^

Gezondheid

Ziekten van het oor, de keel en de neus (otolaryngologie)

Afonie: functioneel, organisch, psychogeen, waar

Het verlies van het vermogen om een stem uit te brengen wordt afonie genoemd. Tegelijkertijd spreekt een persoon alleen fluisterend, zonder heesheid, piepende ademhaling, kenmerkend voor dysfone stoornissen. 

Parese van de stembanden bij kinderen

Parese van de stembanden bij pasgeborenen kan worden veroorzaakt door de negatieve invloed van schadelijke factoren uit het lichaam van de moeder, waardoor defecten in de ontwikkeling van het zenuwstelsel, vasculaire en metabole pathologieën worden waargenomen, die leiden tot een afname van de functionaliteit van de stembanden. 

 

Parese van de stembanden: oorzaken, symptomen, diagnose

Volgens studies is 60% van de parese van de stembanden geassocieerd met neoplasmata in het strottenhoofd, de slokdarm of de schildklier en chirurgische operaties van dezelfde lokalisatie. En in de eerste plaats zijn operaties aan de schildklier.

Behandeling van parese van de stembanden

Chirurgische behandeling van bilaterale parese van de stembanden zorgt voor een grondig onderzoek van de patiënt, bepaling van de reikwijdte van de interventie en effectieve behandelingsopties, aangezien de arts vrijwel geen ruimte heeft voor fouten.

Laryngeale keelpijn

Laryngeale angina kan voorkomen bij patiënten van elke leeftijd, hoewel het vaker voorkomt bij volwassenen, meestal bij mensen tussen 18 en 40 jaar, hoewel het kan voorkomen bij kinderen vanaf drie jaar.

Caseous pluggen op de amandelen in de keel

Zo'n symptoom als caseous pluggen op de amandelen in de keel, otolaryngologen observeren vrij vaak - zowel bij ontstekingsprocessen in de keelholte als in gevallen waarin er geen tekenen zijn van duidelijke ontsteking van de palatinale amandelen.

Snurken tijdens de slaap bij vrouwen, mannen en kinderen

Snurken in een droom is vaak een waarschuwing dat u aandacht moet besteden aan de gezondheidsstatus van een snurkend persoon, aangezien een dergelijke functie een voorbode kan zijn van de ontwikkeling van een levensbedreigend syndroom

Oorzaken van snurken

Waarom is het belangrijk om de ware oorzaken van snurken te kennen? Omdat het het mogelijk maakt om er vanaf te komen, omdat bijna elke derde persoon meer dan 30 regelmatig snurkt en 45-50% snurkt van tijd tot tijd.

Snurken met adenoïden bij kinderen en volwassenen

Adenoïden (adenoïde vegetatie) zijn plooivormige vergrote faryngeale of nasofaryngeale tonsillen, die deel uitmaken van het aangeboren immuunsysteem - de lymfo-epitheliale faryngeale ring. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.