^
A
A
A

Irritatie na het scheren in de bikinizone

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Bijna alle vrouwen hadden de behoefte om zich te ontdoen van overtollig haar. Scheren - wat kan eenvoudiger en sneller zijn? Maar vaak hoeft de irritatie na de procedure niet lang te wachten. Vooral als het gaat om sites met een gevoelige en gevoelige huid. De irritatie na het scheren in de bikinilijn voor veel dames veroorzaakt ongemak.

Waarom verschijnt irritatie? Deze huidreactie is normaal. Immers, het scherpe scheermes snijdt niet alleen het haar, maar ook de huiddeeltjes. De oorzaak van irritatie na het scheren in de bikinizone is mechanische beschadiging van de huid, waardoor er bloed naar het beschadigde gebied stroomt en roodheid optreedt. Ongemak en lelijke uiterlijk - dit is niet het grootste probleem na de procedure. Beschadigde huid met gewonde haarbollen is een open weg voor infecties, die veel moeilijker te verwijderen zijn dan om maatregelen te nemen om irritatie te voorkomen.

Hoe irritatie te verwijderen na het scheren in de bikinizone?

En toch is roodheid al verschenen en moet er iets gebeuren.

Een ontvankelijke huid geneest sneller als het wordt behandeld met een oliemengsel. Het is heel eenvoudig om voor te bereiden. Meng een eetlepel basisolie - olijfolie, sesam of een andere - met 1 druppel etherische olie uit een theeboom. Deze remedie wordt na het aanbrengen nog lang geabsorbeerd, maar het effect zal niet lang op zich laten wachten. En als de huid niet te gevoelig is, kan theeboomolie in zijn pure vorm worden aangebracht. Maar u moet dit puntsgewijs doen, alleen toepassen op kleine gebieden met behulp van een wattenstaafje.

Het verwijderen van irritatie in de bikinizone helpt de kruiden, die in elke apotheek te vinden zijn: kamille, muntblaadjes of berkenbladeren. Het afkoken van een van deze planten is absoluut veilig en effectief om irritatie na het scheren te bestrijden. Het is voldoende om het servet in de bouillon te bevochtigen en het kort aan de beschadigde huid te hechten.

Onder huismiddeltjes voor het scheren na het scheren in de bikinizone was er plaats voor een gebruikelijke aspirine. Voordat u gaat scheren, moet het aspirinetablet worden fijngemaakt en gemengd met een kleine hoeveelheid water tot een slappe consistentie. Vervolgens wordt de pap met massagebewegingen op de huid aangebracht. Dan kan de pap worden afgewassen en verder gaan met scheren. Na de procedure kan de huid worden behandeld met waterperoxide.

Verwijder snel de ontsteking van de remedie, die glycolzuur of salicylzuur, aloë en toverhazelaar bevat. In de apotheek kunt u een geschikte spray of crème kiezen met deze ingrediënten.

Irritatie in de aanwezigheid van ingegroeide haartjes kan het beste worden behandeld met antiseptische crèmes. Bijvoorbeeld Aktovegil, Solkoseril of Malavit. Deze crèmes verlichten ontstekingen en voorkomen de ontwikkeling van bacteriën.

Als de irritatie niet lang alleen blijft, is het tijd om een dermatoloog te raadplegen. Artsen worden meestal geadviseerd om steroïde zalven te gebruiken die een genezend effect hebben. Bijvoorbeeld hydrocortisonzalf. Zalf wordt direct na het scheren aangebracht op de huid. Cortison, dat in de samenstelling van het medicijn zit, verwijdert irritatie, vernauwt de bloedvaten, waardoor het bloed niet zo snel naar de geïrriteerde huid stroomt. Vergeet niet dat je bij steroïde crèmes moet oppassen dat je niet ongecontroleerd gebruikt.

Lees meer over hoe u na het scheren van irritatie af raakt?

Als je onze aanbevelingen opvolgt, ben je gemakkelijk opgewassen tegen de irritatie na het scheren in de bikinizone en zonder angst voor een stoer ondergoed of een trendy badpak!

Hoe huidirritatie voorkomen na het scheren?

  1. Verander de machine. Zorg er allereerst voor dat de messen in de machine scherp zijn. Wanneer de messen al een tijdje worden gebruikt en bot worden, trekt de machine de haren meer dan ze scheert. En op de machine reproduceren bacteriën, waardoor de situatie wordt verergerd. Besteed aandacht aan de kwaliteit van scheeraccessoires. De kopeckmachines van onbekende fabrikanten, zelfs als ze nieuw zijn, beschadigen de huid en veroorzaken irritatie.
  2. Zorgvuldig scheren. Herhaal geen deel met een scheermes en beweeg in de richting van de haargroei. Bedien zonder excessieve druk op de machine. Hoe korter het contact met de huid, hoe lager het risico op rode vlekken.
  3. Verlaag de frequentie van procedures. Scheer de zone van een bikini niet vaker 2-3 keer per week: te veelvuldig gebruik van het scheerapparaat verwondt een gevoelige huid sterk, die geen tijd heeft om te herstellen. Kleine irritatie, waarschijnlijk, gaat vanzelf over als u deze aanbeveling opvolgt.
  4. Bereid de huid voor op de procedure. Scheer hiervoor in de douche als de huid voldoende is gestoomd, en de haren zijn verzacht - dus minder scheren zal de huid beschadigen. Wanneer er geen mogelijkheid is om te douchen, is het voldoende om een handdoek enkele minuten op de huid aan te brengen voordat u gaat scheren. Breng aan het einde van de procedure een verkoudheid aan, die de poriën vernauwt en de huid versterkt.
  5. Maak een peeling. Het exfoliërende middel verwijdert voorzichtig de dode huidcellen. Scrub is een uitstekende preventie van niet alleen irritaties, maar ook ingroei van haren.
  6. Gebruik gespecialiseerde hulpmiddelen. Als je erg geïrriteerd bent na het scheren in de bikinizone, volstaat het niet om jezelf te beperken tot de twee eerdere aanbevelingen. Gebruik gespecialiseerde zalven en crèmes voor de gevoelige huid die uw huid weer mooi maken.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.