^
A
A
A

Ministerie van Volksgezondheid is klaar om Oekraïense kinderen te beschermen tegen poliomyelitis

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

23 September 2015, 09:00

WHO heeft gevallen van poliovirusinfectie bij kinderen uit de regio Transcarpathian bevestigd. De ziekte werd gedetecteerd bij twee kinderen - 4 jaar en 10 maanden. Beide baby's waren naar verluidt niet gevaccineerd tegen de ziekte.

Het ministerie van Volksgezondheid is nu van plan alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de veiligheid van de bevolking van Oekraïne, met name kleine kinderen, te waarborgen. Het ministerie merkte op dat er actieve samenwerking is met vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF, en er worden onmiddellijk maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te stoppen. Onder dergelijke acties is het uitvoeren van grootschalige vaccinatie van kinderen van verschillende leeftijden door het hele land. Volgens Alexander Kvitashvili kunnen deze methoden niet alleen zorgen voor effectieve preventie van de verdere verspreiding van het poliovirus, maar ook voor collectieve immuniteit.

Volgens deskundigen wordt het uitbreken van ziekten in het land veroorzaakt door een lage vaccinatiegraad, die sinds 2008 is waargenomen. Vanaf 2014 werd ongeveer 49% van de kinderen volgens het plan tegen deze gevaarlijke ziekte ingeënt.

Igor Pereginets (vice-minister van Volksgezondheid van Oekraïne) merkte op dat het mogelijk was om de ziekte snel te identificeren en op de huidige situatie te reageren dankzij het effectieve werk van epidemiologische surveillance. Bovendien is er in sommige regio's van het land een evenwicht tussen poliovaccines dat het ministerie van plan is te gebruiken voor de veiligheid van kinderen. Ook ontving Oekraïne vaccins tegen poliomyelitis, die werden verstrekt door de WHO, UNICEF met de hulp van de Canadese regering.

Momenteel werken de specialisten van het ministerie van Volksgezondheid actief samen met vertegenwoordigers van UNICEF en de WHO en werken samen aan de ontwikkeling van een plan om het uitbreken van het virus te voorkomen en om vaccinatiegelden te ontvangen in de vereiste hoeveelheid voor kinderen van alle leeftijden.

Dorit Nitzan, een vertegenwoordiger van het WHO-kantoor, sprak zijn medeleven uit met de ouders van kinderen die verlamming kregen als gevolg van een poliomyelitis-infectie. Bovendien betekent het feit van de identificatie van de ziekte in Transcarpathia niet dat het virus zich niet naar andere gebieden verspreidt. Het WHO-team heeft al werkervaring in Oekraïne en sprak de bereidheid uit om de samenwerking voort te zetten om verdere verspreiding van het virus in het hele land te voorkomen en het leven van kinderen te redden.

Tot op heden is Oekraïne volledig voorbereid op vaccinatie volgens het ontwikkelde plan op het Oekraïense grondgebied. De WHO heeft haar laboratoria en artsen in gebruik genomen die klaar staan om het nodige overleg te plegen.

Het is vermeldenswaard dat polio gevallen vrij zeldzaam zijn, maar dergelijke uitbarstingen worden meestal geprojecteerd in landen waar de bevolking weinig gevaccineerd is. Soortgelijke uitbraken werden geregistreerd in Nigeria, Somalië, Pakistan, Jemen, Kameroen, Kenia, Tsjaad, Afghanistan in 2009 - 2013.

Volgens sommige rapporten zijn wereldwijd meer dan 3,5 miljard gevallen van poliomyelitis voorkomen dankzij het orale poliovaccin.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.