^
A
A
A

De nationale drugsdienst van Oekraïne verbood de verkoop van meer dan twee miljoen geneesmiddelen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

07 January 2015, 09:00

De Staatsdrugsdienst van Oekraïne werkte dit jaar actief aan een van zijn belangrijkste functies: het controleerde de kwaliteit van geïmporteerde medicijnen uit andere landen. In 2005 keurde het kabinet van ministers van Oekraïne de volgorde goed van de volgorde van invoer op het grondgebied van Oekraïne en de controle over de kwaliteit van geïmporteerde drugs. Dit jaar kwamen er meer dan 65 duizend reeksen medicijnen bij specialisten van de staatsdrugsdienst. In vergelijking met het verleden daalde het aantal geïmporteerde geneesmiddelen uit andere landen naar Oekraïne met 28%, vergeleken met 2012 - met 41%. In dit opzicht is het aantal uitgebrachte adviezen dat de geneesmiddelen voldoen aan de noodzakelijke normen aanzienlijk minder geworden.

Dit jaar, de Oekraïense ministerie van Volksgezondheid een bevel op grond waarvan de staat de drugsbestrijding dienst van de kwaliteit van de ingevoerde vaccins, serums, interferon, bacteriofagen, allergenen en andere immunobiologische preparaten (UPS) moet zijn. Dergelijke fondsen moeten voldoen aan de geaccepteerde nationale en internationale normen.

Gedurende een maand, van november tot december 2014, gingen meer dan 80 series UPS naar de staatsdrugsdienst. In december bracht Gosleksluzhba adviezen uit over de conformiteit van de kwaliteit met slechts 44 series.

Gedurende dit jaar, de Rijksdienst van Oekraïne voerde een geneesmiddel meer dan 13.000 tests om de kwaliteit van de geneesmiddelen die bezig op het grondgebied van Oekraïne, dat is bijna twee keer minder in vergelijking met het voorgaande jaar zijn, en 54% minder dan het jaar daarvoor te bepalen.

Een significante vermindering van de kwaliteitscontroles van ondernemers die betrokken zijn bij de invoer van geneesmiddelen wordt verklaard door de goedkeuring van de wet van Oekraïne, volgens welke de controlerende instanties beperkt waren in het aantal geplande inspecties van bedrijfsentiteiten van augustus tot december van dit jaar

Ondanks de beperkingen en vanwege de gecoördineerde acties van de nationale medische dienst en de veiligheidsdienst van Oekraïne, waren er meer dan 60 namen van vervalste geneesmiddelen niet in de handel. Vorig jaar heeft de Gosleksluzhba 41 namen verboden, en in 2012 - 42.

Ook dit jaar is het aantal ongeautoriseerde en ontoereikende geneesmiddelen die in Oekraïne worden ingevoerd aanzienlijk toegenomen (in vergelijking met vorig jaar met 42%, het laatste jaar met 36%).

Specialisten van de Staatsdienst stonden de verkoop van meer dan twee miljoen pakketten met medicijnen van slechte kwaliteit of vervalste geneesmiddelen ter waarde van 102 miljoen UAH niet toe.

Het belangrijkste doel van de dienst is om te controleren om ervoor te zorgen dat de Oekraïense burgers om alleen geneesmiddelen van goede kwaliteit te kopen, en als het hoofd van Gosleksluzhby, zullen experts alles in het werk te maken, zodat volgend jaar volledig omgaan met hun verantwoordelijkheden en om de consument te voorzien van veilige geneesmiddelen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.