^
A
A
A

In de regio Zaporozhye wordt een project ter vermindering van de HIV-epidemie actief geïmplementeerd

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

27 February 2015, 09:16

Onlangs was er een bijeenkomst van vertegenwoordigers van USAID «RESPOND» project met het hoofd van de afdeling gezondheid van Zaporizja Regional State Administration Natalia Motovitsey, waarbij de zijkanten besproken kwesties in verband met de versterking van de reactie op de epidemie een virus van immunodeficiëntie.

Daarna is de belangrijkste partners van het project om de kwaliteit van de dienstverlening voor het testen, begeleiding en behandeling van HIV voor kwetsbare groepen besproken kwesties met betrekking tot gecoördineerde acties om het project te bevorderen en ondersteunen van het regionale programma teller immunodeficiency virus en tuberculose in de regio Zaporozhye verbeteren.

Het project om de kwaliteit van hiv-tests en adviesdiensten voor kwetsbare bevolkingsgroepen te verbeteren, werd gelanceerd in juni 2014. Binnen drie maanden voerden de eerstelijnsgezondheidswerkers van de polikliniek district uit de steden Vasilievka en Orekhov advieswerk uit rond de preventie en behandeling van hiv. In totaal werd 22% van de belangrijkste groepen geraadpleegd, van wie bijna 90% op HIV werd getest.

Om dit werk uit te voeren, heeft het team van specialisten het CIT-protocol aangepast, een vragenlijst ingevoerd om gedragsrisico's te beoordelen en snelle tests gekocht om hiv op eigen kosten te detecteren. Daarna werd deze dienst uitgebreid naar andere delen van de regio Zaporozhye.

De specialisten analyseerden de resultaten van het project voor 4 maanden werk en in het tweede kwartaal van 2014 werd besloten het project uit te breiden naar alle gebieden van de Vasilievsky en Shevchenko districten, evenals zeven poliklinieken in het Melitopol District. In december 2014 trok het project smalle specialisten van de ziekenhuizen uit de centrale wijk aan.

Het project heeft al positieve resultaten opgeleverd, bijvoorbeeld in 2013 werd slechts 10% van de counseling en hiv-tests op risicogroepen uitgevoerd en in 2014 steeg deze indicator met 6%. Het gevolg van de lancering van het project was de identificatie van HIV-positieve mensen onder de volwassen bevolking.

De belangrijkste prestatie van het project is de strategie waarop specialisten consultaties en tests uitvoeren - alle werkzaamheden worden poliklinisch gedaan. De huisarts raadpleegt zowel vóór de test als daarna, terwijl de status van HIV-positieve patiënten in aanmerking wordt genomen, en dergelijke personen worden in de medische dossiers geplaatst.

Een volgende stap in de samenwerking tussen de partijen is de opleiding van toekomstige trainers die in ziekenhuizen in de regio Zaporozhye trainingen zullen geven. Trainers zullen medische hulpverleners zijn van de ziekenhuizen in de centrale wijk en aids-centra, die zullen worden opgeleid "Vrijwillige counseling en testen van HIV met behulp van snelle tests."

Verdere geplande uitbreiding van de dienstverlening aan de inwoners van Melitopol en district Melitopol die zijn gediagnosticeerd diensten immunodeficiency virus, dus maatschappelijk werkers, de kinderen centra sotssluzhb, huisartsen, specialisten smalle centrale district ziekenhuizen, aidscentra zal betrekken.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.