • winderigheid;
 • opgeblazen gevoel;
 • het verschijnen van papillomen, cysten, tumoren.

Professor Neumyvakin gebruikt verschillende methoden om het lichaam eenvoudig te reinigen, waaronder gewoon zuiveringszout, waterstofperoxide, bietensap, olijfolie en citroen.

De verhoogde zure omgeving van het lichaam is gunstige omstandigheden voor de reproductie van parasieten, die de oorzaak zijn van vele pathologieën. Er zijn meer dan tweeduizend soorten en ze kunnen leven in de darmen, lever, longen, bloed, maag, hersenen en andere organen. Daarom wijst Neumyvakin de taak toe om het lichaam te alkaliseren om wormen te verwijderen bij het reinigen van soda.

Voorbereiding

Neumyvakin bevordert een gezond dieet, dat wordt gedomineerd door plantaardig voedsel, meestal rauw (groenten, fruit, bessen, granen, wortelgewassen). Vezels zijn nodig om de darmmotiliteit te stimuleren, waardoor congestie wordt voorkomen.

De voorbereiding op het ontgiften van het lichaam bestaat daarom uit het overschakelen naar een vegetarisch menu, terwijl je veel moet drinken, maar niet direct voor of na de maaltijd, maar tussendoor. 3 dagen voor het begin van de reiniging, moet u vers geperst appelsap drinken en reinigende klysma's aanbrengen.

Techniek het lichaam reinigen volgens Neumyvakin

Een van de methoden van Neumyvakin om het lichaam te reinigen, is gebaseerd op het vermogen van frisdrank dat het lichaam binnenkomt om actief deel te nemen aan de correctie van de zuur-base-balans. Overmatige zure omgeving remt metabolische processen in cellen, waardoor hun levensvatbaarheid wordt verminderd.

Alkalinisatie van de omgeving in het lichaam stelt u in staat natrium- en calciumanionen eruit te verwijderen, waardoor oedeem wordt geëlimineerd en de bloeddruk wordt verlaagd. Frisdrank verdunt het bloed, verzadigt het bloed met zuurstof, elimineert zoutafzettingen, cholesterolplaques en nierstenen.

Hoe frisdrank te drinken om het lichaam te reinigen? De auteur beveelt aan om het op te lossen in water met een temperatuur van 70-80ºС of melk. Na afkoeling tot 40-50ºС, drink op een lege maag 20-30 minuten voor de maaltijd 2-3 keer per dag.

Ze beginnen met een kwart theelepel per glas water, de volgende dag verhogen ze de dosis tot een derde van een lepel, na 2-3 dagen - tot de helft, na dezelfde periode nemen ze een volle, dan met een topje. Het stelt geen tijdslimieten. Tegelijkertijd adviseert hij om reinigende klysma's met frisdrank te doen (1 eetlepel per 1,5 liter water).

Het lichaam reinigen met waterstofperoxide volgens Neumyvakin

Een ander hulpmiddel voor het reinigen van het lichaam volgens Neumyvakin is waterstofperoxide. Hij beweert dat deze stof het bloed verzadigt met zuurstof, de weefselregeneratie bevordert, verjongt en het immuunsysteem stimuleert. Aanbevolen voor gebruik bij virale, bacteriële, schimmelinfecties, vasculaire atherosclerose, tumorformaties.

Peroxide mag in geen geval onverdund worden ingenomen. Er wordt een 3% -oplossing gebruikt: eerst 1-2 druppels per 50 ml water, elke volgende dag met nog een verhogend, tot 10 druppels per keer. Drink drie keer per dag voor de maaltijd.

Contra-indicaties voor de procedure

Een contra-indicatie voor elke reiniging van het lichaam is een verergering van chronische ziekten, daarom is het het beste om vóór de procedure een arts te raadplegen om factoren te identificeren die het onmogelijk kunnen maken om het te gebruiken. Frisdrank kan daarentegen schadelijk zijn voor gastritis met een lage zuurgraad, maagzweer, duodenitis en overgevoeligheid ervoor. Problemen van het maagdarmkanaal, bloed maken het onmogelijk om waterstofperoxide te gebruiken.

Gevolgen na de procedure

Bij het reinigen van het lichaam van gifstoffen en gifstoffen, bestaat de kans op dysbacteriose wanneer de microflora van de organen van het maagdarmkanaal wordt verstoord, en daarmee is er geen opname van nuttige stoffen die nodig zijn voor het leven door de wanden.

Andere complicaties kunnen gepaard gaan met het negeren van contra-indicaties en het verergeren van bestaande pathologieën.

Zorg na de procedure

Speciale revalidatie of zorg na de procedure voor het reinigen van het lichaam volgens Neumyvakin is niet vereist, behalve voor het naleven van de voedingsregels, waaronder plantaardig voedsel en maximaal uitsluiten van eiwitten van dierlijke oorsprong, evenals het drinken van veel water. De auteur adviseert om het volledig over te nemen, en niet alleen om het schoon te maken.

Beoordelingen

Recensies van het Neumyvakin-systeem geven aan dat mensen zijn verdeeld in 2 kampen: sceptici en fans. Sommigen bekritiseren de theorie fel en wijzen op de wetenschappelijke ongegrondheid en gebrek aan bewijs, terwijl anderen het blindelings geloven. Onder degenen die het op zichzelf hebben geprobeerd, zijn er positieve beoordelingen van het effect op het lichaam.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.