^

Zwangerschap per maand

Als je de zwangerschap meetelt per maand, dan blijkt het precies 9 maanden te zijn. In de eerste twee maanden vanaf het moment van conceptie wordt een nieuw organisme in de baarmoeder van een vrouw gewoonlijk een embryo genoemd, en de grootte ervan is niet langer dan 30 mm. In de toekomst wordt het een vrucht genoemd.

Nu wordt zwangerschap per maanden van een verloskundige als zeldzaam beschouwd: het is juister en handiger om het voor weken en trimesters te doen. De gemiddelde duur van de zwangerschap is 40 weken (drie trimesters voor drie maanden in elk), hoewel de normale periode varieert van 37 tot 42 weken.

De gevoeligheid van het embryo en de foetus voor negatieve effecten is hoe hoger, hoe korter de draagtijd. Tijdens de embryonale periode is het risico van een spontane abortus ongeveer 10 keer hoger dan tijdens de foetale periode - vanaf de 9e week vóór de geboorte.

Zwangerschap per week

Het komt zelden voor dat een vrouw het geluk heeft om te leren over haar zwangerschap in de eerste dagen van haar offensief. In de regel begint de manifestatie van tekenen van zwangerschap 2-5 weken na de bevruchting. En zodra bekend werd dat het "wonder" gebeurde, begonnen vrouwen zwangerschap te overwegen voor weken, dagen, uren, minuten.

Hoe verloopt de intra-uteriene ontwikkeling van het kind?

Eerst worden twee cellen uit één cel gevormd en vervolgens verschijnt een dwarse vernauwing, waardoor deze twee cellen in tweeën worden verdeeld - er zijn er vier, dan acht, zestien, tweeëndertig, enzovoort.

Zwangerschap: derde trimester

Het derde trimester van de zwangerschap duurt van 28 weken tot de geboorte van een kind. De arts berekent een specifieke geboortedatum (40 weken), maar het kind wordt als vol beschouwd, indien geboren tussen 37 en 42 weken ...

Zwangerschap - tweede trimester

Het tweede trimester van de zwangerschap duurt 13 tot 27 weken. Dit is de periode waarin de meeste vrouwen kleding gaan dragen voor zwangere vrouwen en hun "interessante staat" zichtbaar wordt ...

Zwangerschap: eerste trimester

Zwangerschap wordt gemeten trimester vanaf de eerste dag van de laatste menstruatiecyclus - slechts 40 weken. Het eerste trimester is 12 weken of 3 maanden ...
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.