^
A
A
A

Wat wacht op medicijnen in het nieuwe jaar?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

01 December 2016, 09:00

Medische hervormingen in Oekraïne zijn al enkele jaren bedoeld, maar burgers kunnen de eerste veranderingen in het volgende jaar voelen. Nu kent de staat ongeveer 4% toe aan gezondheidszorgbehoeften, die niet worden besteed aan het verlenen van medische zorg aan patiënten, maar aan het onderhoud van bedden en muren in ziekenhuizen. In het ziekenhuis worden burgers gedwongen om medicijnen en artsen uit eigen zak te betalen, maar ook. Minister van Volksgezondheid heeft er vertrouwen in dat de huidige situatie fundamenteel verkeerd is.

De maximale veranderingen zullen optreden in de primaire links van medische zorg. Volgend jaar moet elke burger van Oekraïne een arts kiezen en een contract met hem ondertekenen. Volgens de ministers zal deze overeenkomst helpen de rechten van zowel de patiënt als de arts te beschermen. Een huisarts staat zijn patiënten bij in kritieke situaties, als een persoon dringende medische hulp nodig heeft, zal hij deze natuurlijk op elke polikliniek of ziekenhuis krijgen.  

Vorig jaar ontving het ambulancestation ongeveer 10 miljoen oproepen, 2,5 miljoen mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Naar schatting hebben meer dan 7 miljoen mensen zonder medische reden een medisch team gebeld, als een deel van de oproepen wordt overgedragen aan een gezinspolikliniek, onderdeel van het callcenter, zal de kwaliteit van de medische noodhulp aanzienlijk verbeteren. Als een persoon een persoonlijke huisarts heeft, belt hij hem in geval van een slechte gezondheid, en al een arts die goed bekend is met de medische geschiedenis van de patiënt, zal na het horen van alle klachten besluiten om een ambulance te bellen. Een dergelijk systeem wordt met succes gebruikt in een aantal ontwikkelde landen.

In de schoonheidssalons wordt nu een pre-opnamesysteem toegepast - een persoon wordt opgenomen op een specifieke dag en tijd en wacht niet uren terwijl de meester vrij is. Dit is precies wat de organisatie aan artsen moet overnemen - een aantal uren wachten onder het spreekkamerkantoor is een gebrek aan respect voor mensen en het is noodzakelijk en mogelijk om ermee te vechten.

Ook zal aandacht worden besteed aan het prijsbeleid voor geneesmiddelen. Een speciale formule maakt het mogelijk de optimale kosten van specifieke medicijnen op de computer te berekenen, waardoor de mogelijkheid van het gebruik van corrupte schema's wordt geëlimineerd.

In de begroting, het loon van huisartsen zijn al gelegd - voor een gezin de specialist ontvangt 1000 hryvnia per jaar, kan een arts de dienst op zich niet meer dan 2,5 duizend gezinnen. Naast de behandeling van patiënten, moeten huisartsen ook interviews met hun patiënten houden over een gezonde levensstijl.

Staatsfinanciering is gepland om te worden verwijderd nadat de monetaire vergoeding van patiënten is geïntroduceerd. Na de introductie van de licentie zal een systeem van boetes en intrekking van de licentie worden gebruikt. Zorgvuldige artsen zullen veel patiënten kunnen leiden en daardoor goed geld verdienen.

Monetaire hulp uit de overheidsbegroting zal ook worden toegewezen aan verzekeringsgeneesmiddelen, geen extra belastingen of verzekeringspremies van de bevolking worden in rekening gebracht. Een staatsverzekering zal voldoende zijn voor medische basisdiensten (huisarts en ambulancebrigade), een verdere cyclus van medische zorg (voor smalle specialisten) zal gedeeltelijk worden gefinancierd.

Werkende mensen kunnen een aanvullende verzekering hebben, die door de werkgever wordt gekocht en een deel van de kosten van behandeling of aankoop van geneesmiddelen dekt. Gepensioneerden, kinderen, mensen met lage inkomens kunnen speciale staatsprogramma's gebruiken.

Volgens de Acting. De vice-minister zal ook veranderingen in de vaccinatie van kinderen introduceren - elk vaccin zal een individuele streepjescode hebben die wordt ingevoerd in de elektronische database nadat deze aan het kind is geïntroduceerd, waardoor valse referenties zullen worden onthuld.

Het is onmogelijk om ouders te dwingen kinderen te vaccineren, maar in alle regio's zullen educatieve gesprekken worden gevoerd.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.