^

Gezondheid

Ziekten van het maagdarmkanaal (gastro-enterologie)

Scheuren in de hoeken van de lippen

Telkens wanneer er scheuren in de hoeken van de lippen verschijnen, herinneren we ons immuniteit. Een dergelijk probleem hangt inderdaad nauw samen met de toestand van ons immuunsysteem, en het komt vaker voor in de lente, wanneer de afweer verzwakt en de vitaminereserves van het lichaam zijn uitgeput. 

Wat kan en kan niet worden gedaan met pancreatitis?

Naast de benoeming van een dieet, krijgen alle patiënten met een chronische vorm van ontsteking van de alvleesklier passende aanbevelingen met betrekking tot de levensstijl in het algemeen.

Aholia

Een aandoening waarbij geen gal wordt geproduceerd of in de dunne darm terechtkomt, wordt gedefinieerd als acholia. In ICD-10 wordt deze overtreding geclassificeerd als een ziekte van de galblaas - met de code K82.8. 

Tenesmus: wat is het?

Tenesmus - dit concept kan uit het Grieks vertaald worden als "ondoelmatige drang". Dit symptoom kan al dan niet gepaard gaan met een pijnlijke reactie.

Leukoplakie van de slokdarm

Als de epitheellaag van het slijmvlies van het bovenste spijsverteringskanaal intens verhoornd begint te worden, praten ze over de ontwikkeling van slokdarmleukoplakie. In het beginstadium van de ziekte wordt een dichte plaque gevormd, die zich leent voor verwijdering en praktisch niet gepaard gaat met tekenen van een ontstekingsproces. 

Glijdende hernia van de slokdarm

Bij een diafragmatische hernia of hiatale hernia kan de diagnose worden geformuleerd als een glijdende hernia van de slokdarm. Het is duidelijk dat een vereenvoudigde naam die beschrijvend is, begrijpelijker is voor patiënten.

Behandeling van misselijkheid bij gastritis: pillen, alternatieve middelen, kruiden

Van misselijkheid voor gastritis, alle ontstekingsremmende medicijnen, alle anti-braakmiddelen, helpen goed. Je kunt hilak, hilak-vorm, ranititdin, maalox, fosfalugel, smect proberen.

Gastritis misselijkheid

Gastritis onder het oppervlak impliceert een acuut ontstekingsproces in de bovenste, slijmlaag van de maag. Vaak zijn in dit proces betrokken en submucosa, gelegen direct onder het slijmvlies. 

Maagzuur met gastritis

Veel mensen zijn bekend met het ongemakkelijke gevoel van irritatie, branden langs de slokdarm: het gaat over brandend maagzuur. Het probleem kan optreden bij het eten van gekruid of gefrituurd voedsel, fast food, na te veel eten en zelfs na overmatige fysieke activiteit. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.