^

Gezondheid

Röntgenfoto's (röntgenonderzoeken)

Sleutelbeen X-ray in twee projecties

In de klinische praktijk blijft röntgenbeeldvorming een van de toonaangevende methoden voor instrumentele diagnostiek voor verwondingen en ziekten van het bewegingsapparaat.

Röntgenfoto van de ribben

Bij röntgenfoto's van de ribben wordt de toestand van het botmechanisme gevisualiseerd en kan de wervelkolom gedeeltelijk worden gezien. De mate van ioniserende straling wordt niet als gevaarlijk voor de menselijke gezondheid beschouwd, dus röntgenstraling kan als een goed alternatief voor echografie worden beschouwd.

Röntgenfoto van de scapula

Omdat het niet altijd mogelijk is om de oorzaak van de pathologie onmiddellijk te identificeren, gebruiken artsen een röntgenfoto van de scapula. We hebben het over een niet-invasieve, pijnloze en betaalbare diagnostische methode, die bovendien behoorlijk informatief is.

Digitale röntgenfoto

Wat is de nieuwe diagnostische methode - digitale röntgenfoto's? In feite is dit ons gebruikelijke röntgenonderzoek met een digitaal verwerkt beeld.

Röntgenfoto van de cervicale wervelkolom met functionele tests

De noodzaak van een röntgenfoto van de cervicale wervelkolom wordt in elke specifieke situatie door de arts beoordeeld. In de meeste gevallen stelt deze diagnostische methode een medisch specialist in staat om snel en nauwkeurig de diagnose te stellen en een adequate behandeling te starten.

Pyelografie

Een van de röntgenmethoden voor het diagnosticeren van ziekten van het urinestelsel is pyelografie (pyeloureterografie, ureteropyelografie), waarbij de studie van de nieren en urineleiders wordt uitgevoerd met behulp van speciale contrastmiddelen.

Röntgenfoto van het staartbeen

Coccyx-röntgenfoto is een informatieve diagnostische methode die helpt bij het identificeren van veel osteoarticulaire pathologieën in het overeenkomstige gebied van de wervelkolom.

Röntgenfoto van de lumbosacrale wervelkolom

Voor artsen in traumatologie, vertebrologie en orthopedie stelt een röntgenfoto van de lumbosacrale wervelkolom hen in staat om de anatomische afwijkingen, verwondingen en ziekten te diagnosticeren en vervolgens te behandelen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.