^

Gezondheid

Serologische tests

Mycoplasma pneumonie-test

Tot op heden zijn er geen klinische, epidemiologische of laboratoriumsymptomen die vroege detectie van longbeschadiging door Mycoplasma pneumoniae mogelijk zouden maken.

Snelle test voor hepatitis

Virale hepatitis is een infectieziekte waarbij het ontstekingsproces veroorzaakt door infectieuze agentia zich verspreidt naar het leverweefsel.

Snelle HIV-test: nauwkeurigheid, instructie

Een snelle (spot) of snelle HIV-test kan worden uitgevoerd buiten gespecialiseerde laboratoria, vereist geen apparatuur en resulteert in maximaal 30 minuten.

Bloedonderzoek voor Epstein-Barr-virus op antilichamen en PCR: hoe te nemen, de norm

Met herpes zijn we gewend om onesthetische pijnlijke blaren op het gezicht in het gebied van de lippen te begrijpen, die vervolgens bruine korsten vormen.

Analyse voor verborgen infecties: een lijst met wat ze geven

In het moderne leven, vaker heb je te maken met verschillende ziekten. Bijzonder belang in de geneeskunde heeft problemen met de bestrijding van infectieziekten.

Welke tests moeten worden genomen na een tekenbeet?

Het risico van het oplopen van infectieziekten die worden overgedragen door insecten is vrij hoog, zelfs als de teek in de kortste tijd werd verwijderd en niet diep kon doordringen.

Candidiasis: antilichamen tegen Candida albicans in het bloed

De diagnose van oppervlakkige candidiasis is gebaseerd op de detectie van schimmelelementen in een gekleurd uitstrijkje. Bij viscerale vormen van candidamycose zijn serologische onderzoeken van groot diagnostisch belang.

Aspergillose-test: antilichamen tegen de veroorzaker van aspergillose in het bloed

Meer gevoelige serologische diagnose van aspergillose is de detectie van aspergillusantigenen (galactomann) in het bloed. Gebruik latextest en ELISA-methode (gevoeliger). De gevoeligheid van ELISA voor galactomann is 50-60%, bij herhaald onderzoek bereikt het 90%, de specificiteit is 90-100%.

Analyse voor opisthorchiasis: antistoffen tegen de veroorzaker van opisthorchiasis in het bloed

De gevoeligheid van de ELISA-methode voor de diagnose van opisthorchiasis in de acute fase is bijna 100%, in de chronische fase van de ziekte - tot 70%, afhankelijk van de intensiteit van de invasie. IgM-antilichamen verschijnen 1 week na infectie in het bloed, bereiken de maximale waarden na 1,5-2 weken en na 6-8 weken begint hun titer snel af te nemen.

Trichinose-test: antistoffen tegen Trichinella spiralis in het bloed

Voor vroege serologische diagnose van trichinose wordt de definitie van IgG-antilichamen met behulp van de ELISA-methode gebruikt. De gevoeligheid van de ELISA is 90-100%, de specificiteit is 70-80%. Specifieke antilichamen verschijnen in het bloed van geïnfecteerde Trichinella-larven en hun concentratie in spieren tijdens de migratieperiode.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.