Hals, keel

Pijn in de nek

Pijn in de nek is een behoorlijk onaangenaam verschijnsel dat iedereen kan overvallen. Laten we eens kijken waarom er pijn in de nek is, hoe het is, hoe het correct kan worden gediagnosticeerd en behandeld.

Pijn bij het draaien van het hoofd

Symptomen zoals acute pijn bij het draaien van het hoofd of constante pijn, die in de nek gelokaliseerd zijn en voelbaarder worden bij de kleinste verandering in de positie van het hoofd, zijn voor velen bekend.

Pijn in de keelspieren

Pijn in de keelspieren is een complex, variabel symptoom dat niet specifiek is, dat wil zeggen dat het een specifieke ziekte aanduidt. Klachten van keelpijn en strottenhoofdspieren worden als een van de meest voorkomende in de medische praktijk beschouwd, maar om de oorzaak ervan te bepalen, is het nodig om de aard van het symptoom te verduidelijken en bepaalde diagnostische acties uit te voeren.

Nasofaryngeale pijn

Het komt voor dat periodiek in sommige orgels schendingen of storingen optreden. Er is ook pijn in de nasopharynx. Dit fenomeen is zeer onaangenaam, maar het geeft aan dat er een ziekte is opgetreden in het KNO-gebied.

Pijn in de spieren van de nek

Pijn in de spieren van de nek of cervicalgia uitsluitend gelokaliseerd in de spieren van de nek en kan uitstralen naar andere delen van het lichaam, het zich voordoet in verband met schade aan de wervelkolom of de spieren in dit gebied.

Pijn in de lymfeklieren

De meest voorkomende pijn in de lymfeklieren treedt op als gevolg van schade aan het lichaam van welke vorm van infectie dan ook. Uitbreiding van lymfeklieren kan melding maken van de aanwezigheid van ernstige ziekten, variërend van normale influenza of angina en eindigend met zeldzame ziektes, bijvoorbeeld leukemie.

Pijn in een adamsappel

Pijn in een adamsappel kan een symptoom zijn van vele ziekten, waarvan thyroiditis de meest populaire is.

Keelpijn tijdens zwangerschap

De pijn in de keel tijdens de zwangerschap kan de vrouw om verschillende redenen lastig vallen. Dit kan een elementaire angina zijn, er kan sprake zijn van een zere keel vanwege een slecht microklimaat (verhoogde droogte van de lucht), of het kan een manifestatie zijn van ernstige ziekten van verschillende aard. Zere keel kan een uiting zijn van een zere keel, die pijn en roodheid veroorzaakt en kan leiden tot problemen bij het slikken en zelfs ademhalen.

Pijn in het strottenhoofd

De meest ernstige en veel voorkomende ziekten van het strottenhoofd zijn onder meer laryngitis, croup (difterie), neoplasmata op ligamenten en kanker. Wat veroorzaakt pijn in het strottenhoofd, wat zijn de symptomen van strottenhoofdziektes en hoe deze te behandelen?

Keelpijn bij kinderen

Keelpijn is een veel voorkomend probleem voor kinderen. Meestal lijkt het als gevolg van een bacteriële of virale infectie. Hoewel een zere keel bij kinderen vaak zonder complicaties optreedt, hebben baby's soms een antibioticabehandeling nodig. Sommige oorzaken van keelpijn kunnen gevaarlijk zijn voor het leven van een kind. Hoe de oorzaken van keelpijn bij kinderen te bepalen, hoe ze te diagnosticeren en hoe ze te behandelen?

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.