^

Gezondheid

Operaties

Penisverdikkende operatie

Corrigerende chirurgie van de mannelijke genitaliën, in het bijzonder de operatie om de penis te verdikken en de lengte ervan te vergroten, verwijst naar phalloplastiek.

Pericardectomie

Om de ontwikkeling van levensbedreigende aandoeningen te voorkomen, wordt pericardectomie voorgeschreven - een chirurgische ingreep waarbij het hartzakje wordt verwijderd - gedeeltelijk of volledig.

Snurken operatie

Chirurgische behandeling van ronchopathie, dat wil zeggen chirurgie voor snurken, kan enkele problemen oplossen die de doorgankelijkheid van de bovenste luchtwegen verminderen - hun lumen verminderen als gevolg van de bestaande anatomische structuren van de nasopharynx, orofarynx en laryngopharynx.

Operatie voor een heupfractuur bij ouderen

Geriaters zeggen dat elke oudere met een heupfractuur geopereerd moet worden.

Penisprothese

Endophalloprothesen, of penisprothesen, is een chirurgische ingreep voor de correctie van erectiestoornissen. Tijdens de operatie worden de holle lichamen van de penis vervangen door implantaten.

Nierstenen verpletteren: basismethoden

Wanneer nierstenen zijn gevormd, waardoor de werking van het urinestelsel wordt aangetast, en alle pogingen om ze te verwijderen met behulp van medicamenteuze therapie zijn mislukt, blijft er één manier over: nierstenen verpletteren of lithotripsie.

Operatie om waterzucht van de zaadbal te verwijderen

Er is controverse over de behandeling van primaire hydrocele. Aspiratie en sclerotherapie worden beschreven; hydrocelectomie of hydrocelectomie blijft echter de voorkeursbehandeling voor hydrocele.

Artrotomie

Blootstelling van het gewricht en het openen van de holte wordt operatief uitgevoerd, en deze manipulatie in orthopedische en traumachirurgie wordt gedefinieerd als artrotomie, die kan worden uitgevoerd met verschillende chirurgische benaderingen.

Stapedectomie

Een stapedectomie is een microchirurgie in het middenoor. De operatie wordt uitgevoerd met als doel het fysiologische mechanisme van geluidsoverdracht te herstellen door de stijgbeugel geheel of gedeeltelijk te verwijderen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.