^
A
A
A

Het project "Stop de epidemie van cardiovasculaire rampen" heeft zijn doeltreffendheid aangetoond

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

11 February 2015, 09:00

Onlangs zijn toonaangevende experts op het gebied van hartchirurgie, het project "Stop de epidemie van cardiovasculaire rampen" opgericht. In de rol van initiatiefnemers en organisatoren, de Academie voor Medische Wetenschappen van Oekraïne, de Vereniging van Cardiale Chirurgen in Oekraïne, specialisten van het National Institute of Cardiovascular Surgery genaamd naar N.N. Amosov.

Het doel van dit project is om de echte toestand van de hartaandoeningen van het cardiovasculaire systeem onder Oekraïners te bestuderen , om problemen aan te pakken die verband houden met het verbeteren van de medische zorg voor patiënten met dergelijke ziekten, evenals de toegankelijkheid van gespecialiseerde diagnostiek en gekwalificeerde behandeling.

Zoals reeds vermeld onderscheiden specialisten uit alle genoemde taken de analyse en studie van gevallen van cardiovasculaire pathologie onder de bevolking van Oekraïne in real-time omstandigheden, moderne diagnostiek, gekwalificeerde behandeling en preventie van dergelijke ziekten. Ook zijn de projectorganisatoren van plan aandacht te schenken aan de opleiding en professionele ontwikkeling van specialisten die cardiovasculaire pathologieën behandelen, en speciale aandacht te besteden aan de bevordering van een gezonde levensstijl onder Oekraïners. 

Om de taken op te lossen, bezoeken gespecialiseerde brigades van de Universiteit van N. N. Amosov en andere instellingen onder leiding van de freelance specialist van het ministerie van Volksgezondheid, Doctor in de Geneeskunde Konstantin Rudenko, regelmatig de regio's met werkbezoeken. Sinds september zijn er al bezoeken geweest aan Zjytomyr, Sumy, Cherkassy, Poltava, Vinnitsa, Kiev, Zaporozhye.

Tijdens het werkbezoek gespecialiseerd team voerde de regionale conferentie over cardiovasculaire events, workshops voor artsen (kinderartsen, cardiologen, algemeen specialisatie, physician assistants, enz.), Advies en diagnose van patiënten om verdere behandeling strategie, lezingen toonaangevende kardiospetsialistam bepalen , studenten, docenten van instellingen voor hoger onderwijs, persconferenties voor de media met het oog op de verspreiding aan het publiek van algemeen beschikbare speciale informatie over nieuwe methoden voor diagnose en behandeling cardiovasculaire aandoeningen, evenals de mogelijkheid van toegang tot zorg. Ook verspreidden specialisten gratis methodologische materialen voor artsen, literatuur over de preventie en behandeling van cardiovasculaire pathologieën voor burgers.

Al vanaf de eerste werkbezoeken aan de regionale centra merkten deskundigen op dat een doorlopend evenement haalbaar was. De algemene structuur van sterfte sterfgevallen als gevolg van hart- en ziekten is ongeveer 66-68%, is er ook een hoge mate van arbeidsongeschiktheid van de volwassen beroepsbevolking, dat is de reden waarom de ontwikkeling van de moderne hartchirurgie en cardiale zorg in de regionale centra, vooral in afgelegen gebieden is heel belangrijk richting. Om deze reden, de plannen van de bezoekende brigade om werkbezoeken af te leggen aan afgelegen en probleemgebieden van de regio.

28 januari van dit jaar bezochten experts de regio Zjytomyr, de stad Novograd-Volynsky. Deskundigen bespraken de mogelijke oprichting van een regionaal centrum voor de behandeling van acuut coronair syndroom, overleg met lokale deskundigen en diagnostiek van patiënten uit de regio's, meer dan 30 kinderen en 46 volwassen patiënten werden opgenomen.

Bovendien werden bij alle patiënten degenen geselecteerd die een dringende chirurgische behandeling nodig hadden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.