^
A
A
A

Ingegroeide haren in de bikinilijn: oorzaken en remedies

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Pseudofolliculitis (dermatitis, veroorzaakt door ingegroeide haren in de huid) is een veel voorkomende inflammatoire pathologie, kenmerkend voor huidgebieden, waarop het haar regelmatig mechanisch wordt verwijderd.

De meeste van de eerlijke seks zijn klaar voor vele offers omwille van een ideaal uiterlijk. In alle plaatsen! Elk van hen maakt onafhankelijk een keuze uit methoden om nutteloos, naar haar mening, haar, inclusief, in de intieme zone, te elimineren. Elke manier om te verwijderen heeft zijn voor- en nadelen. Geen enkele van hen kan niet garanderen dat in plaats van een ideaal gladde en gevoelige huid, verwacht als gevolg van een zeer pijnlijke procedure, er geen problemen zullen zijn met ingegroeide haartjes.

trusted-source[1], [2]

Oorzaken ingegroeide haren in de bikinizone

Niet alle vrouwen worden met dit probleem geconfronteerd. Risicofactoren in dit geval zijn de genetisch bepaalde snelheid van haargroei, de dichtheid en gevoeligheid van de huid. Meer kansen om dit probleem aan te pakken zijn eigenaren van een dichte huid, die snel haar laten groeien.

De belangrijkste factor die haaringroei veroorzaakt, is het dunner worden van het haar onder invloed van ontharing en trauma van de haarfollikels met een onzorgvuldige procedure. Bij ontharing (mechanische verwijdering van haar) wordt alleen het buitenste deel van het haar verwijderd, de bol blijft in de huid. Ontharen omvat alle soorten haarverwijdering, behalve de vernietiging van haarzakjes met behulp van een laser of een elektrische stroom. De pathogenese van haaringroei is als volgt: het haar van procedure tot procedure wordt uitgedund, de follikel blijft op zijn plaats en tijdens de procedure wordt het aangeraakt of geroteerd, wat de richting van de haargroei verandert. Nu groeit het nog steeds, maar in een hoek of in horizontale richting, onder de huid, vaak verdraaiend van de onmogelijkheid om uit te breken. Het resultaat kan een ontsteking van de haarbol zijn, de vorming van een abces, de aanhechting van een infectie, die de ontwikkeling van dermatitis kan veroorzaken.

Gebrek aan professionaliteit van de kapitein of eigen onvoorzichtigheid leidt vaak tot letsel van de haarzakjes, en meerdere malen die in overtreding met ontharing technologie, is het waarschijnlijk puzzel strijd tegen ingegroeide haren op de rest van zijn leven.

Do eigenaren van dik leer wordt vaak waargenomen vernauwing van follikel mond of de volledige vernietiging horny het oppervlakte laag van de huid, die de procedure zelf en haar ontharen en latere hergroei bemoeilijkt.

Huidirritatie, die verschijnt op ontharingslocaties als gevolg van wrijven tegen kleding, geeft aanleiding tot ingegroeide haartjes en vervolgens tot ontsteking van de follikel. Smalle trekkende kleding en synthetisch ondergoed zijn risicofactoren voor pathologische veranderingen in de richting van de haargroei.

Veel vrouwen worden voor het eerst geconfronteerd met het probleem van haaringegroei tijdens de zwangerschap. Bij vrouwen die gevoelig zijn voor ingegroeide haartjes, neemt in deze periode de hoeveelheid ingegroeide haartjes toe. Dit is hoe het vrouwelijk lichaam reageert op hormonale veranderingen op de achtergrond.

Shugaring (ontharing door het aanbrengen van een dikke suikermassa op hen) als een methode van epilatie verscheen veel later dan wax of instrumentaal en werd als veilig geplaatst in termen van haaringroei. De tijd heeft echter uitgewezen dat ingegroeide haartjes na het schelden in de bikinizone ook voorkomen, zij het iets minder vaak, dan na het aanbrengen van andere technieken.

Toch komt pseudofolliculitis vaker voor bij ontharing thuis. Naast een nalatige houding zijn er andere redenen, met name de bikinizone is slecht te zien en het is vrij moeilijk om het haar in de juiste richting te verwijderen, vooral in de diepte. Als de verwijdering in de cabine wordt uitgevoerd door een ervaren specialist, is het veel gemakkelijker voor hem om alle momenten nauwkeurig te observeren, waarbij zowel de richting als de hoek van verwijdering van de haartjes wordt gegarandeerd. Niet alle vrouwen zijn echter klaar om de intieme zone in verkeerde handen te leggen. Dit is ook een risicofactor voor ingegroeide haartjes.

De epidemiologie van pseudofolliculitis wordt als een geheel beschouwd, ongeacht het geslacht. En de leiders zijn natuurlijk de mannen die elke ochtend hun borstels moeten scheren. Deze ziekte komt veel vaker voor bij mannen - immigranten van het Afrikaanse continent (ongeveer 50%). Pseudofolliculitis ontwikkelt zich gelijktijdig met het begin van dagelijks scheren. De provocerende factor van haaringegroei is hun verwijdering uit elk deel van het lichaam. Het kan op de huid van elke kleur voorkomen, maar bij lichtgekleurde vertegenwoordigers van het Europese ras is het verloop van de ziekte gemakkelijker. In het vrouwelijke deel van de bevolking is deze pathologie meestal gelokaliseerd in de schaam- en okselstreek.

Symptomen ingegroeide haren in de bikinizone

De eerste tekenen van ingegroeide haartjes lijken op een lichte irritatie in de vorm van een rood ontstoken puistje dat jeukt en pijn doet. Als je het negeert, kan irritatie van ingegroeide haartjes in de bikinilijn zich verspreiden naar de omliggende huid, en puistjes veranderen in zeer pijnlijke abcessen . Naast een niet-esthetisch uiterlijk, veroorzaakt het aanzienlijk ongemak - het oppervlak van de huid, in contact met kleding, jeuk en sates.

Complicaties en gevolgen

De gevolgen en complicaties van onoplettendheid bij de eerste tekenen pseudofolliculitis - gevormd blaren, vergezeld van intense pijn, er is een pigmentatie - donkere vlekken van de ingegroeide haren in de bikinilijn, die voor een lange tijd zal pronken, zelfs na het verwijderen van ingegroeide haartjes op de huid.

Op de plaats van ingegroeide haartjes kunnen knoppen beginnen te vormen. Hopelijk gaan ze niet vanzelf, als het ingegroeide haar in de bikinizone een hobbel wordt - het is tijd om een chirurg te raadplegen. Anders sleept het proces verder, nemen de hobbels af in grootte (waardoor hoop op herstel wordt verkregen) en nemen ze vervolgens toe. Dit proces kan lang genoeg worden herhaald en verspreid naar omliggende weefsels. Met een secundaire infectie die onder dergelijke omstandigheden moeilijk te voorkomen is, kan een abces beginnen. De activering van de ontwikkeling ervan kan zelfextrusie of perforatie van de kegel zijn.

Natuurlijk, is het mogelijk dat de zweren zich vskroyutsya, pus komen haren, maar zelfs met deze gunstige scenario in de bikinilijn zal lelijke littekens blijven, en met hen zal ook iets moeten doen.

Diagnostics ingegroeide haren in de bikinizone

Diagnose pseudofolliculitis bestaat meestal uit een visueel onderzoek. Soms, om de diagnose te bevestigen, een biopsie wordt uitgevoerd in gevallen van bacteriële infectie aan het doen zijn tests om de verwekker te identificeren. Sommige symptomen van dermatitis lijken op symptomen van ingegroeide haren, zodat u de differentiële diagnose met andere besmettelijke en inflammatoire processen van de departementen van de haarzakjes nodig (sycosis, folliculitis, keratose pilaris, acne, pyoderma). Hierbij wordt rekening gehouden met een kenmerkende eigenschap - het optreden van ingegroeide haartjes symptomen geassocieerd met de start van geregelde ontharing en of ingeperkt - een wijziging van de methode voor het verwijderen van een tijdelijke stopzetting van ontharen.

trusted-source[3], [4]

Behandeling ingegroeide haren in de bikinizone

Bij de eerste tekenen van ingegroeide haartjes, rijst de vraag: hoe kunnen ingegroeide haartjes in de bikinizone worden verwijderd? Het is noodzakelijk om te gaan werken met meer eenvoudige methoden (niet-invasief), geleidelijk overgaand op meer traumatische.

Ten eerste kunt u de plaats van de gebruikelijke methode van het wegwerken van de haren in de bikinilijn subsidiair, bijvoorbeeld om te stoppen met het gebruik electrodepilator en leer een andere methode, zoals harsen, zorgvuldig naleven van de regels van voorbereiding en postprotsedurnogo zorg. Als deze truc werkt, kun je na een bepaalde tijd opnieuw proberen op de gebruikelijke manier te handelen.

Als het ingroeiproces niet wordt uitgesteld, is het vaak voldoende om de huid te laten ontkiemen om de ontkieming van de haren te vergemakkelijken.

Om dit te doen, kunt u een badstof of wafelhanddoek in schoon warm water natmaken, of zeezout, kruidengeneesmiddelen toevoegen, het lichtjes inknijpen en het aanbrengen op het gebied met ingegroeide haartjes. Herhaal dit totdat de poriën zijn geopend en het oppervlak van de huid niet loslaat. Je kunt de huid uitdrogen door een bad van vijftien minuten te nemen, waaraan zeezout, etherische oliën of kruidenextracten worden toegevoegd.

U kunt gebruik maken van kant-en-klare cosmetica van ingegroeide haartjes in de bikinizone, die hun groei vertragen en de ontwikkeling van ontstekingen voorkomen.

Canadian Spray (crème lotion) Kalo Hair Inhibitor (Nisim International) van plantaardige oorsprong beschadigt het huidoppervlak niet en veroorzaakt geen irritatie. Beïnvloedt de haarbol, waardoor deze de ingrediënten ontneemt die de haargroei stimuleren. Wordt regelmatig gebruikt na ontharing, vermindert de intensiteit van de haargroei, heeft een preventief effect tegen irritatie en een droge huid.
De spray wordt eenvoudig na het epileren op de huid aangebracht en kan dagelijks worden aangebracht. Bij dagelijks gebruik op een site met ingegroeide haartjes is het visuele effect van vertragende groei merkbaar na een halve maand, na een half jaar wordt het haar met 50% dunner gemaakt.

Solliciteer als volgt:

 • Na ontharen wordt de spray driemaal aangebracht op de huid met onderbrekingen gedurende een kwartier en licht gewreven, de volgende dag - de procedure wordt herhaald (niet nodig tot de volgende ontharing);
 • tijdens het scheren - het wordt aanbevolen om de huid elke keer te behandelen.

Tend Skin lotion is geschikt voor de gevoelige huid. Elimineert symptomen van irritatie, voorkomt ingegroeide haren en ontsteking van de huid in deze plaatsen, het verstrekken van anti-inflammatoire, deodorizing en desinfecterende werking, maar tonen de huid, verwijdert pigmentatie, naast - is actief voor herpes virus, is in staat om de effecten van insectenbeten te verwijderen, heeft hemostatische en het oplossen van actie.

Het wordt als volgt gebruikt:

 • Droge huid wordt behandeld en volledig laten drogen;
 • op een gevoelige huid - verwerking om de nacht door te brengen, en wakker te worden, om een bevochtigende crème te maken of te maken;
 • behandel de bikinilijn vóór de procedure - om ontharen en daarna te vergemakkelijken - om irritatie te voorkomen.

Breng tussen de behandelingen regelmatig lotion aan op de huid om haaringroei te voorkomen.

Het preparaat bevat antiseptica - isopropanol en acetylsalicylzuur (het belangrijkste actieve bestanddeel van het cosmetische preparaat). Het heeft een keratolytisch effect, maar kan allergieën veroorzaken.

Als voedzame, verzachtende, vochtafsluitende en huidnivellerende componenten worden cyclomethicon, glycerine en propyleenglycol gebruikt.

Zeer duur, maar volgens de beoordelingen is een goede remedie voor ingroei haar Skin Doctors Ingrow Go lotion . Producent belooft de ontstekings- en pigmentverschijnselen voor een dag te verwijderen, dit natuurlijk, buste. Vooral als deze verschijnselen niet één dag zijn, maar bij regelmatig gebruik, verdwijnen de symptomen snel, afhankelijk van het stadium van verwaarlozing is er een goed resultaat in twee weken.

De belangrijkste actieve ingrediënten zijn:

 • isopropanol - antiseptisch;
 • propyleenglycol - waterhoudende component;
 • Acetylsalicylzuur - exfoliërende, decongestivum, antibacteriële en verlichtende ontsteking;
 • glycolzuur - zorgt voor een zachte peeling, verbetert de bloedcirculatie, vult de werking van acetylsalicylzuur aan.

Het wordt als volgt gebruikt: tweemaal daags aanbrengen met een katoenen schijf op de puistjes over ingegroeide haartjes, het is niet nodig te druipen. Na het scheren of ontharen wordt het toegepast als een preventiemiddel om een probleem met ingegroeide haartjes te voorkomen. Na het scheren - onmiddellijk, en na waxen of ontharingscrème - na 24 uur.

Het is veel goedkoper om het werkzame bestanddeel van de hierboven beschreven lotions te gebruiken - salicylzuur, gekocht in een apotheek. Er worden probleemgebieden behandeld. Ongeveer vijf dagen, of misschien eerder, moeten de haren worden vrijgegeven. Het medicijn zal tekenen van ontsteking verwijderen en voorkomen dat er vlekken en littekens verschijnen. Om overdrogen te voorkomen, moet je de huid in de bikinilijn hydrateren, alleen niet met vette oliën en crèmes, maar met lichte moisturizers.

Je kunt jezelf een lotion maken: twee gebroken aspirine-tabletten lossen op in ¼ kopje gekookt water en mengen met een theelepel glycerine. Behandel de plaatsen van ingegroeide haartjes verschillende keren per dag - op het einde moeten de haren doorbreken naar de oppervlakte.

Het gebruik van scrubs kan helpen. Ze kunnen niet vroeger dan drie dagen na ontharing worden gebruikt. De pelprocedure moet worden uitgevoerd met een interval van minimaal twee dagen. Na het schillen is het essentieel om de huid te behandelen met een vochtinbrengende crème.

Biomineral scrub voor het lichaam Anna Lotan Lichaamsverzorging met mineralen uit de dode zee kan op elk deel van het lichaam worden gebruikt, ook in de bikinizone. Het is geschikt voor elk type huid, heeft een delicaat exfoliërend effect. De scrub bevat: zout van de dode zee, amandel- en tijmolie, extracten van peper, aloë, grapefruit en andere medicinale planten.

Gel "Badyaga Forte" - heeft een ontstekingsremmend, bacteriedodend en desinfecterend, reinigend en herstellend effect, bevordert de resorptie van littekens en gepigmenteerde vlekken, helen en tonen. Breng het probleemgebied van de huid aan en laat het daar een half uur liggen, spoel af met warm water. Gecontra-indiceerd in het geval van overgevoeligheid voor gel-ingrediënten.

Scrub van ingegroeide haartjes in de bikinilijn kan met de hand worden voorbereid. Het voordeel is de kosten, en het zal zeker natuurlijke ingrediënten bevatten. Ze gebruiken thuis scrubs zoals gewoonlijk - twee keer per week.

Scrubs met zeezout:

 • meng drie eetlepels zeezout met een eetlepel olijfolie of andere plantaardige olie;
 • voeg aan de vorige compositie een theelepel citroensap en een eetkamer toe - koffiedik;
 • meng drie eetlepels zeezout, een - gemalen in een mixer van sinaasappelschillen, dezelfde hoeveelheid plantaardige olie en twee druppels etherische oliën van citroen en grapefruit;
 • meng drie eetlepels zeezout, een - gemalen in een blender, grapefruit met een schil en een theelepel plantaardige olie;
 • Meng het koffiedik met een eetlepel olijfolie en een theelepel douchegel.

Exfoliërende werking is lotions tegen acne of een enzym voor peeling, reinigt zacht de huid en vertraagt de groei van nieuw haar. Peeling na elke ontharing voorkomt de ingroei van haren. Als er een ettering is, is peeling gecontra-indiceerd!

Je kunt proberen deze techniek toe te passen, vooral als er ettering is: het probleemgebied is antibacteriële zalf om ontstekingsverschijnselen te verlichten, een paar dagen lang de huid stomen en afpellen.

Als een salicylzuurzalf wordt gebruikt als een antibacterieel middel , heeft het zelf keratolytische eigenschappen en zal het tegelijkertijd ontsteking en een gelaagde huidlaag verlichten. Binnenkort beginnen enkele haartjes naar boven te kiemen, ze kunnen met een pincet worden verwijderd. Salicylzuurzalf heeft ook bleekeigenschappen en helpt vlekken in de haren in de bikinilijn te verwijderen.

Omgaan met ettering, samen duwen met pus en haren, een ontstekingsproces en donkere vlekken kan ichthyol zalf. Het is gestippeld op ontstoken plaatsen, wikkelt de huid in met voedselfolie. De behandeling wordt gedurende twee dagen gedurende de nacht uitgevoerd, daarna wordt na verwijdering van de ontsteking een peeling uitgevoerd om donkere vlekken te verwijderen.

Je kunt zalven gebruiken met antibiotica die ontstekingen zullen verwijderen en infecties het hoofd kunnen bieden.

Erytromycine zalf heeft een bacteriostatisch effect, verlicht ontstekingen. Het is voorgeschreven voor pustuleuze uitslag op de huid. Behandel behandelde gebieden één tot twee keer per dag met ettering. Gelijktijdig gebruik met scrubs kan ernstige irritatie of uitdroging van de huid veroorzaken. Alvorens een ander anti-acnemiddel voor uitwendig gebruik te gebruiken, moet er minstens een uur voorbijgaan.

Zalf kan allergieën veroorzaken.

Dalacin-gel 1% (actief bestanddeel - clindamycinefosfaat), is voorgeschreven voor acne. Het wordt niet aanbevolen voor personen die gevoelig zijn voor clindamycine en lincomycine. Een antagonist van erytromycine. Het is onwenselijk om van toepassing te zijn op patiënten die worden behandeld met medicijnen die de spieren ontspannen.

Het oppervlak van de huid wordt tweemaal daags behandeld met dalacine.

Verwijdert effectief ettering Tretinoïne crème (lotion), die wordt gebruikt bij de behandeling van acne. Bevordert de rijping en dissectie van acne, transformeert ze in geslachtsloze formaties, genezing zonder gevolgen, voorkomt herhaling. Helpt de verhoornde laag van de opperhuid te verminderen en de haartjes naar buiten te laten ontspruiten.

De behandeling wordt één keer per dag uitgevoerd na het nemen van het bad en laat de oplossing niet langer dan zes uur op de huid achter. Eigenaars van een lichte en droge huid wordt voor het eerst afgeraden om de remedie langer dan een half uur op de huid te laten, de volgende dag kan de tijd worden verhoogd.

Bij ernstige ontstekingsprocessen en ettering wordt complexe therapie voorgeschreven, waaronder orale toediening van antibiotica. Het kan Cephalexinum zijn. Bacteriedodende preparaten met een breed spectrum van micro-organismen die daarvoor gevoelig zijn, zijn effectief bij abcessen, steenpuisten en phlegmon. Dosering tot vier gram per dag is verdeeld in zes recepties, de duur van de behandeling is één tot twee weken, het behandelplan wordt voorgeschreven door een arts. Kan bijwerkingen veroorzaken: dyspeptische stoornissen, verhoogd eosinofielenaantal, daling van leukocyten, hypotensie, allergie.

Tetracycline. Heeft een bacteriedodend effect tegen vele pathogenen van bacteriële infecties, verstoort de productie van eiwitten in bacteriële cellen. Het wordt voorgeschreven voor 100-200 mg in zes uur, de arts bepaalt het schema en de duur van de behandeling. Gecontra-indiceerd met allergieën voor geneesmiddelen tegen tetracycline, personen met ernstige leverfunctiestoornissen. Niet compatibel met alcohol, kan nevenreacties veroorzaken.

Niet-invasieve methoden hielpen niet, maar het probleem bleef: hoe haal je het ingegroeide haar uit de bikinizone?

Het is het beste om hulp te zoeken bij een schoonheidsspecialist, maar niet iedereen is hier klaar voor, en dan moet je alleen handelen.

Vóór het begin van de procedure moeten voorbereidende maatregelen worden genomen. Stoom de huid met een warm kompres of bad.

Vervolgens wordt - met behulp van de huid - de huid schoongemaakt van de verdoofde laag, zodat de haren gemakkelijker op het oppervlak verschijnen.
Droog de huid af met een handdoek.

Behandel de handen, naald, pincet en verwijderingsplaats met een antisepticum (alcohol, chloorhexidine, tinctuur van calendula), haak het probleemhaar vast met een naald en trek het eruit met een pincet. Om de wond te behandelen met antisepticum, is het mogelijk met zalf met antibioticum. Jezelf verwijderen kan alleen haar op het oppervlak zonder tekenen van ettering en in ieder geval niet vergeten over desinfectie.

Als de haartjes enorm groeien, moet u stoppen met het verwijderen en een arts raadplegen. In aanwezigheid van alleen roodheid, worden ontstekingsremmende medicijnen voorgeschreven, met ettering - antibiotische therapie wordt uitgevoerd.

Kan baat hebben bij fysiotherapiebehandeling - hydrodermabrasie met diamantslijpen, fotodynamische therapie, ELOS-therapie.

Radicale verlichting van de periodiek ontstane taak om ingebed haar te bestrijden, zal professionals aanspreken. De meest effectieve methoden zijn laser ontharing, ELOS-epilatie en foto-epilatie. Deze technieken sluiten direct contact van de handen van de meester met de huid van de cliënt uit, minimaliseren het risico van verwonding en handelen destructief op de haarbollen, wat leidt tot hun verlies en het stoppen van het verschijnen van nieuwe. Ze sluiten de mogelijkheid van ingegroeide haartjes uit. Bovendien, gunstig effect op de algemene toestand van de huid.

Alternatieve behandeling van ingegroeid haar

Voorschriften voor alternatieve geneeswijzen (waarvan sommige al eerder zijn genoemd) zullen eerder worden gebruikt voor voorbereidende procedures of voor de bestrijding van kleine ontstekingsprocessen.

Het eenvoudigste recept: voordat u ingegroeide haartjes verwijdert, plaatst u een kompres op het probleemgebied van gewoon keukenzout of zeezout. Bevochtig een baddoek in een warme zoutoplossing (twee eetlepels per liter water) en breng het gedurende tien minuten op de huid aan. Deze procedure verzacht de huid, opent de poriën en verwijdert een kleine ontsteking.

Badyaga van ingegroeide haartjes in de bikinilijn - voeg een spons van waterstof toe aan het poeder van de spons, roer tot de toestand van dikke zure room, breng aan op de bikinilijn en laat daar een kwartier liggen. Afwassen met warm water en een crème of olie aanbrengen op de huid. Herhaal voor vijf dagen. Kashitsa uit peroxide met badyaga, misschien wel de meest effectieve remedie voor thuis, verlicht niet alleen ingegroeide haartjes, maar ook microdamages op het oppervlak van de huid, evenals pigmentvlekken.

Fytotherapeutische middelen kunnen suppuratie uitrekken en ontstekingen verlichten op de plaats van ingegroeide haartjes. Bijvoorbeeld een gebakken lamp - bevestig deze met een snee aan de ontstoken patch en fixeer na 3.5 uur de snede en bevestig opnieuw. Herhaal dit tot het abces zich opent en de ontsteking voorbij gaat.

Je kunt zalf maken van een gebakken ui, een theelepel honing en bloem, die 4-5 keer per dag op puisten wordt aangebracht.

Comprimeer uit twee delen uien en een geraspte huishoudzeep, breng aan op schrapers en zet vast.

Evenzo kunt u een mengsel van gelijke delen aloë gebruiken, oliën van amandelen en olijven, afkooksel van lijnzaad. In deze chato doopte je een stukje gaas, op een ontstoken plek en gefixeerd.

Voor de behandeling van kruiden, ingegroeide haren geschikt voor alle kruiden - kamille, calendula, stinkende gouwe, ze zijn gemaakt met kompressen en lotions om de huid te verzachten vóór de procedures en ontstekingen te verlichten.

Met kompressen en lotions kun je niet ver komen, ze kunnen thuis worden gedaan als je geen haast hebt. Weinig van de moderne vrouwen kunnen bogen op een afgemeten en ongehaaste manier van leven. In dit geval is het therapeutische poeder onvervangbaar: gedroogde roze bloemblaadjes, aloëbladeren en wierook in stof laten breken. Dit poeder poedert de ontstoken huid minstens vijf keer per dag.

Je kunt de huid afvegen met natuurlijke appelazijn (niet verdund).

Homeopathie

Homeopathische preparaten moeten in principe een homeopathische arts voorschrijven, waarna de behandeling effectief zal zijn. Er zijn echter homeopathische universele zalven en crèmes met een breed spectrum te koop.

Cream Natur 2 GUNA is vrij duur, delicaat en, afgaande op de recensies, zeer effectief. Toegepast voor de behandeling van de huid en slijmvliezen van de intieme zone. Het voedt, behoudt de noodzakelijke vochtigheid, stimuleert de bloedsomloop, verbetert het trofisme, herstelt de gezondheid van het epitheel op de plaats van toediening. Verwijst naar cosmetica.

Homeopathische crème Arnica heeft goede helende en ontstekingsremmende eigenschappen, met schade aan de integriteit van de huid voor het gebruik van de crème, de huid wordt ontsmet. De crème heeft een goede resorbeerbaarheid en elimineert het litteken en de vlek. De enige contra-indicatie voor het gebruik ervan is allergie voor componenten.

Zalf (gel) Traumeel C wordt voorgeschreven voor purulente ontstekingsprocessen, waarbij infecties, ontstekingen, jeuk, gevoeligheid en zwelling met succes worden verwijderd. De behandeling wordt twee of drie keer uitgevoerd, in een acute periode - tot vijf keer per dag. Het wordt gecombineerd met andere medicinale preparaten, met de nodige voorzichtigheid om van toepassing te zijn op mensen die gevoelig zijn voor planten uit de familie van Compositae.

Operatieve behandeling

Het gebruik van de hulp van een chirurg wordt aanbevolen in het geval dat subcutane kegels die zijn gevormd op de plaats van ingegroeide haartjes niet kunnen worden behandeld met alternatieve middelen en lokale ontstekingsremmende geneesmiddelen. Als de subcutane hobbels dan toenemen, verminder dan maar passeer niet. In dergelijke gevallen wordt het niet aanbevolen om ze onafhankelijk te openen. Het is beter om medische hulp in te roepen om meer ernstige ettering en verspreiding van ontstekingen te voorkomen.

Als chirurgisch ingrijpen noodzakelijk is, zal dit professioneel worden uitgevoerd en zullen de gevolgen tot een minimum worden beperkt.

Het voorkomen

Om ongewenst haar te verwijderen, vooral thuis, moet u alle verantwoordelijkheid nemen en alle regels volgen voor het uitvoeren van deze procedure. Salonuitvoering is ook niet altijd een garantie voor het wegwerken van het probleem van ingegroeide haren - er is veel dat afhangt van de kwalificatie en consciëntieusheid van de meester, het is wenselijk om vooraf navraag te doen bij hem.

Om jezelf te beschermen tegen het ontstaan van het probleem van ingegroeide haartjes, zul je eenvoudige regels helpen.

Altijd na ontharing (salon of thuis) moet je speciale medicijnen gebruiken om de haargroei te vertragen. Ze worden verkocht in apotheken. De procedure zelf mag niet vaker dan eens in de twee weken worden uitgevoerd.

Ontstoken haarbollen mogen nooit worden geopend of eruit worden gedrukt, u kunt de wond infecteren en een heleboel problemen vinden die veel moeilijker te verwijderen zijn.

3-5 dagen na ontharen, kun je beginnen met scrubs, echter alleen met een niet-ontstoken huid!

Als een scheermethode de voorkeur heeft om ongewenst haar te verwijderen, dan moet je elke keer een nieuw scheermes nemen, geadresseerd aan vrouwen, omdat het ontwerp rekening houdt met het doel van het instrument.

Voor de ontharing wordt het aanbevolen om de huid te behandelen met crèmes (gels) die aloë, allantoïne, d-panthenol bevatten, die irritatie verwijderen en haargroei voorkomen.

Na ontharen is het noodzakelijk om de huid te hydrateren met ingrediënten die het haargroeiproces remmen.

Direct na ontharen, draag natuurlijk ondergoed, gratis genoeg om te knippen. Tenminste een dag om geen synthetische panty te dragen, draag een paar dagen geen strakke jeans (broek).

Direct na de procedure, ga niet naar het strand, het zwembad of het bad, neem een bad; breng na het douchen een ontsmettingsoplossing of een crème met ontsmettingsmiddel op de plaats van ontharing aan.

Totdat hyperemie daalt, is het wenselijk om seksueel contact, het gebruik van scrubs en andere cosmetische producten te beperken.

Prognose

Haargroei in de bikinilijn vormt geen bedreiging voor het leven, maar kan aanzienlijk ongemak veroorzaken en ook behandeling vereisen.

Ontstoken, ingegroeide haren worden een bron van infectie, daarna zijn er lelijke plekken en littekens.

Methoden voor het elimineren van ongewenste vegetatie worden door iedereen gekozen, maar men moet het technologische proces volgen of een meester vinden die met zijn lichaam kan worden belast.

trusted-source[5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.