Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

In Oekraïne verschijnen binnen een maand tekstboeken voor kinderen met het syndroom van Down

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 18.06.2019

Binnen een maand verschijnen in Oekraïne de eerste 500 schoolboeken voor kinderen met het syndroom van Down. Zulke studieboeken zullen kinderen helpen om sociale aanpassingen door te voeren, om de vaardigheden van uitspraak van woorden, het schrijven van suggesties en lezen te beheersen.

Leerboeken krijgen gezinnen met kinderen met het syndroom van Down, leerkrachten die met dergelijke kinderen werken, evenals pleeggezinnen. In de nabije toekomst zal op de website van de All-Oekraïense liefdadigheidsinstelling Down Syndrome een elektronische versie van de handleiding beschikbaar zijn die gratis voor iedereen beschikbaar zal zijn. En in september zal er een reeks trainingen zijn voor ouders die kinderen hebben met het syndroom van Down.

Het programma met leerboeken is ontwikkeld door de internationale organisatie Down Syndrom Education International. De effectiviteit van het programma toont aan dat 8 van de 10 kinderen met Downsyndroom die het hebben doorstaan teksten op het niveau van de gemiddelde student kan lezen en opnieuw kunnen uitspreken. Het geld voor de creatie van de Oekraïense versie werd verzameld tijdens het liefdadigheidsevenement Silver Coin, dat gedurende twee maanden op het hele grondgebied van Oekraïne werd gehouden.

Jaarlijks worden ongeveer 400 kinderen met het syndroom van Down geboren in ons land. Afhankelijk van goed onderwijs, psychologische en medische zorg kunnen ze uitgroeien tot volwaardige leden van de samenleving.

trusted-source[1], [2], [3]


Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.