^
A
A
A

In Oekraïne zal worden ingevoerd verzekeringsgeneeskunde

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.05.2018
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

29 November 2016, 09:00

Vanaf volgend jaar in Oekraïne zal worden ingevoerd verzekeringsgeneeskunde - zo'n bericht werd gemaakt door de vice-minister van Volksgezondheid Pavel Kovtoniuk. Veranderingen tot nu toe hebben alleen betrekking op huisartsen, maar in de toekomst is het mogelijk dat de innovaties in alle delen van de medische zorg plaatsvinden.

Pavel Kovtoniuk merkte op dat er in de jaren van bestaan van Oekraïne meer dan 20 verzekeringsgeneesmiddelen werden aangeboden, maar geen van hen ging door de Verchovna Rada. In dit verband is voor de introductie van verzekeringsgeneesmiddelen besloten om algemene belastingen te gebruiken die worden overgemaakt naar de begroting van het land, een vergelijkbare optie wordt gebruikt in de Scandinavische landen.

Het is de bedoeling om een speciale instantie op te richten onder het kabinet van ministers, de National Health Service, die verantwoordelijk zal zijn voor het sluiten van overeenkomsten tussen de staat en huisartsen. Namens de staat zal het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne zijn, en vanaf 2017 zal het salaris van een huisarts afhangen van het aantal patiënten dat hij dient.  

Om het werk van de huisarts voor elke patiënt wordt toegewezen aan een elektronische kaart, die in het ministerie van Volksgezondheid zal worden geregistreerd toezicht houden - deze maatregel zal in een oogopslag zien wanneer de receptie wordt uitgevoerd die drugs zijn benoemd, of de aanwijzingen waren om te overleggen met andere specialisten of voor klinische behandeling, enz. .

Het is gemeld dat voor elke patiënt van 18 tot 35 jaar oud de arts 210 UAH per jaar ontvangt, voor patiënten ouder dan 35 jaar, zullen gepensioneerden en kinderen worden betaald, maar tot nu toe onbekend. Een arts kan een servicecontract afsluiten met een beperkt aantal mensen - maximaal 2000 personen, nu wordt het salaris van een huisarts berekend volgens het tarief van een huisarts.

Alvorens een overeenkomst met de staat aan te gaan, moet de huisarts contracten afsluiten met patiënten voor onderhoud, terwijl het hem niet verboden is om in een kliniek te werken of deel te nemen aan een privépraktijk. Pavel Kovtoniuk merkte op dat het belangrijkste voor een arts is om zijn werk kwalitatief te verrichten, en als hij met succes verschillende soorten activiteiten kan combineren, dan is dit zijn recht. De huisarts moet zo snel mogelijk ziekten opsporen, verergering van chronische ziekten voorkomen, een competente behandeling voorschrijven (in gevallen waar niet doorverwezen hoeft te worden naar een ziekenhuis), zo nodig sturen om een specialist of een aanvullend onderzoek te raadplegen.

Het is vermeldenswaard dat hij met zijn salaris van een huisarts zal moeten belastingen naar het inkomen, maar ook loon aftrekken voor de openbare diensten in de kliniek of anders betalen de belasting voorzien voor particuliere ondernemers en self-Aankoop is niet verplicht om de apparatuur te bedienen, huur betalen voor gebouwen en andere betalingen.

Het nieuwe systeem wordt gelanceerd vanaf 1 januari 2017 en tegen het einde van 2018 zullen alle huisartsen alleen op deze versie van het verzekeringsgeneesmiddel geneeskunde moeten toepassen. Voor 2018-2019 is de introductie van verzekeringsgeneeskunde in andere delen van de medische zorg gepland, en terwijl de financiering zal worden uitgevoerd onder het oude systeem, met andere woorden, zullen de analyses en andere soorten onderzoek door patiënten uit hun eigen zak worden betaald.

Het is interessant dat het toekomstige lot van de Oekraïense geneeskunde in het ministerie van Volksgezondheid nog steeds vaag is, zo eerlijk en verteld tijdens een persconferentie, Pavel Kovtoniuk.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.