^
A
A
A

Wat als mijn haar valt tijdens de zwangerschap?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Tijdens de zwangerschap treden er veranderingen op in het lichaam, wat normaal is, omdat vitamines en sporenelementen, waaronder calcium, nodig zijn om een nieuw levend organisme te vormen. Tijdens de zwangerschap vallen niet alleen haren uit, maar zijn tanden en nagels beschadigd. Tijdens de zwangerschap moet je je niet al te veel zorgen maken over het probleem van haar, omdat na de geboorte de toestand van de vrouw genormaliseerd is en alles zal zijn zoals voorheen.

Maar toch, voor preventieve doeleinden doet het geen pijn om haar te versterken met vitaminemaskers en vitaminen en calcium te drinken. Als maskers tijdens de zwangerschap is het onwenselijk om cosmetische producten te gebruiken die zogenaamd zijn ontworpen voor haartransplantatie, omdat al deze geneesmiddelen via de huid in de bloedbaan komen en een effect op de baby hebben. In deze situatie is het beter om kruiden en natuurlijke oliën te gebruiken. Afkooksel van kamille of kliswortel - dit is wat je nodig hebt tijdens de zwangerschap. Een bever en klis olie zal de wortels van het haar versterken.

Als de situatie met haarverlies buiten controle is, moet u hulp van een arts vragen, omdat de mogelijkheid van een hormonale stoornis veroorzaakt door zwangerschap niet is uitgesloten.

Als het haar uitvalt na de zwangerschap?

Zoals hierboven al vermeld, kan het effect van haarverlies dienen als stress, gebrek aan slaap, overwerk. En over welke gezonde rust kunnen we praten als een pasgeborene in huis is? Dit fenomeen kan worden toegeschreven aan de eerste reden voor haaruitval. De tweede factor is dat gedurende 9 maanden het lichaam van de vrouw is gewend geraakt aan een nieuwe aandoening en na de bevalling is hij opnieuw opgebouwd. Natuurlijk kunnen hormonale veranderingen een bron worden die haaruitval veroorzaakt. In de regel gebeurt dit in de vierde maand na de bevalling.

Is het de moeite waard om dit te doen? Significante redenen tot bezorgdheid, natuurlijk, nee. Maar een vrouw is een vrouw! En ze wil altijd mooi zijn. Vroeger gebruikten jonge moeders (en niet alleen moeders) een rauw ei als shampoos en gebruikten ze kefir of serum als een balsem. Als u besluit uw hoofd met een ei te wassen, vergeet dan niet dat het in te warm water kan worden gekookt!

Wanneer vallen haar na de bevalling?

Velen hebben gehoord dat haar uitvalt na de bevalling. Vooral is het typerend voor moeders die borstvoeding geven. Feit is dat tijdens de borstvoeding een kind, samen met melk, wat sporenelementen en vitamines van zijn moeder neemt. Het zal geen kwaad in deze periode om vitamine D3, A, B te drinken; vergeet calcium en ijzer niet. Vitaminen C moeten niet overdreven worden, omdat ze huiduitslag kunnen veroorzaken bij een kind, bijvoorbeeld citrus, en kool, die ook rijk is aan vitamine C, een opgeblazen gevoel kan veroorzaken.

Als de vrouw die bevalt geen zogende moeder is en haar haar uitvalt, dan is dit ook geen kritieke situatie, maar een normaal verschijnsel. Het is te wijten aan het feit dat het lichaam van een vrouw na de zwangerschap aan de gebruikelijke toestand is gehecht. En op het moment van volledige aanpassing wordt het probleem met het haar vanzelf opgelost. Maar als je niet de kracht en het geduld hebt om te wachten op absolute normalisatie, dan kun je balsems, alternatieve middelen en vitamines gebruiken. 

  • Wortel een klis 1/3 kopje giet 1 kopje kokend water. Laat het ongeveer 1 uur staan. Verkrijg de bouillon en gebruik het als een balsem. Het voorbereide preparaat is bedoeld voor eenmalig gebruik; 
  • voor dit recept is nodig: gedroogde kamille bloeit 2 eetlepels per 50 ml water en eiwit. Kamille wordt overgoten met kokend water. Je moet het 4 uur laten brouwen. Vervolgens wordt de bereide vloeistof gefilterd, pas daarna wordt de dooier toegevoegd. Het resulterende mengsel moet krachtig worden geslagen tot het schuim zich vormt. Het product wordt ingewreven in de hoofdhuid door masserende bewegingen. We houden het masker gedurende 10 - 15 minuten en spoelen het haar; 
  • kamille bouillon. Om deze pot te maken heb je 3 eetlepels gedroogde kamillebloemen, 2 druppels citroensap, een half glas kokend water nodig. De bereidingswijze is eenvoudig: kamillebloemen gieten kokend water, dek af en laten afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna wordt de bouillon gefilterd en wordt citroensap toegevoegd. Zo werd thuis een haarbalsem geproduceerd; 
  • Drankje met een zeer onaangename geur, maar met een goed effect! Om dit te doen, hebt u de volgende ingrediënten nodig: vers geperst ajuinsap - 2 eetlepels, hete peper - halve theelepel, honing - theelepel, gehakte knoflook - een kleine "tand". Dit alles wordt gemengd en ingewreven in de hoofdhuid. Te lang om zo'n masker te houden is niet zoals knoflook brandend kan zijn. De ingestelde tijd is 30 minuten. Maar als je de huid eerder "knijpt", dan moet je hem onmiddellijk afwassen. Dit recept heeft contra-indicaties: wonden of krassen op de hoofdhuid; 
  • kefir lotion. De hoeveelheid kefir hangt af van de lengte en de dikte van het haar. De verhoudingen zijn als volgt: 1 theelepel kefir 2 theelepels aloë-sap. Als er veel vloeistoffen zijn voor één sessie, kunt u dit doen: een halve kop kefir en 1 theelepel aloë-sap (meestal een tot twee). Al gewassen nat haar smeert de resulterende lotion in, en vergeet niet de hoofdhuid. Ditzelfde hulpmiddel kan op de wenkbrauwen worden aangebracht. Afwassen volgt in 30 minuten, het is mogelijk later, maar niet eerder.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.