^

Gezondheid

Ziekten van de gewrichten, spieren en bindweefsel (reumatologie)

Waarom krampen de kuiten en wat te doen?

Onder deze vele symptomen vallen abnormale onwillekeurige bewegingen op - krampen en spasmen, waaronder focale myoclonische krampen in de kuiten van de benen, die nogal pijnlijke samentrekkingen zijn van de biceps gastrocnemius-spier (Musculus gastrocnemius).

Achondroplasie

Er zijn veel zeldzame ziekten van aangeboren aard, en een daarvan is een schending van de botgroei - achondroplasie, wat leidt tot een uitgesproken onevenredig klein postuur.

Behandeling van bindweefseldysplasie

Helaas is er geen methode bekend die permanent bindweefseldysplasie zou verwijderen, aangezien dit een genetisch probleem is. Het competente gebruik van complexe maatregelen kan echter de toestand van de patiënt stabiliseren en de klinische symptomen van de ziekte verlichten.

Bindweefsel dysplasie bij kinderen en volwassenen

Een dergelijk syndroom als bindweefseldysplasie wordt verondersteld te zijn wanneer het menselijk lichaam vanaf de geboorte vatbaar is voor verstoringen in de vorming van kraakbeenweefsel en andere weefsels. 

Behandeling van osteochondropathie

Naast medicamenteuze therapie krijgt de patiënt een kuur fysiotherapie voorgeschreven: therapeutische massages, elektroforese, paraffinebaden, verwarming, oefentherapie, schokgolftherapie.

Osteochondropathie bij kinderen

Bij kinderen komt deze pathologie veel vaker voor dan bij volwassenen. Dit komt door de actieve groei van hun bottenstelsel. De belangrijkste leeftijdsgroep van patiënten van 2 tot 18 jaar.

Bot osteochondropathie

Osteochondropathie is een groep ziekten van het osteo-articulaire systeem. Ze worden gekenmerkt door aseptisch subchondraal infarct van het marginale deel van de sponsachtige substantie van botweefsel op plaatsen met verhoogde stress.

Keller's osteochondropathie

Het komt in twee vormen voor, beïnvloedt de botten van de voet en is leeftijdsgebonden. Komt het vaakst voor bij kinderen en adolescenten.

Osteochondropathie Shlyatter

De ziekte komt voor op de achtergrond van langdurige schade aan het bewegingsapparaat gedurende de periode van intensieve groei van het skelet. 

Osteochondropathie Scheuermann-Mau

De ziekte wordt gekenmerkt door schade aan de lichamen van de thoracale schijven en wervels, de schakelplaten. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.