^

Gezondheid

Ziekten van de longen, bronchiën en pleura (pulmonologie)

Soorten pleuropneumonie

Longontsteking wordt verdeeld volgens de mate van longschade. Als het ontstekingsproces alleen de lobben bedekt, zonder zich te verspreiden naar de bloedvaten en longblaasjes, dan praten ze over pleuropneumonie of croupous pneumonie - een infectieziekte die kan worden veroorzaakt door virussen, microben of schimmels.

Behandeling van pleuropneumonie

Het behandelprotocol voor croupeuze ontsteking omvat het gelijktijdige gebruik van twee antibiotica: de ene intraveneus, de andere intramusculair. Gewoonlijk wordt de therapie uitgevoerd met de hieronder beschreven medicijnen.

Long hematocele

Bij traumatische schade aan longweefsel met behoud van integriteit van de viscerale pleura, kan hematocèle van de long optreden. Deze pathologie gaat gepaard met pijn op de borst, moeite met ademhalen en soms bloedspuwing.

Fibrothorax

Ziekten van de pleuraholte zijn een veel voorkomende complicatie die ontstaat na verschillende bronchopulmonale pathologieën. Een van deze complicaties kan fibrothorax zijn - we hebben het over een vernietigend vezelachtig proces in de pleuraholte.

Pleuropneumonie Symptomen

Meestal ontwikkelt zich acute pleuropneumonie, en bijna vanaf het allereerste begin van een dergelijke ontsteking of na twee of drie dagen, beginnen de eerste tekenen van de verspreiding van een bacteriële infectie van de lob van de long naar de pleura te verschijnen.

Oorzaken en pathogenese van pleuropneumonie

Bacteriële longontsteking lobar, segment- of focal niet longontsteking of acute longkwabben croupeuze ontsteking aan een deel van het sereus membraan van zijn (pleura) kan worden gediagnosticeerd als een longziekte, hoewel de klasse van ziekten van de ademhalingswegen ICD10 deze definitie is afwezig.

Spikes in de linker- en rechterlong: pleuraal, vezelig

Een ernstige complicatie na aandoeningen van de luchtwegen is een piek in de longen. Overweeg de pathogenese en de oorzaken van hun uiterlijk, de belangrijkste symptomen, methoden van behandeling en preventie.

Syndroom van verdichting van longweefsel

Een gemeenschappelijk objectief teken van de zich ontwikkelende afname in luchtigheid die overeenkomt met het aanhalen van het longweefsel, is de asymmetrie van de borstkas, onthuld tijdens onderzoek en palpatie.

Pleuraal syndroom

De accumulatie in de borstholte fluïdum (hydrothorax) die exsudaat, transsudaat, pus (pyothorax, empyeem), bloed (hemothorax) kan zijn of gemengd karakter dragen

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.