^
A
A
A

Het MOH besprak de belangrijkste kwesties van activiteiten voor 2016

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

16 May 2016, 09:20

Begin mei vond een werkvergadering plaats op het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne, waar de belangrijkste kwesties van de activiteit van het ministerie werden besproken voor het komende jaar, de waarnemend voorzitter was de voorzitter. Minister van Volksgezondheid V.Shafransky. De bijeenkomst was in opdracht van premier van Oekraïne Vladimir Groisman.

De bijeenkomst werd ook bijgewoond door hoofden en freelance specialisten van het ministerie van Volksgezondheid, hoofden van structurele onderafdelingen van regionale overheidsdiensten over gezondheidskwesties, professoren van het Instituut voor Strategische Studies, wetenschappers en praktiserende artsen.  

Voorzitter van de vergadering Victor Shafransky herinnerde aan het begin van de vergadering dat het nodig is om de kwesties te bespreken en uit te werken die zullen helpen bij het hervormen van het gezondheidszorgsysteem, en ook tegemoet komen aan de werkelijke behoeften van patiënten. Er werd ook opgemerkt dat er al enkele ontwikkelingen zijn in wetsontwerpen, -regelgeving en andere documenten, maar het is noodzakelijk om te zorgen dat de bevolking zo snel mogelijk de kwalitatieve veranderingen in het aanbod van medische zorg voelt.

In de loop van het werk werden specifieke methoden voorgesteld om veranderingen in het systeem van toegang tot medische zorg door de bevolking op een hoog niveau in te voeren, waarbij deelnemers korte-, middellange- en langetermijnperspectieven bespraken die tot echte veranderingen zouden leiden.

Met name de bijeenkomst stonden diagnostische, preventieve, therapeutische en recreatieve activiteiten, de bouw van een modern systeem van medisch noodzakelijke zorg, de ontwikkeling van de primaire gezondheidszorg, het veranderen van de structuur van de bevolking te produceren kwaliteit geneesmiddelen, een verandering in de openbare gezondheidszorg, de financiering van de gezondheidszorg en het beheer van het stelsel van gezondheidszorg.

De meerderheid van de deelnemers aan de vergadering was het eens met de mening dat de prioriteit vandaag de kwestie blijft van het verstrekken van primaire medische zorg, evenals gespecialiseerde, in het bijzonder cardiologische, oncologische, traumatologische. Een belangrijk punt is de opleiding van specialisten en nieuw personeel, de standaardisatie van medische zorg en de invoering van een systeem van verplichte openbare medische verzekering.

Afzonderlijk, de kwestie van de noodzaak om het werk van spoedeisende medische zorg te verbeteren, in het bijzonder, het creëren van operationele dispatch services, het verstrekken van ambulancestations met medicijnen en gespecialiseerde apparatuur, verhoogde toegankelijkheid en kwaliteit van het verstrekken van medische noodhulp aan de bevolking.

Er werd bijzondere aandacht besteed aan de kwestie van het leveren van hoogwaardige en betaalbare medicijnen aan de bevolking, wat noodzakelijkerwijs veranderingen op het gebied van farmaceutische diensten vereist.

Aan het eind van de vergadering samengevat Viktor Shafranskii en nodigde collega's zo snel mogelijk alle nodige documenten over de resultaten van de werkvergadering, die dit jaar de belangrijkste werkterreinen van het ministerie van Volksgezondheid te specificeren en te voorzien in de behandeling van de premier van Oekraïne voor te bereiden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.