^
A
A
A

A. Kvitashvili controleert persoonlijk de overblijfselen van drugs in de regio's van het land

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.12.2018
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

01 September 2015, 09:00

Het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne heeft een reis naar de regio's gepland om informatie over medicijnen te verzamelen. Victor Shafransky, vice-minister van Volksgezondheid van Oekraïne, vertelde journalisten over het werkbezoek van de vertegenwoordigers van het ministerie tijdens een directe telefoonlijn met het kabinet.

De werkgroep onder leiding van de minister van Volksgezondheid van Oekraïne Alexander Kvitashvili en zijn plaatsvervanger V. Shafrasnky een bezoek aan de regio en op de plek te vinden de echte situatie met de resten van geneesmiddelen, vaccins in regionale ziekenhuizen en klinieken. Daarna zullen de vitale medicijnen worden herverdeeld totdat nieuwe overheidsaankopen worden gedaan (overtollige medicijnen in sommige gezondheidsfaciliteiten zullen naar een plaats met een tekort aan medicijnen worden gestuurd).

Victor Shafranskii tijdens gesprekken met de media wees erop dat er op dit moment is een heel ernstige situatie met drugs, omdat een aantal jaren niet aankopen volledig is geweest, en nu is er een acuut tekort aan sera, vaccins, Immunobiologische preparaten.

Tot op heden lossen de medewerkers van het Ministerie van Volksgezondheid een van de moeilijkste problemen op, benadrukte de viceminister, terwijl de registratie van medicijnen bij het ministerie van Volksgezondheid aanzienlijk vereenvoudigd is en nu moeten de fabrikanten van geneesmiddelen zo snel mogelijk documenten voor de registratie van hun farmaceutische producten afgeven.

Het ministerie van Volksgezondheid controleert het aantal immunobiologische agentia dat wordt verspreid over alle regio's van Oekraïne. Tijdens de reis, Alexander Kvitashvili en Victor Shafranskii plan om veld - ziekenhuizen, klinieken - om kennis te maken met de situatie, om uit te vinden op welke basis verdeeld drugs tussen provincies, waar en hoe op te slaan en hoe de resterende middelen te herverdelen.

Volgens de onderminister, worden overschotten van medicijnen waargenomen in sommige medische instellingen, terwijl op andere gebieden, vooral in grote nederzettingen, er een acuut tekort is aan dergelijke geneesmiddelen.

Daarom zal tijdens de reis speciale aandacht worden besteed aan de juiste herverdeling van geneesmiddelen tot het moment waarop een nieuwe openbare aankoop plaatsvindt.

Viktor Shafransky merkte ook op dat vandaag op lokaal niveau moet worden beslist over de noodzaak van aanschaf ten koste van middelen uit de lokale begroting. Daarom zijn de ministers tijdens de bezoeken aan regio's van plan de lokale autoriteiten te betrekken bij het oplossen van dit probleem.

Wat betreft overheidsaankopen van geneesmiddelen, merkte het ministerie van Volksgezondheid aan de ronde tafel op dat dit jaar de aankopen zullen plaatsvinden onder gefaciliteerde regels en zo transparant mogelijk.

Een groot aantal deelnemers en het publiek waren betrokken bij het proces van bespreking en overeenstemming over de nomenclaturen van geneesmiddelen en medische producten die zijn opgenomen in de lijst van overheidsopdrachten, en alle partijen waren geïnteresseerd om ervoor te zorgen dat patiënten uiteindelijk effectieve medicijnen tegen betaalbare prijzen ontvingen.

Op 11 augustus kondigde het ministerie van Volksgezondheid een aanbesteding voor de aankoop van medicijnen aan en het is de verwachting dat klachten zullen worden ingediend bij het antimonopoliecomité. Specialisten tijdens de bijeenkomst benadrukten dat het noodzakelijk is om de tekortkomingen in het regelgevingskader die een of ander misbruik op de farmaceutische markt mogelijk maken te verwijderen, zodat het volgende openbare aanbestedingsproces perfect is.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.