^
A
A
A

Oftalmologen van Oekraïne zullen het publiek informeren over de gevaren van glaucoom

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

18 March 2015, 11:25

Glaucoom is een ernstige oogaandoening, die praktisch niet op de behandeling reageert. Progressie van de ziekte leidt tot atrofie van de oogzenuw en als u niet op tijd begint met de behandeling, kan de persoon het vermogen om te zien volledig verliezen. Het gevaar van glaucoom is dat het voortgaat zonder ernstige symptomen, en veel mensen zijn vatbaar voor de ziekte. In dit opzicht besloten de Oekraïense oogartsen het initiatief van de World Glaucoma Association en de vereniging van patiënten met glaucoom, de verspreiding van informatie aan het publiek en tijdige identificatie en preventieve maatregelen te ondersteunen.

6 maart markeert de werelddag van de strijd tegen glaucoom en Oekraïense specialisten in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, het departement van oogheelkunde van de National Medical University. Bogomolets zullen activiteiten uitvoeren om personen uit de risicogroep te identificeren, en zullen ook lezingen geven in districtsklinieken volgens het vastgestelde schema.

De belangrijkste diagnostische methode voor het detecteren van glaucoom is het meten van de intraoculaire druk. Op basis van de resultaten van dit onderzoek kan men de waarschijnlijkheid van de ontwikkeling van de ziekte beoordelen en de ernst van het bestaande glaucoom bepalen.

Al deze kwesties werden op de bijeenkomst in het Alexander Ziekenhuis in Kiev, die werd bijgewoond door de chief oogarts freelance ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne Vitovskaya OP, chief freelance oogarts Department of Health Kiev Kurilin Ye, hoofd van de afdeling oogheelkunde National Medical University hen besproken. Bogomoletsa Veselovskaya Z, hoofd van de afdeling Oogheelkunde van de National Medical Academy of Postgraduate Education. Shupika Rykov S.

Zoals opgemerkt in de vergadering Veselovskaya Z., in gevaar zijn mensen met bestaande ziekten van het hart- en vaatstelsel, diabetes, vasculaire dystonie, evenals een genetische aanleg voor het ontwikkelen van de ziekte, en patiënten na zelf of geen kwaliteit behandeling van oogheelkundige aandoeningen, die een complicatie gaf.

Het is volledig onmogelijk om de ziekte in dit stadium van de medicijnontwikkeling te genezen, maar artsen kunnen het proces van het ontwikkelen van de ziekte aanzienlijk vertragen en het vermogen behouden om te zien, maar dit alles is alleen mogelijk in een vroeg stadium van de ziekte met de juiste behandelmethode.

Tijdens de bijeenkomst, deskundigen het erover eens dat een tijdige diagnose is belangrijk om niet alleen vanuit een medisch oogpunt, maar ook vanuit de sociaal-economische, net als in de vroege stadia van het gebruik van druppelen de behandeling in plaats van chirurgische, zoals in de latere stadia van de ziekte. Tegelijkertijd zijn de kosten van druppeltherapie aanzienlijk verschillend van de chirurgische behandelingsmethoden.

Artsen raden mensen boven de veertig aan om regelmatig een onderzoek bij een oogarts te ondergaan . Alleen een expert kan de ontwikkeling van de ziekte vaststellen, zelfs als er geen symptomen zijn.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte S. Rykov het belang van de huisarts, die zich kunnen identificeren met zijn patiënt de eerste verschijnselen van glaucoom (mist of heldere vlekken voor de ogen, voortdurende verandering punten) en je naar een specialist voor verder onderzoek en, indien nodig, om de voorgeschreven behandeling te controleren . Volgens Rykov S. Heeft het ministerie van Volksgezondheid een protocol ontwikkeld voor de behandeling van glaucoom, waaronder de diagnose en tactiek van de arts en de patiënt.

Volgens de statistieken worden elk jaar in Oekraïne ongeveer 20.000 gevallen van glaucoom gediagnosticeerd.

Volgens Vitovskaya O.P. In de afgelopen jaren de mate van invaliditeit ter gelegenheid van het verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van progressie van de ziekte, het aantal chirurgische ingrepen voor de behandeling van glaucoom, aanzienlijk gedaald als gevolg van de brede verspreiding van de staat zorgverleners, patiëntenorganisaties en de media.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.