^

Gezondheid

Eiwitten en eiwitfracties

Bence-Jones-eiwit

De urine van een gezond persoon bevat niet het Bence-Jones-eiwit, dat wordt voorgesteld door lichte ketens van immunoglobulinen die worden gedetecteerd als een resultaat van de vorming van kwaadaardige tumorprocessen.

Analyse van RAPP

In dit materiaal zullen we het hebben over de analyse van RAPP-A - plasma-eiwit, waarvan de bepaling tijdens de zwangerschap van weinig belang is.

Homocysteïne in serum

Homocysteïne is een product van de uitwisseling van aminozuren (omzetting van methionine in cysteïne). Ongeveer 70% van plasma homocysteïne is geassocieerd met albumine, 30% is geoxideerd tot disulfide en slechts 1% is in een vrije toestand.

Ammoniak in serum

Ammoniak - een product van eiwitmetabolisme, wordt gevormd in alle weefsels. De grootste hoeveelheid ammoniak (80%) wordt gevormd in de darmen onder invloed van bacteriën.

Urinezuur in de urine

Urinezuur dat in de urine wordt uitgescheiden, weerspiegelt de inname van purines met voedsel en de afbraak van endogene purinenucleotiden.

Urinezuur in bloedserum

Urinezuur is een product van de uitwisseling van purinebasen, die deel uitmaken van complexe proteïnen-nucleoproteïnen. Gevormd urinezuur wordt door de nieren uitgescheiden.

De klaring van endogene creatinine (Reberga-Tareev-test)

De test van Reberg-Tareev maakt het mogelijk om de glomerulaire filtratie en tubulaire reabsorptie in de nieren te beoordelen. De test is gebaseerd op het feit dat creatinine alleen wordt gefilterd door de glomerulus, niet praktisch wordt geabsorbeerd en afgescheiden door de tubuli in een kleine hoeveelheid.

Creatinine in de urine

De dagelijkse uitscheiding van creatinine met urine is relatief constant, is gelijk aan de dagelijkse productie en hangt rechtstreeks af van de massa spieren en de uitscheidingscapaciteit van de nieren.

Serum creatinine

Creatinine is het eindproduct van de afbraak van creatine, dat een belangrijke rol speelt in het energiemetabolisme van spieren en andere weefsels.

Urea (Urea Nitrogen) in de urine

De uitscheiding van ureum in de urine is evenredig met het eiwitgehalte in het dieet, evenals met de metabolische snelheid van endogene eiwitten.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.