^

Gezondheid

Operaties

Nierstenen verpletteren: basismethoden

Wanneer nierstenen zijn gevormd, waardoor de werking van het urinestelsel wordt aangetast, en alle pogingen om ze te verwijderen met behulp van medicamenteuze therapie zijn mislukt, blijft er één manier over: nierstenen verpletteren of lithotripsie.

Operatie om waterzucht van de zaadbal te verwijderen

Er is controverse over de behandeling van primaire hydrocele. Aspiratie en sclerotherapie worden beschreven; hydrocelectomie of hydrocelectomie blijft echter de voorkeursbehandeling voor hydrocele.

Artrotomie

Blootstelling van het gewricht en het openen van de holte wordt operatief uitgevoerd, en deze manipulatie in orthopedische en traumachirurgie wordt gedefinieerd als artrotomie, die kan worden uitgevoerd met verschillende chirurgische benaderingen.

Stapedectomie

Een stapedectomie is een microchirurgie in het middenoor. De operatie wordt uitgevoerd met als doel het fysiologische mechanisme van geluidsoverdracht te herstellen door de stijgbeugel geheel of gedeeltelijk te verwijderen.

Lymfadenectomie

Lymfadenectomie is beperkt of volledig, afhankelijk van de omvang van de operatie. De kans op het ontwikkelen van complicaties na een dergelijke procedure is vrij hoog. Vaak stelt de ingreep u echter in staat om de verdere verspreiding van kankerstructuren te stoppen en daarmee het leven van de patiënt te redden.

Pericardiotomie

Chirurgische dissectie, dat wil zeggen het openen van het fibreuze membraan rond het hart - het pericardium of pericardium, wordt gedefinieerd als een pericardiotomie, die tijdens de operatie toegang tot het hart biedt.

Mediastinotomie

Een van de procedures voor thoracale chirurgie is mediastinotomie (Latijn mediastinum - mediastinum + Grieks boekdeel - sectie), die bestaat uit het openen van directe toegang tot de anatomische structuren in de centrale delen van de borstholte.

Orchipexy

Orchipexia is een reconstructieve operatie bij mannelijke patiënten met een aangeboren afwijking, waarbij een of beide testikels (eenvoudiger, de testikels) niet in het scrotum worden gedetecteerd, dat wil zeggen met de diagnose cryptorchidie.

Phlegmon openen

Om phlegmon te behandelen, gebruiken chirurgen de zogenaamde autopsieprocedure, die wordt uitgevoerd onder algemene of lokale anesthesie. De pathologische holte wordt geopend, de etterende inhoud wordt eruit gepompt, ontsmet en de phlegmonale capsule wordt verwijderd.

Ossiculoplastie

Gehoorherstel bij sommige patiënten is alleen mogelijk door chirurgische interventie van ossiculoplastiek. Als de arts van mening is dat een dergelijke operatie nodig is, moet u het met hem eens zijn, omdat dit complicaties helpt voorkomen, zoals aanhoudend gehoorverlies of absoluut gehoorverlies.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.