^

Gezondheid

Ziekten van de tanden (tandheelkunde)

Dystopische tand

Onder de vele gebitsproblemen is er nog een - een dystopische tand, dat wil zeggen, verkeerd geplaatst (van de Griekse dystopie - onjuiste locatie of gebrek aan ruimte) of op de verkeerde plaats uitgebarsten.

Erosie van tandglazuur

Een van de meest voorkomende niet-carieuze tandlaesies - tandglazuurerosie - is de geleidelijke en aanhoudende vernietiging van de buitenste beschermende schil van de tand.

Cervicaal tandbederf

Pre-gingivale of cervicale cariës van tanden wordt gediagnosticeerd wanneer de vernietiging van harde tandweefsels een deel van de tand nabij de nek aantast - een enigszins versmalde overgang van de tandkroon naar de wortel, dat wil zeggen nabij de uiterste rand van het tandvlees, en vaak zelfs eronder.

Distale beet bij kinderen en volwassenen

Onjuiste positionering van de boven- en onderkaak met verminderde sluiting van het gebit is een veelvoorkomend orthodontisch probleem en het meest voorkomende type pathologische occlusie is de distale occlusie.

Mesiale beet

Een onaangenaam uiterlijk en een onjuiste gezichtsgeometrie kunnen veel psycho-emotionele problemen veroorzaken. In dit artikel zullen we het hebben over de kenmerken van de mesiale beet.

Macroglossia bij kinderen en volwassenen

Een onevenredig grote of abnormaal brede tong - macroglossie komt in de regel voor bij kinderen en wordt als een vrij zeldzame anomalie beschouwd. Macroglossie betekent meestal een langdurige pijnloze vergroting van de tong.

Diepe beet bij volwassenen en kinderen

Een diepe beet die gepaard gaat met het niet goed sluiten van de tanden kan de functie van kauwen, spreken nadelig beïnvloeden, leiden tot verhoogde slijtage van de glazuurlaag, enz. Bij een dergelijke mate van overtreding moet behandeling verplicht zijn.

Pericoronaritis

Pericoronitis - ontsteking en infectie van de zachte weefsels rond een gedeeltelijk doorgesneden tand - wordt vaak geassocieerd met aangetaste derde permanente kiezen.

Harige leukoplakie van de mondholte en tong

Harige leukoplakie wordt op geen enkele manier geassocieerd met haargroei op het huidoppervlak, maar is een ziekte van de slijmvliezen, waarbij de pathologische gebieden bedekt zijn met filiforme witte villi, alleen merkbaar tijdens histologisch onderzoek.

Behandeling van diepe cariës van tanden: basismethoden

Diepe cariës verschijnen niet plotseling, maar zijn het resultaat van het negeren van de vernietiging van de tand, te beginnen met licht zichtbare veranderingen in het glazuur, de vorming van een holte en de verdieping ervan in harde lagen - dentine.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.