^
A
A
A

Voor kankerpatiënten in 2012 is slechts 47% van de benodigde middelen toegewezen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

31 October 2011, 21:06

Volgens statistieken is 25% van de gehandicapten in Oekraïne oncologisch. Elk jaar wordt deze ziekte vastgesteld bij 170.000 volwassenen en kinderen. Velen van hen kunnen worden gered - als er geld is voor medicijnen en procedures, evenals geschikte apparatuur - diagnostisch en therapeutisch.

Het budget van 2011 "merkt" geen zieke kinderen. In 2012 zal het budget niet beter zijn - slechts 47% van de benodigde middelen wordt toegewezen. Beenmergtransplantatie naar Oekraïense kinderen gebeurt niet alleen in het buitenland, maar ook in medische klinieken in Rusland en Wit-Rusland. Maar Oekraïne heeft tot nu toe geen klinieken gecreëerd waarin dergelijke operaties zouden worden uitgevoerd. Evenals niet het creëren van bloedcentra, waarvan de transfusie in de overgrote meerderheid van gevallen patiënten virale hepatitis en HIV-infectie brengt.

De implementatie van gecentraliseerde maatregelen om te zorgen voor bloeddonatie en de componenten ervan voor 2012 is gepland op 20 miljoen UAH minder dan in de huidige. Helaas is er altijd niet genoeg geld om deze problemen in de begroting op te lossen. Evenals het betalen voor de behandeling van Oekraïense burgers in het buitenland. In 2012 is gepland om 14 miljoen hryvnia uitgeven, die volgens de schattingen van de ministers, is 27% van de behoefte. Voor de behandeling van kinderen op Cuba worden 5 miljoen kruidnagelen verstrekt, maar onlangs werd bekend dat de regels zullen worden gewijzigd. Oekraïne zal hoogstwaarschijnlijk gevraagd worden om de kosten van de behandeling voor zijn burgers te betalen - tot nu toe is Cuba dit voor ons gedaan.

In het algemeen, de financiering van staatsprogramma's en complexe maatregelen in de begroting 2012 is voorzien voor 74 miljoen UAH. Meer dan in het lopende jaar. Dit is echter ongeveer 55% van de behoefte.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.