^

Gezondheid

Ziekten van de ogen (oogheelkunde)

Diplopie: verrekijker, monoculair

Visuele beperking, waarbij een persoon naar één object kijkt, maar er twee ziet (in het verticale vlak of horizontaal), wordt gedefinieerd als diplopie.

Folliculaire conjunctivitis

Als het slijmvlies van het oog ontstoken raakt met het verschijnen van bellenformaties - de follikel (van het Latijnse folliculus - zakje), dan is dit niets meer dan folliculaire conjunctivitis. 

Hyposhagmus

Subconjunctivale of intraoculaire bloeding, ook wel hyposhagmus genoemd, treedt op wanneer een klein bloedvat is beschadigd, waardoor een kleine hoeveelheid bloed onder het bindvlies wordt gegoten.

Een reeks oefeningen om de spieren van de ogen te versterken

Visie speelt een belangrijke rol in de perceptie van de omringende wereld. Oefeningen om de spieren van de ogen te versterken, houden deze in goede conditie en voorkomen verschillende pathologieën.

Een vat barstte in het oog: wat te doen, wat druppels te druppelen?

Wat te doen als een vat in het oog barst? Onze acties zijn direct afhankelijk van de oorzaak van de gebeurtenis. Als het optreden van een bloeding geen andere symptomen veroorzaakt, behalve een visueel defect, en het verband met een gebeurtenis die een breuk veroorzaakt de dag ervoor wordt opgespoord, hoeft u niet in paniek te raken.

Een vat barstte in het oog van een volwassene en een kind: redenen

Het heeft geen zin om in gissingen te blijven hangen over wat een barstend vat in het oog betekent, en, nog meer, om zelfdiagnose te stellen. Het wordt aanbevolen om professionele hulp te zoeken. Mogelijk hebt u advies nodig van medisch specialisten met verschillende profielen.

Afscheiding uit de ogen van een kind: etterig, geel, groen

Een gele afscheiding uit de ogen van een kind wordt vaak gevonden bij contactlenzen. Als kinderen lenzen gebruiken, raken ze in de regel vaak hun ogen met hun handen aan en houden ze zich niet altijd aan de aanbevelingen voor het hanteren en bewaren van lenzen.

Acantamebische keratitis

Van de vele oogaandoeningen komt acanthamoebische keratitis niet bijzonder veel voor, hoewel het geen specifieke seksuele of leeftijdsselectiviteit heeft. Deze ernstige ziekte die de functionaliteit van het hoornvlies aantast, wordt voornamelijk ervaren door mensen met een visuele beperking die contactlenzen gebruiken. 

Anisometropie bij kinderen en volwassenen

Onder de bestaande visuspathologieën merkten oogartsen anisometropie op. Wat is dit Dit is een refractieve onbalans - wanneer de rechter- en linkerogen van een persoon een ongelijk brekingsvermogen hebben, en dit verschil kan verschillende dioptrieën zijn. 

Een doorn in het oog van een man

De medische definitie van een dichte witte vlek op het voorste transparante deel van het oog is corneale leucoma. Wat betekent leikoma? In het Grieks is leukos "wit" en hoornvlies de Latijnse naam voor het hoornvlies.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.