^

Gezondheid

Ziekten van de huid en het onderhuidse weefsel (dermatologie)

Wratachtige naevus

Onder de goedaardige gepigmenteerde laesies op de huid - naevi (van het Latijnse naevus - mol) - wordt een wratachtige naevus onderscheiden die boven het huidoppervlak uitsteekt, die, zoals de naam al aangeeft, op een wrat lijkt.

Bloedig eelt op de benen en armen

Eelt zijn laesies van de huid die worden veroorzaakt door gelijktijdige wrijving en druk, en eelt van bloed of bloed wordt natte eelt genoemd met de vorming van een blaar die vloeistof met bloed bevat (blister of bulla).

Dyshidrose, pompholix bij kinderen en volwassenen

Ziekten van de groep palmoplantaire dermatitis van niet-infectieuze aard omvatten laesies van de huid van handen en voeten, gedefinieerd door synoniemen als dyshidrose, pompholix, dyshidrotisch eczeem

Scheuren achter de oren bij volwassenen en kinderen

Een droge of huilende huid en scheuren achter de oren worden door dermatologen beschouwd als symptomen van bepaalde aandoeningen of ziekten die moeten worden geïdentificeerd voor een adequate behandeling.

Laser wratten verwijderen voor volwassenen en kinderen

Het verwijderen van wratten met een laser of andere mogelijke methoden is de enige manier om van een dermatologisch defect af te komen. En hoewel deze methode geen grote therapeutische waarde heeft, is ze vanuit cosmetologisch en psychofysisch oogpunt volledig gerechtvaardigd.

Wat te doen als de nagels van je handen exfoliëren?

Gewoonlijk is delaminatie van de nagels geen reden tot bezorgdheid, blijkbaar geassocieerd met een nadelig chemisch of mechanisch effect, waarna het defect gewoonlijk verdwijnt naarmate de nagel teruggroeit.

Waarom vervellen vingernagels?

In ons artikel zullen we proberen na te gaan waarom de nagels op de handen exfoliëren, en wat in dit geval beter is om te doen, om helemaal niet zonder te blijven.

Jeuk in de lies als symptoom van de ziekte

Wanneer dergelijke eerste tekenen als lokale hyperemie van de huid verschijnen, dat wil zeggen roodheid en jeuk in de lies, wordt luieruitslag in de lies beschouwd als een van de versies van hun oorsprong, vooral bij mensen met overtollig vetweefsel, die alle huidplooien vergroten.

Eenvoudige leukoplakie

Eenvoudige leukoplakie verwijst naar ziekten van dyskeratose - dat wil zeggen naar ziekten die gepaard gaan met verminderde keratinisatie. Pathologie beïnvloedt gelaagd plaveiselepitheelweefsel en kan worden gevonden in de mondholte, de luchtwegen, het urogenitale kanaal en het anale gebied.

Hoe zien spataderen eruit op het gezicht, lichaam en benen?

Hoe spataderen eruit zien, hangt niet alleen af van het aantal en de locatie van de aangetaste bloedvaten, maar ook van hun type. In de arteriële bloedvaten is het bloed scharlakenrood en dergelijke teleangiëctasieën zullen een rode kleur hebben. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.