^

Gezondheid

Verwondingen en vergiftigingen

Vergiftiging met oliën: boter, plantaardig, essentieel

De pathogenese van olievergiftiging is onderverdeeld in microbieel (toxico-infectie, toxicose, gemengde etiologie) en niet-microbieel. In het eerste geval scheiden pathogene micro-organismen, die zich vermenigvuldigen, toxines af, waarvan de accumulatie in het lichaam leidt tot een algemeen toxisch syndroom

Tomatenvergiftiging

Tomatenvergiftiging komt niet altijd voor, maar alleen om bepaalde redenen. Over het algemeen zijn tomaten veilig om te eten als ze op de juiste manier worden gekweekt, ingeblikt, onder normale omstandigheden worden bewaard, enz.

Paddenstoelvergiftiging

Een van de meest giftige paddenstoelen die mycologen kennen, is de bleke paddenstoel (Amanita phalloides), en paddenstoelvergiftiging, een niet-bacteriële voedselinfectie, veroorzaakt de meeste sterfgevallen over de hele wereld die verband houden met de consumptie van paddenstoelen.

Fractuur van de schedelbasis

Een schedelbasisfractuur omvat een breuk van de botten die de basis vormen van het buitenoppervlak (basis cranii externa), evenals structuren van het binnenoppervlak van de schedelbasis (basis cranii interna).

Voedselvergiftiging bij kippen

De reden voor vergiftiging met kippenvlees is meestal de ongeschiktheid van het vlees voor consumptie vanwege de rotting, evenals onvoldoende braden. 

Watermeloenvergiftiging van een volwassene en een kind

Experts merken op dat er meer gevallen van watermeloenvergiftiging optreden in juni-juli, wanneer de vroege gigantische bessen in de schappen verschijnen.

Komkommervergiftiging: vers, gezouten, gepekeld

Onder de mogelijke toxische effecten van voedseloorsprong, merken experts vergiftiging op met komkommers - vers, licht gezouten, gezouten, ingeblikt.

Vliegenbeet van een volwassene en een kind

Dipterologie, die vliegen bestudeert, beschrijft bijna 120 duizend soorten van deze insecten, en sommige kunnen mensen bijten. In de meeste gevallen veroorzaakt een vliegenbeet slechts milde huidirritatie, maar sommige soorten dragen ziekteverwekkers, waaronder gevaarlijke.

Mensenbeet door een hond

Momenteel is er een groot aantal infectieziekten (zoönosen) die van mens op dier worden overgedragen. Deze ziekten omvatten bijvoorbeeld hondsdolheid, leptospirose, leishmaniasis, verschillende psittacose, tetanus.

Formaldehyde vergiftiging

Formaldehyde is een giftige en tegelijkertijd veel voorkomende chemische stof, namelijk een gas waarvan de waterige oplossing bekend staat als formaline. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.