^

Gezondheid

Ziekten van het bloed (hematologie)

Alcaptonurie - aangeboren enzymatische pathologie

Een van de zeer zeldzame stofwisselingsstoornissen - alkaptonurie - verwijst naar aangeboren afwijkingen in het metabolisme van het aminozuur tyrosine.

Hyperhydratie

Een van de klinische vormen van een verstoord watermetabolisme is een teveel aan water in het lichaam - hyperhydratie of hyperhydrie.

Miltinfarct

Een complexe ziekte - miltinfarct - is een aandoening waarbij focale dood van orgaanweefsels wordt gedetecteerd. Zo'n pathologisch proces kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, en niet alleen de milt lijdt, maar het lichaam van de patiënt als geheel.

Zuurstofgebrek van het lichaam

Zenuwweefsels reageren het meest acuut op het ontbreken ervan, als een resultaat - cerebrale hypoxie, maar zuurstofverbranding kan ook in andere organen worden waargenomen.

T-cellymfoom: perifeer, angioimmunoblast, non-Hodgkin's, anaplastisch

Kanker wordt als een van de gevaarlijkste menselijke ziekten beschouwd. En als u er rekening mee houdt dat er onder de vreselijke diagnose verschillende soorten dodelijke ziekten zijn die de levens van veel mensen hebben onderbroken, dan zult u zich willens en wet in deze kwestie gaan interesseren om een dergelijk lot te voorkomen. 

Plasmacytoom

Plasmacytoom verwijst naar kwaadaardige tumoren die bestaan uit plasmacellen die groeien in zachte weefsels of in het axiale skelet.

Aplasie van het beenmerg

Het gevolg van deze stoornis is de ontwikkeling van pancytopenie (er is een tekort aan alle bloedcellen: leukocyten, erytrocyten en ook bloedplaatjes). Diepe pancytopenie is een levensbedreigende aandoening.

Overtreding van bloedstolling

Het vermogen van het bloed om verschillende redenen te stollen kan afnemen, wat leidt tot ernstige en dodelijke coagulopathieën.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.