^

Gezondheid

Ziekten van kinderen (kindergeneeskunde)

Spasmofilie bij kinderen

In de kindergeneeskunde wordt een pathologische neiging tot onwillekeurige spierspasmen en spontane convulsies - tetanie (van het Griekse tetanos - convulsie), veroorzaakt door verhoogde neuromusculaire prikkelbaarheid in strijd met het calciummetabolisme in het lichaam, vaak gedefinieerd als spasmofilie bij kinderen.

Verhoogde rode bloedcellen in de urine van een kind: wat betekent het?

Een verhoogd gehalte aan rode bloedcellen in de urine van kinderen is hematurie. Normaal gesproken worden ze in een algemene analyse niet gedetecteerd of is de gedetecteerde hoeveelheid niet meer dan 1-2 elementen in het gezichtsveld.

Bacteriën in de urine van een kind: redenen, hoe te behandelen?

De aanwezigheid van bacteriën in de urine van een kind wordt vastgesteld als resultaat van microscopisch onderzoek van het sediment en is een gevaarlijk signaal. Wat betekent het? Het duidt op een virale ziekte van het urinestelsel.

Witte uitwerpselen bij een kind

Bij jonge kinderen hebben de stoelgang verschillende kleuren: van lichtgeel tot bruin - het hangt allemaal af van de voeding van het kind. Meestal veroorzaakt dit geen angst, maar het verschijnen van witte ontlasting maakt ouders bang en laat ze een kinderarts raadplegen, is dit normaal?

Subependymale cyste bij een pasgeborene

Bij het uitvoeren van een hersenneurosonografieprocedure detecteren artsen soms een goedaardig hol neoplasma, waarna ze de diagnose 'subependymale cyste bij een pasgeborene' stellen. 

Purulente otitis media bij een kind

Jonge kinderen hebben het heel pijnlijk, vooral omdat ze hun ouders niet kunnen vertellen waar het pijn doet. Er is een catarrale en etterende vorm van de ziekte, de laatste is zeer gevaarlijk voor de gezondheid van baby's vanwege de grotere kans op terugval. 

Streptodermie bij kinderen: oorzaken en symptomen

Streptoderma is een van de soorten huidpyoderma (ziekten veroorzaakt door bacteriële infecties). Streptodermie bij kinderen  wordt veroorzaakt door een specifiek type micro-organisme - bacteriën van het geslacht Streptococcus. 

Diagnose van streptodermie bij een kind

Om streptodermie bij kinderen te diagnosticeren, is het noodzakelijk om een arts te raadplegen. Dit kan een lokale kinderarts, een dermatoloog, een specialist in infectieziekten en een bacterioloog zijn. Om te beginnen, is het raadzaam om contact op te nemen met uw lokale kinderarts, die het noodzakelijke onderzoek zal voorschrijven en, indien nodig, u doorverwijst naar andere specialisten.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.