^
A
A
A

Zhytomyr Perinatal Center is gecertificeerd voor kwaliteitsmanagementsysteem

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

17 February 2015, 09:00

In het perinatale centrum van Zjytomyr werd een certificaat voor een kwaliteitsbeheersysteem toegekend, dat de eerste in de regio werd.

Op het gebied van voorbereiding voor certificering begon vorig jaar, na de inwerkingtreding van de relevante volgorde van het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne.

Het hoofd van het Zhytomyr Perinatal Center, Yuriy Vaisberg, merkte op dat voordat het centrum werd gecertificeerd, er kolossaal werk werd verzet, met name de voorbereiding van relevante documenten en het uitvoeren van interne audits.

Elke medewerker van het perinatale centrum verhoogde zijn kwalificatie, verwierf nieuwe kennis, beheerste de nieuwste praktische vaardigheden in allerlei thematische beroepen.

Het personeel van het perinatale centrum is trots op het feit dat hun werk is erkend en gewaardeerd, bovendien is het ontvangen certificaat een garantie voor de kwaliteit van de diensten die het centrum biedt en biedt het de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de hoogste categorie.

Alexander Torbas (hoofd van de gezondheidsafdeling) merkte op dat maar weinig medische en preventieve instellingen in Oekraïne kunnen bogen op certificaten om aan de vereisten van de nationale norm te voldoen.

Het feit dat het perinatale centrum van Zjytomyr gecertificeerd is, is niet alleen een belangrijk punt voor het werkcollectief, maar voor de hele medische gemeenschap in de regio Zjytomyr.

Tot op heden zijn de normen voor het verlenen van medische zorg vastgesteld voor medische en preventieve instellingen, gebaseerd op evidence-based medicine. Het feit dat het Zhytomyr Perinatal Center gecertificeerd was, betekent ook dat het niveau van medische zorg in het centrum is toegenomen.

Nu werken aan het verkrijgen van dezelfde certificering wordt uitgevoerd in de regionale medische advies- en diagnostische centrum, de regionale klinische ziekenhuis van Gorbachevsky en andere instellingen van medisch-profylactische type.

Het perinatale centrum in de regio Zjytomyr werd in juli 2012 geopend en werd opgericht op basis van het bestaande centrum voor de bescherming van de gezondheid van moeder en kind. Dankzij sponsoring, lokale en staatsbegrotingsfondsen, werd het moeder- en kindgezondheidsbeveiligingscentrum gereorganiseerd en kreeg het een nieuwe status en naam.

Het oude centrum van de kamer is volledig opnieuw ontworpen, naast nieuwe structurele eenheden te creëren, in het bijzonder de scheiding postintensivnogo zorg en de opvang van kinderen te vroeg geboren, bacteriologisch laboratorium, verscheen ook meer geavanceerde mogelijkheden voor medisch-genetische consultaties, waaronder de identificatie van defecten in het begin van de zwangerschap, voorspelling van chromosomale pathologieën.

Een belangrijk aspect bij het verbeteren van de medische zorg voor zwangere vrouwen, halfwasvrouwen en pasgeborenen was de opening van een afdeling voor de zorg voor premature baby's. Voor het eerst in de geschiedenis van de ontwikkeling van de geneeskunde na de ineenstorting van de USSR in Oekraïne, werd het mogelijk het leven van pasgeborenen te redden met een gewicht van slechts 490 g. Een nieuwe vestiging in het perinatale centrum heeft een aanpassing ondergaan en de kwaliteit van de neonatologische zorg voor kinderen van voor de leeftijd met een laag lichaamsgewicht is ook verbeterd.

Het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne erkende het Zhitomir Perinatal Center als de belangrijkste instelling voor de introductie van perinatale technologieën in het land.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.