^

Gezondheid

Zenuwstelsel

Zeepaardje

De hippocampus is een complexe structuur diep in de temporale kwab van de hersenen: tussen de mediale zijde en de onderste hoorn van de laterale ventrikel, die een van de wanden vormt.

De duur van de fasen van gezonde slaap bij kinderen en volwassenen: wat zou moeten zijn?

Het menselijk lichaam moet regelmatig rusten. Nachtrust stelt u in staat de bloedcirculatie te stabiliseren, metabolische processen te normaliseren, de effecten van stress te neutraliseren.

Geheugen: neurochemische mechanismen van het geheugen

Hoewel de moleculaire mechanismen van de werking van enkele zenuwcellen studeerde in zijn vele verschijningsvormen en geformuleerde principes van Interneuronale banden, het is nog onduidelijk hoe de moleculaire eigenschappen van neuronen bieden opslag, reproductie en analyseren van informatie - geheugen.

Bemiddelaars van het zenuwstelsel (neurotransmitters)

Neurotransmitter (neurotransmitter, een neurotransmitter) - een stof die wordt gesynthetiseerd in de neuronen in presynaptische uiteinden vrij in de synaptische spleet in reactie op zenuwimpulsen en werkt op specifieke delen postsynaptische cellen, waardoor veranderingen in membraanpotentiaal en celmetabolisme.

Synapsen in het zenuwstelsel

Het concept van "synaps" werd geïntroduceerd aan het einde van de 19e eeuw. C. Sherrington, wat met deze term een structuur betekent die de overdracht van een signaal van het einde van het axon naar de effector medieert - het neuron, de spiervezel, de secretoire cel.

Bloed-hersenbarrière

De bloed-hersenbarrière is uitermate belangrijk voor het onderhoud van de hersenhomeostase, maar veel vragen over de vorming ervan zijn nog steeds niet volledig begrepen. Maar nu al is het absoluut duidelijk dat de BBB de meest uitgesproken is over de differentiatie, complexiteit en dichtheid van de histohematologische barrière.

Myeline

Myeline is een unieke formatie, waarvan de organisatie het mogelijk maakt om een elektrische impuls langs de zenuwvezel te voeren met een minimaal energieverbruik. Myeline-omhulsel is een sterk georganiseerde meerlagige structuur bestaande uit hooggerekte en gemodificeerde plasmatische membranen van Schwann's (in PNS) en oligodendrogliale (in het centrale zenuwstelsel) cellen.

Neuronen in de

Neuron is een morfologisch en functioneel onafhankelijke eenheid. Met behulp van processen (axon en dendrieten) maakt het contacten met andere neuronen, waarbij het reflexbogen vormt - verbindingen waaruit het zenuwstelsel is opgebouwd. 

De stam van de hersenen

De romp van de hersenen is de verlenging van het ruggenmerg in de rostrale richting. De voorwaardelijke grens tussen hen is de plaats waar de eerste cervicale wortels en het kruis van de piramides de uitgang verlaten. De stam is verdeeld in de achterste en middelste hersenen. De eerste omvat de medulla oblongata, de hersenbrug en het cerebellum. De voortzetting ervan is het middelste brein, bestaande uit quadruplets en cerebrale benen en grenzend aan de intermediaire hersenen (de thalamus, hypothalamus, subthalamus).

De nederlaag van de oculomotor (III) zenuw (nr. Oculomotorius)

Mogelijke oorzaken zenuwlaesie III. Mononeuropathie en polyneuropathie (diabetes, enz.), Aneurysma, tumoren, tuberkuloma, herseninfarcten, encefalitis, demyelinerende ziekten, meningitis, trauma, beschadiging van de temporale kwab in het gat mantling cerebellum, Tolosa-Hunt syndroom, sinus- trombose, carotis-caverneuze fistel

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.