^

Gezondheid

Ziekten van het oor, de keel en de neus (otolaryngologie)

Laserbehandeling tegen snurken - laser uvulopalatoplastiek

Behandeling van snurken met een laser - de methode van laser uvulopalatoplastie - is gericht op het vergroten van het lumen van de luchtwegen in de orofarynx en het verminderen van het volume van zachte weefsels die een barrière vormen voor de luchtstroom, trillen tijdens in- en uitademing, waardoor een karakteristiek geluid ontstaat.

Fibroma van het strottenhoofd

Een van de variëteiten van larynxtumorformaties is het fibroom van het strottenhoofd - een tumor van bindweefsel, die mesenchymale tumoren wordt genoemd. Pathologiecode volgens ICD-10 - D14.1.

Caps voor snurken

Snurken treedt meestal op wanneer de slaper door de mond ademt, en de passerende lucht zorgt ervoor dat de onwillekeurig ontspannen (hangende) zachte weefsels van de orofarynx gaan trillen.

Afonie: functioneel, organisch, psychogeen, waar

Het verlies van het vermogen om een stem uit te brengen wordt afonie genoemd. Tegelijkertijd spreekt een persoon alleen fluisterend, zonder heesheid, piepende ademhaling, kenmerkend voor dysfone stoornissen. 

Parese van de stembanden bij kinderen

Parese van de stembanden bij pasgeborenen kan worden veroorzaakt door de negatieve invloed van schadelijke factoren uit het lichaam van de moeder, waardoor defecten in de ontwikkeling van het zenuwstelsel, vasculaire en metabole pathologieën worden waargenomen, die leiden tot een afname van de functionaliteit van de stembanden. 

 

Parese van de stembanden: oorzaken, symptomen, diagnose

Volgens studies is 60% van de parese van de stembanden geassocieerd met neoplasmata in het strottenhoofd, de slokdarm of de schildklier en chirurgische operaties van dezelfde lokalisatie. En in de eerste plaats zijn operaties aan de schildklier.

Behandeling van parese van de stembanden

Chirurgische behandeling van bilaterale parese van de stembanden zorgt voor een grondig onderzoek van de patiënt, bepaling van de reikwijdte van de interventie en effectieve behandelingsopties, aangezien de arts vrijwel geen ruimte heeft voor fouten.

Laryngeale keelpijn

Laryngeale angina kan voorkomen bij patiënten van elke leeftijd, hoewel het vaker voorkomt bij volwassenen, meestal bij mensen tussen 18 en 40 jaar, hoewel het kan voorkomen bij kinderen vanaf drie jaar.

Caseous pluggen op de amandelen in de keel

Zo'n symptoom als caseous pluggen op de amandelen in de keel, otolaryngologen observeren vrij vaak - zowel bij ontstekingsprocessen in de keelholte als in gevallen waarin er geen tekenen zijn van duidelijke ontsteking van de palatinale amandelen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.