^

Gezondheid

Verwondingen en vergiftigingen

Heupfractuur bij ouderen

Van bijzonder gevaar is een fractuur van de femurhals bij ouderen. Dit is een blessure waarover alle patiënten ouder dan 45-50 moeten worden geïnformeerd.

Barst in het bot

Niet altijd, bij een blessure breekt het bot volledig: ook gedeeltelijke beschadiging is mogelijk, wat wordt gediagnosticeerd als een scheur in het bot. 

Kruidenvergiftiging

Spice is een rookmengsel van kruideningrediënten geïmpregneerd met synthetische toevoegingen met een narco-psychotrope werking. 

Fibreuze osteodysplasie

Botdysplasie, ziekte van Liechtenstein-Braytsev, fibreuze osteodysplasie zijn allemaal namen voor dezelfde aangeboren niet-erfelijke pathologie, waarbij botweefsel wordt vervangen door fibreus weefsel. 

Kneuzing en fractuur van het strottenhoofd

Hoewel het strottenhoofd voornamelijk bestaat uit hyalien kraakbeen dat door spier- of fibreuze weefsels aan elkaar en omringende structuren is vastgemaakt, als gevolg van direct trauma aan het nekgebied, een blauwe plek en breuk van het strottenhoofd, meer bepaald een breuk van het kraakbeen van het strottenhoofd, kan het gevolg zijn.

Herstel na een heupfractuur

Fractuur van de femurhals is een veelvoorkomend letsel dat optreedt bij ouderen, omdat ze in de steek gelaten worden door een slecht gezichtsvermogen, beperkte mobiliteit van bewegingen en soms een verminderde coördinatie.

Osteochondritis ontleden

Onder de vele verschillende ziekten van het bewegingsapparaat is osteochondritis dissecans relatief zeldzaam, een ziekte die een beperkte vorm van aseptische necrose van de subchondrale botplaat is. 

Vergiftiging met oliën: boter, plantaardig, essentieel

De pathogenese van olievergiftiging is onderverdeeld in microbieel (toxico-infectie, toxicose, gemengde etiologie) en niet-microbieel. In het eerste geval scheiden pathogene micro-organismen, die zich vermenigvuldigen, toxines af, waarvan de accumulatie in het lichaam leidt tot een algemeen toxisch syndroom

Tomatenvergiftiging

Tomatenvergiftiging komt niet altijd voor, maar alleen om bepaalde redenen. Over het algemeen zijn tomaten veilig om te eten als ze op de juiste manier worden gekweekt, ingeblikt, onder normale omstandigheden worden bewaard, enz.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.