^

Gezondheid

Verwondingen en vergiftigingen

Vergiftiging met hartglycosiden

Cardioactieve steroïde verbindingen van een aantal planten - hartglycosiden - vormen de basis van medicijnen, waarvan een overdosis leidt tot een toxisch effect, dat wil zeggen vergiftiging met hartglycosiden.

Eerste hulp bij een wespensteek

Wanneer een insect bijt of steekt, is dat niet alleen onaangenaam, maar ook pijnlijk en soms zelfs gevaarlijk. Waarschijnlijk heeft iedereen dit minstens één keer in zijn leven meegemaakt. Op het grondgebied van ons land wordt de wesp beschouwd als de leider in het bijten van de mug.

Barst of botbreuk: onderscheidende kenmerken

Wat is erger, een breuk of een scheur? Een scheur geneest natuurlijk sneller en is gemakkelijker te genezen, maar niet alles is zo eenvoudig, aangezien een breuk van de pink

Koolstofmonoxidevergiftiging

Wat koolmonoxidevergiftiging is, weten maar weinig mensen. Bij het horen van een ander concept - "koolmonoxidevergiftiging", wat precies hetzelfde is. Een dergelijke bedwelming is zeer gevaarlijk en eindigt vaak in de dood als er niet tijdig maatregelen worden genomen.

Pesticidenvergiftiging

Pesticiden zijn chemische middelen die zijn ontworpen om gewassen te beschermen tegen verschillende plagen en ziekten. Maar zijn ze veilig voor mensen? 

Vergiftiging met rattengif

Vergiftiging met rattengif is erg gevaarlijk en je moet weten hoe het zich manifesteert en welke acties je moet ondernemen om te ontgiften. 

Fractuur van de femurhals

Blessures zijn veelvoorkomende problemen die ons bij elke beurt kunnen wachten: op weg naar het werk, tijdens de vrije tijd of thuis.

Bloedzuiger beet

Direct het moment van een bloedzuigerbeet gaat gepaard met een branderig gevoel, waarvan de intensiteit in gelijkenis varieert van een brandnetelbrand tot een mieren- of muggenbeet. 

Voedselvergiftiging door vlees

Vanuit het oogpunt van microbiologie is vlees een goede voedingsbodem voor ongewenste micro-organismen, en vleesvergiftiging verwijst naar door voedsel overgedragen toxische infecties van microbiële etiologie, die worden veroorzaakt door een aantal enteropathogene pathogenen.

Nicotinevergiftiging: acuut, chronisch

Een derivaat van de stikstofhoudende verbinding pyridine, de tabaksalkaloïde nicotine, is een krachtig neuro- en cardiotoxine. Naast de daadwerkelijke schade van roken, dat lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid veroorzaakt, kan er sprake zijn van directe nicotinevergiftiging bij zowel volwassenen als kinderen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.