^
A
A
A

In maart 2011 begint de hervorming van de Oekraïense geneeskunde

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

26 February 2011, 20:05

Na drie jaar zal de Oekraïners niet bekend precinct, die apart wordt behandeld voor kinderen en volwassenen, en huisartsen dienen "snel" zal later dan 20 minuten komen in een dorp (in de stad - 10 minuten), en het ziekenhuis zal ophouden te klagen over gebrek aan bedden en medicijnen.

Vinnitsa, Donetsk en Dnepropetrovsk: Dit alles moet een realiteit in de hervorming van de gezondheidszorg, die voor het eerst werd gehouden als een experiment in drie gebieden te worden. Officieel begint het experiment in maart, nadat de betreffende rekening is ingediend bij de Verkhovna Rada. Zoals zegt de curator van de hervorming, het plaatsvervangend hoofd van de presidentiële secretariaat Irina Akimova, zal de hervorming gaan in drie richtingen: de verandering in het netwerk van medische instellingen, het systeem van financiering en kwaliteitscontrole (zal in ziekenhuizen meer rechten in de verkoop, die ze kunnen starten op vergoedingen aan artsen hebben, bijvoorbeeld). Een belangrijk argument: Oekraïne - een van de eerste plaatsen in Europa voor het aantal bedden op hetzelfde moment - op het niveau van de sterfte. En dit betekent dat we veel ziekenhuizen hebben die budgetgeld "eten", waar ze geen fatsoenlijke hulp kunnen bieden.

De hervorming omvat het elimineren van het gebruikelijke netwerk van districtsziekenhuizen. Het hele land zal worden verdeeld in ziekenhuiswijken, die elk vier typen ziekenhuizen zullen hebben. In de regio Donetsk is het bijvoorbeeld de bedoeling om ten minste 39 ziekenhuisdistricten en 74 eerstelijnscentra te creëren waar huisartsen zullen werken. In Vinnytsia - ongeveer 10 districten.

Artsen vrezen dat ze in de loop van de hervorming zullen worden geknipt, maar ambtenaren houden vol dat er geen bezuinigingen zullen zijn, maar dat er in Oekraïne al een tekort aan artsen is.

De gouverneur van Dnipropetrovs'k verzekerde integendeel dat de ambulance na de hervorming veel sneller zal zijn. In het bijzonder is het de bedoeling dat de dichtstbijzijnde auto naar de oproep gaat. Alle "snel" is uitgerust met GPS-navigators.

Vijf stappen van hervorming:

  • Elke regio zal worden verdeeld in ziekenhuisdistricten (elk zal 100 duizend mensen dienen). In de wijk zal er één multiprofiel ziekenhuis, intensive care ziekenhuis, een ziekenhuis voor revalidatiebehandeling, een ziekenhuis voor routinematige behandeling van chronisch zieke patiënten, een hospice en een instelling voor medische en sociale hulp zijn.
  • In eenvoudige gevallen (verkoudheden, lichte verwondingen) zullen huisartsen zowel volwassenen als kinderen helpen, en in geval van nood - voor behandeling naar het ziekenhuis worden gestuurd. Huisartsen zullen opnieuw worden opgeleid door zeer gespecialiseerde specialisten, die te veel zijn.
  • Vereisten voor "eerste hulp" zullen strenger zijn: de brigade moet in 10 minuten naar de stad komen en in het dorp - gedurende 20 minuten (nu is de stadsstandaard 15 minuten, op het platteland - 30 minuten).
  • Salarissen aan artsen zullen uit twee delen bestaan: het tarief en een extra betaling voor de kwaliteit van werk, maar op basis van welke criteria zij zullen worden geëvalueerd, is het nog niet precies bekend.
  • Nu begon de hervorming op drie gebieden: Donetsk, Dnipropetrovsk en Vinnitsa als een experiment dat drie jaar zal duren.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.