^

Gezondheid

Ziekten van het zenuwstelsel (neurologie)

Knijpen van de radiale zenuw van de rechter-, linkerhand

Compressie of beknelling van de radiale zenuw - een van de drie zenuwen van de plexus brachialis die zorgt voor de motorische en sensorische functie van de handen - leidt tot de ontwikkeling van compressieneuropathieën, waaronder tunnelsyndromen

Cryptokokkenmeningitis

Cryptokokkenmeningitis ontwikkelt zich wanneer de ingekapselde gist Cryptococcus neoformans, die behoort tot menselijke opportunistische pathogenen, wordt aangetast.

Aplasie van het corpus callosum

Een misvorming in de vorm van een volledige of bijna volledige afwezigheid van adhesie van zenuwvezels die de hersenhelften verbinden, wordt gedefinieerd als aplasie van het corpus callosum, wat synoniem is met zijn agenese, dat wil zeggen zijn gebrek aan ontwikkeling tijdens de ontwikkeling.

Kakosmia

Stoornis van de functies van het reuksysteem, die zich manifesteert in het feit dat gewone geuren onaangenaam en zelfs walgelijk lijken voor een persoon, wordt gedefinieerd als parosmia, troposmia of cacosmia (letterlijk uit het Grieks - een slechte geur).

Meningisme

De term "meningisme" is een syndroom dat optreedt bij enkele veel voorkomende infectieuze pathologieën onder invloed van irritatie van de hersenvliezen. Meningisme wordt gekenmerkt door symptomen als hoofdpijn, stijfheid van de cervicale spieren, een toename van de intracraniale druk tegen de achtergrond van een onveranderde samenstelling van hersenvocht.

Idiopathische gegeneraliseerde en focale epilepsie

Een systematische review en meta-analyse van onderzoeken over de hele wereld toonde aan dat de puntprevalentie van actieve epilepsie 6,38 per 1000 mensen was, en de lifetime-prevalentie 7,6 per 1000 mensen.

Causalgie: wat is deze ziekte?

De lijst met definities kan worden voortgezet, maar hier is een speciale medische term - causalgie - die ernstige langdurige pijn met een brandend karakter betekent.

Lissencefalie van de hersenen

Onder organische cerebrale pathologieën valt een dergelijke aangeboren afwijking in de ontwikkeling van de hersenen als lissencefalie op, waarvan de essentie ligt in het bijna gladde oppervlak van de cortex van zijn hemisferen - met een onvoldoende aantal windingen en groeven.

Hypotensiesyndroom bij kinderen en volwassenen

Een afname van de tonus van de skeletspieren (restspanning en spierweerstand tegen passief rekken) met een verslechtering van de contractiele functie wordt gedefinieerd als spierhypotensie.

Spinale shock bij mensen

In de neurologie wordt spinale of spinale shock gedefinieerd als een klinisch syndroom dat voortkomt uit een initiële neurologische reactie op traumatisch ruggenmergletsel - met een omkeerbaar verlies of vermindering van al zijn functies onder het niveau van het letsel.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.