^
A
A
A

In Odessa, een toename van de incidentie van mazelen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

23 May 2017, 09:00

Poliklinieken en medische instellingen in Odessa bevestigen een sterke stijging van de incidentie van mazelen: besmettelijke ziekenhuizen hebben al meer dan honderd zieke patiënten voor behandeling aanvaard. Over deze informatie, en de hoofdarts van het Odessa-ziekenhuis Svetlana Lavryukova.

Onder nieuw opgenomen patiënten overheersen kinderen tot 3 jaar oud, maar er zijn ook volwassen patiënten. In de regel worden patiënten die zich in ernstige toestand bevinden, evenals zwangere vrouwen en kinderen uit weeshuizen, naar een klinische behandeling gestuurd.

"Als je het aantal patiënten met ziekenhuisopname analyseert, zelfs in het begin van de lente, werden alleen enkele, zogenaamde" sporadische "gevallen van mazelen geregistreerd . Al medio april dit jaar nam het aantal patiënten geleidelijk toe. Tot op heden hebben we bijna veertig patiënten die een intramurale behandeling ondergaan. Als u kijkt naar degenen die al zijn ontslagen, kunt u meer dan honderd gevallen tellen ", legt de hoofdarts de situatie uit.

Zoals de statistieken aangeven, zou een dergelijke hoeveelheid patiënten met mazelen eerder in het hele land kunnen worden hersteld, maar niet in één dorp. De risicogroep omvat kinderen jonger dan 9 jaar, evenals volwassenen van 35 tot 45 jaar.

Het personeelslid van het departement van staatstoezicht op de naleving van de sanitaire normen van het stadsbestuur van de Staatsdeurwaarder Service Olga Balanovskaya voegt eraan toe dat er momenteel op het Europese grondgebied veertien zones zijn geregistreerd met uitbraken van mazelenactiviteit. Sinds de zomer van vorig jaar in Roemenië hebben experts bijvoorbeeld meer dan vijfduizend patiënten met mazelen geregistreerd - en er zijn gevallen met een fatale afloop.

"De toename van het aantal gevallen van mazelen varieert cyclisch. Dus in ons land werd het maximale aantal patiënten geregistreerd in 2006 - dit is 43 000 patiënten. Toen ging de ziekte achteruit, maar in 2012 was er nog een cyclische uitbraak - 15 000 patiënten werden opgenomen in het ziekenhuis. Vandaag kunnen we hoogstwaarschijnlijk praten over de volgende toename van de incidentie. Het is een feit dat niet alle ouders nu hun kinderen vaccineren. Het aantal niet-gevaccineerde kinderen neemt toe en we zien een nieuwe uitbraak ... Iedereen weet dat vaccinatie de enige effectieve remedie tegen deze ziekte is. Maar we moeten toegeven dat de vaccinatiegraad van kinderen in Odessa weinig verschilt van de Roemeense indicatoren, "vat de arts samen.

De vertegenwoordiger van de gezondheidsafdeling van de Odessa gemeenteraad Anna Luneva verzekert dat er op dit moment 14.000 doses anticorrectie vaccin in de poliklinieken van de stad zijn.

"We richten ons tot moeders en vaders van gezonde kinderen vanaf 1 jaar. Als uw kinderen niet gevaccineerd zijn tegen mazelen en niet aan deze ziekte lijden, raadpleeg dan een arts en vaccineer, ongeacht het vaccinatieschema, "de arts roept.

Als het kind al ziek is, moet u zijn contacten met andere mensen beperken. Ga niet met zo'n kind naar de kliniek: u moet onmiddellijk een arts of "spoedeisende hulp" bellen.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.